#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Το μπουρδέλο μάς έκαψε

Του Γιάννη Λαζάρου
Τι άλλο έμεινε να πούμε; Ότι δεν περιμέναμε το μνημόνιο να έρθει από την πλευρά της αριστεράς; Ότι όλα πήγαν πρίμα για τους δανειστές και τις παγκόσμιες αγορές; Ότι ο Τσίπρας και η παρέα του ήταν πάντα μέσα στο κόλπο από το 2010 (κι ακόμα πιο πριν); Ότι ρίχνοντας το κάστρο ακόμα και της κουτσουρεμένης λαϊκής αντίστασης μέσω πολιτικής όλα έχουν γίνει έτοιμο πεδίο για απανωτές εκτελέσεις Ελλήνων; Ότι το 2011  όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι έγινε ανάχωμα ανάμεσα στην εξουσία και στους οργισμένους πολίτες που ξεχύθηκαν στο δρόμο ενστικτωδώς, δήλωνε παράλληλα ότι ήταν εντεταλμένος των δανειστών; 

Οι αριστεροί διαπραγματευτές μας και διαπραγματεύτριές μας... πήδηξαν τον φράκτη της Τρόικα με το αριστερό πόδι!

...και να το αποτέλεσμα!
 
sibilla-gr

Με δήλωση μετανοίας και πρόγραμμα σφαγείο λέει ΝΑΙ ο Τσίπρας στους δανειστές

του Δημήτρη Καζάκη
Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε σχέδιο για έναν προϋπολογισμό λιτότητας €13 δις σε μια έσχατη προσπάθεια να εξασφαλίσει μια συμφωνία χρέους με τους πιστωτές της ΕΕ.

Η πρόταση που εστάλη στις Βρυξέλλες την Πέμπτη το βράδυ (9 Ιουλίου), αφορά στην εξοικονόμηση περίπου €13 δις με οριζόντιες περικοπές. Επίσης, έχει κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την Παρασκευή, ώστε να δοθεί η εξουσιοδότηση στον Τσίπρα να υπογράψει την θανατική καταδίκη της χώρας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Ο πόλεμος εναντίον μας μαίνεται ακόμα 
Η επιχείρηση τρομοκράτησης καλά κρατεί, όχι μόνο από την μέρα προκήρυξης του δημοψηφίσματος αλλά τα τελευταία χρόνια. Εργαζόμενοι και νεολαία, το κομμάτι της κοινωνίας που έχει οδηγηθεί στο περιθώριο από την κρίση βιώνουν καιρό τώρα την ολοένα και εντεινόμενη επίθεση σε βάρος των αναγκών τους σε σημείο που φτάνει αυτό της φυσικής εξόντωσης. Οι τελευταίες μέρες κινούνται στο ίδιο μοτίβο αλλά σαφώς αναβαθμισμένα. Τώρα πια που τα χρόνια του μνημονίου ξεπερνούν τα 5 έρχεται η τεράστια πρεμιέρα ενός ακόμα σκληρότερου ταξικού πολέμου, με capital controls, εργοδοτική τρομοκρατία, ανοιχτά καλέσματα για πραξικόπημα αν δεν υπογραφεί συμφωνία αλλά και έναν κυκεώνα από κατακλυσμικά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν αν δεν υπογραφεί συμφωνία. Το ηχηρό ΌΧΙ του σχεδόν 62% γρήγορα εξαργυρώθηκε από την άρχουσα τάξη και την κυβέρνηση μπροστά στην ένταση και την έκταση της δομικής κρίσης του καπιταλισμού.

Διαγραφή χρέους: η εμπειρία της Λ. Αμερικής*

του Δημήτρη Καλτσώνη
Θα επιχειρήσω να επικεντρώσω την προσοχή σας στην εμπειρία διαγραφής του χρέους ιδίως κρατών της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σε κάποια συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν. Τα συμπεράσματα αυτά πιθανότατα θα αποδειχθούν χρήσιμα για τη δική μας προσπάθεια.

Είναι εφικτό;
Το πρώτο που διακρίνει κανείς μελετώντας την ιστορική εμπειρία είναι ότι η διαγραφή χρέους δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Δεν αποτελεί μια σπάνια εξαίρεση. Αντίθετα, συναντιέται συχνά στην ιστορία, παλαιότερη και πρόσφατη, της αμερικανικής ηπείρου. Το Μεξικό, η Κούβα, η Κόστα Ρίκα, το Περού, η Παραγουάη, η Βραζιλία, η Βολιβία, το Εκουαδόρ, η Αργεντινή, η Βενεζουέλα αλλά και οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν κατά καιρούς διαγράψει μονομερώς χρέη.

Η Βάρκιζα του ΣΥΡΙΖΑ


Πέτρος Αργυρίου

Ας είμαστε ειλικρινείς.
Μετά την συνθηκολόγηση είμαστε πλέον ανυπεράσπιστοι απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις των Γερμανών.
Ο Ευρωρομαντισμός του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ολέθριος τόσο για την αριστερή του ταυτότητα όσο και για το λαό.
Η λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκε η αριστερή/πατριωτική συγκυβέρνηση οδήγησε τελικά στην σχεδόν άνευ όρων συνθηκολόγηση της.
Η Γερμανική Ηγεμονία κέρδισε μια ακόμη μεγάλη μάχη.

Αλέξη, μην καταστρέφεις ολοκληρωτικά τη χώρα...


Ο κάτω κόσμος, οι διάβολοι και η στιγμή της κρίσης

Αλέξανδρος Καπακτσής
Η στρατηγική του δυτικοευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου για να ξεπεράσει την ύφεση και να αναβαθμίσει τη θέση του σε σχέση με τους ανταγωνιστές του έχει συμπυκνωθεί, μέσω του δημοσιονομικού συμφώνου και αντίστοιχων πολιτικών συμφωνιών, σε αιώνια λιτότητα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και σε κοινή νομισματική ένωση που θα είναι η ατμομηχανή της οικονομικής και πολιτικής ένωσης. Η στρατηγική αυτή, με κύρια συγκολλητική ουσία γύρω της την αύξηση του ποσοστού της υπεραξίας που καρπώνονται οι αστικές τάξεις, επιβάλει ταυτόχρονα την ηγεμονία του ισχυρότερου στο εσωτερικό του, της Γερμανίας.

Θέλει ο ναζισμός να κρυφτεί και η αλαζονία δεν τον αφήνει

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, πρότεινε μια συμφωνία χρέους στον Αμερικανό ομόλογό του: την Ελλάδα για το Πουέρτο Ρίκο.

"Πρόσφερα στον φίλο μου Jack Lew αυτές τις μέρες ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το Πουέρτο Ρίκο στη ζώνη του ευρώ, αν οι ΗΠΑ θα ήταν πρόθυμοι να πάρουν την Ελλάδα στην ζώνη του δολαρίου", είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη. Ο Lew, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, "σκέφτηκε ότι ήταν ένα αστείο", είπε ο Σόιμπλε αφήνοντας ακαθόριστα υπονοούμενα.

Βίος Αβίωτος…

Μαλώνει το ΔΝΤ και η ΕΚΤ ποιος θα πρωτοπληρωθεί από τα καινούρια λεφτά…
  • 12+ δις μέτρα…
  • 50 – 70 δις δάνειο…
  • Όχι διαγραφή χρέους… Όχι κλασσικό κούρεμα… Αποδοχή μη βιώσιμου χρέους…

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Ο άνθρωπος που θα υπογράψει το χειρότερο Μνημόνιο απειλεί όσους τον αμφισβητούν!

Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και συμπεθέρα... 
 
Αήθης επίθεση Τσακαλώτου στους «τροτσκιστές» σε συνέντευξη στην ιταλική «Corriere della Sera»


Ο νέος υπουργός Οικονομικών προχώρησε σήμερα σε δυο κινήσεις βαθύτατου ευρωπαισμού. Υπέγραψε επιστολή - αίτηση για νέο Μνημόνιο και επιτέθηκε μέσω γνωστής ιταλικής εφημερίδας στους "τροτσκιστές" του ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντά στον σύντροφο υπουργό η..... Κομμουνιστική Τάση.

«..Siamo europeisti, quasi tutti, tranne un gruppetto di trotzkisti pazzi di cui faremmo volentieri a meno..». Μετάφραση: «..Είμαστε ευρωπαϊστές ή σχεδόν όλοι μας, εκτός από μια μικρή ομάδα Τροτσκιστών, που θα θέλαμε να είμαστε χωρίς αυτούς..» .

13 δις μαλάκες μου

by To Skouliki Tom
Αγώνα δρόμου κάνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει μία γραπτή πρόταση που θα ικανοποιήσει τους δανειστές και θα ξεγελάσει το 61% του ελληνικού λαού που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πακέτο περιλαμβάνει μέτρα τουλάχιστον 13 δις, που θα κάνουν την πρόταση Γιούνκερ – στην οποία είπαμε ΟΧΙ – να μοιάζει με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να λάβει μια χρηματοδότηση-μαμούθ ύψους 70 δις από τον ESM για τα επόμενα 3 χρόνια και μια δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Όταν μας έριξαν στο «λάκκο των λεόντων»

Στις 9 Ιουλίου 1961 υπογράφηκε η

Συνθήκη Σύνδεσης της Ελλάδας με την ΕΟΚ

Ηταν το 1961, στις 9 του Ιούλη, όταν η τότε κυβέρνηση του κόμματος της ΕΡΕ (Εθνική Ριζοσπαστική Ενωση), με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (ήταν το κατεξοχήν κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου και απ” αυτό προήλθε μετά τη δικτατορία η ΝΔ, την οποία συγκρότησε ο βασικός πυρήνας των στελεχών της ΕΡΕ) υπέγραψε τη Συνθήκη Σύνδεσης της Ελλάδας με την τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) – ή, διαφορετικά, «Κοινή Ευρωπαϊκή Αγορά».

Ιούλιος 2015: Τα ιστορικά απόβλητα του Τσιριμώκου ξαναβιάζουν τη θέληση του λαού μετά από 50 χρόνια!

 «Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας εξετάζουν, το πώς θα συνδυάσουν μια ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα με τις μεταρρυθμίσεις, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να ελέγχουν τις οικονομικές πολιτικές της χώρας και μετά την λήξη του προγράμματος διάσωσης».
Wall Street Journal (17 Ιουλίου 2014).
Η κυβέρνηση πήγε σε δημοψήφισμα, αφήνοντας τα χουντοκάναλα να αλωνίζουν, ενώ τα στελέχη του ξευτιλίζονταν καθημερινώς στα πάνελ, από υποκείμενα σαν τη Σαράφογλου, τη Χούκλη, το Λυριτζή κλπ. Κάποιοι απόρησαν. Δεν απόρησαν, βέβαια, όσοι γνωρίζουν τη συγκεκριμένη τάση της αριστεράς και πως αυτή έχει πορευτεί μέσα στην ιστορία. 

Το «Όχι», ο «Εθνικός Μονόδρομος» και η Μεταδημοκρατία

Γράφει ο Γρ. Σουλτάνης
Μέσω μιας ακατανόητης πρόσθεσης, το «όχι» του 61.31 % του ελληνικού λαού αθροίστηκε στο «ναι» του 38,69%, έτσι ώστε, στο τέλος, θριάμβευσε το «ναι» με 100%!
Είναι μία από τις μεγάλες μεταδημοκρατικές στιγμές της μνημονιακής Ελλάδας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την ακύρωση του δημοψηφίσματος, αφού, με πρόσχημα την εθνική ομοψυχία και την αποφυγή διχασμού, η κυρίαρχη ερμηνεία υποστηρίζει ότι το άθροισμα του πλειοψηφικού «όχι» και του μειοψηφικού «ναι», αποτελεί επικύρωση της βούλησης του ελληνικού λαού, στο ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αποτελεί εθνικό μονόδρομο.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Του antapoΚΡΙΤΗ*
Από την αρχή της ελληνικής κρίσης έχουν εξαγγελθεί δεκάδες μέτωπα ή πρωτοβουλίες για μέτωπα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η Αριστερά παράγει περισσότερα μέτωπα από όσα μπορεί να συγκροτήσει. Εξίσου πικρή όμως είναι η αλήθεια ότι ορισμένα εικοσιτετράωρα κρίνουν τους επόμενους μήνες ή και χρόνια. Αυτή η ασύμμετρη συνθήκη ισχύει και σήμερα. Με δεδομένη την απόλυτη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να υπογράψει, αλλά και με επίγνωση ότι απέχουμε ελάχιστα από ένα «ατύχημα», σήμερα είναι η ώρα συγκρότησης ενός μετώπου για το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, μέτωπο για την εδώ και τώρα ρήξη με την ΕΕ.