#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Λυπάμαι διότι γηράσκω και...

«Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν δια να ευγνωμονώ τον Ελληνικό Λαό, του οποίου η αντίστασης έκρινε τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο»
Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν
 

Ο Αδόλφος σε καμαρώνει από εκεί ψηλά Ανγκελα...

"Καταστρέφεις την Ευρώπη μου". Δεν το είχε πει στην Ανγκ. Μέρκελ κάποιος κομμουνιστής ή, έστω, σοσιαλδημοκράτης αλλά ο πολιτικός της μέντορας και πρώην χριστιανοδημοκράτης καγκελάριος Χ. Κολ. Εκείνος είχε ζήσει τη φρίκη τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου και είχε πλήρη συνείδηση των μεσομακροπρόθεσμων συνεπειών των πολιτικών τής γερμανίδας Μ. Θάτσερ, η μυωπική πολιτική τής οποίας δεν τινάζει στον αέρα μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Κι όχι "αγαπητή" Ανγκελα, δεν είναι γενναιόδωρη προσφορά στην Ελλάδα η μείωση των συντάξεων των 300 ευρώ ή η αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα προκειμένου να μην πληρώσουν έκτακτη εισφορά οι επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 500.000 ευρώ.

Αλλά ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, δεν φταίει….

Της Αλέκας Ζορμπαλά
Φταίει το πελατειακό Κράτος, φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, φταίνε οι φοροφυγάδες μικροεισοδηματίες, φταίει η έλλειψη οργάνωσης και κυρώσεων, φταίνε οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και η απαγόρευση μαζικών απολύσεων,
φταίνε οι καθαρίστριες, φταίνε οι 12 επιθεωρητές δημόσιας εκπαίδευσης, φταίει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος,
που κατά τον Πρωθυπουργό ερμηνεύεται κατά το δοκούν,
φταίνε, φταίνε, φταίνε….
Φταίνε όλοι, όσοι παλεύουν για μια ανάσα ζωής…
Αλλά ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, δεν φταίει….

Αρνούμαι!!

του Κώστα Γιαννιώτη
Το δίλημμα που ορθώνουν μπροστά στον ελληνικό λαό οι εταίροι του Τσίπρα είναι: Ή υπογράφεις πολυετές μνημόνιο εξόντωσης των Ελλήνων, που κατάφεραν και επιβιώνουν ακόμα, ή την Κυριακή 12/7 το βράδυ, ετοιμάζουμε σχέδιο…. ‘’ανθρωπιστικής βοήθειας’’ προς την Ελλάδα, λόγω εξόδου σας από το ευρώ!!

Αν εξαιρέσουμε, προς το παρόν, από τη συζήτησή μας το γεγονός ότι παρουσιάζουν σαν απειλή την έξοδό μας από το ευρώ, σαν απειλή την ανάκτηση της ανεξαρτησίας μας, με προκαλεί το γεγονός ότι ορθώνουν μπροστά στον ελληνικό λαό το….’’ δίλημμα’’ ανάμεσα στην (χιτλερικής έμπνευσης) ‘’τελική λύση’’ των αερίων και των κρεματορίων ή στην έξοδό του από το ευρώ και την προσφορά ελεημοσύνης εκ μέρους τους !!!

ΟΧΙ στο πραξικόπημα! Μέτωπο ρήξης και υπεράσπισης της λαϊκής θέλησης

Παναγιώτης Μαυροειδής
Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δύο μέρες μετά το περήφανο και συντριπτικό ΟΧΙ στις μαύρες προτάσεις ανασκολοπισμού της ελληνικής κοινωνίας που είχε κάνει ο ίδιος και όλοι οι θεσμοί της ΕΕ, αναρωτήθηκε:
«Θέλουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία. Μου λένε πως δεν είναι ψήφος εναντίον του ευρώ και της Ευρώπης, και σίγουρα δεν είναι απόρριψη μίας πρότασης που δεν υπήρχε πλέον στο τραπέζι»

Αυτός που με αυτοκρατορικό διάγγελμα προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό πως αν τυχόν ψήφιζε ΟΧΙ στην πρόταση εκούσιου αποκεφαλισμού, θα είχε διαπράξει έγκλημα κατά της …Ευρώπης και της ιστορίας, τώρα μας λέει ότι κάποιοι τον πληροφόρησαν, πώς, όχι, δεν ήταν ψήφος εναντίον της.

Η εντολή του ΟΧΙ είναι ξεκάθαρη: Ο Έλληνας δεν φοβάται το Grexit

Tου Γιώργου Χαλιμούρδα
Η εντολή του ΟΧΙ είναι ξεκάθαρη: Ο Έλληνας δεν φοβάται το Grexit. Ίσα ίσα, δείχνει να το επιδιώκει πλέον, και αναμένει από την Ελληνική κυβέρνηση να το πράξει. Αν δούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αυτό συνάγεται. Αυτό δηλώνει το 61,5 % στο ΟΧΙ, το οποίο θα μπορούσε υπό φυσιολογικές δημοκρατικές συνθήκες να φτάσει το 85%. Χωρίς τρομοκρατία των ΜΜΕ, χωρίς τις τράπεζες κλειστές, με ανοιχτό διάλογο γύρω από την προοπτική της ελληνικής οικονομίας με Εθνικό νόμισμα ώστε να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη και να βρει δουλειά ο κόσμος, να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το ποσοστό του 85% ΟΧΙ, θα ήταν 100% προσεγγίσιμο. Ένα τεράστιο ΟΧΙ στην λιτότητα, ΟΧΙ στην βαρβαρότητα, ΟΧΙ στην φτωχοποίηση, ΟΧΙ στην εξαθλίωση, ΟΧΙ στον ξεριζωμό, ΟΧΙ στο θάνατο, ΟΧΙ στο ξεπούλημα, ΟΧΙ στο φασισμό της Ε.Ε. και του Ευρώ. Αυτό λέει η απλή λογική. Σημειωτέον δε ότι ο Έλληνας δε φοβήθηκε ούτε όταν η προπαγάνδα έβαλε σε όλους τους τόνους το δίλλημα Ευρώ ή δραχμή. Πήρε θέση και ξεκάθαρη προς όλες τις κατευθύνσεις και δήλωσε ΟΧΙ σε αυτή την Ευρώπη, ΟΧΙ στο Ευρώ σας, ΟΧΙ στην Ε.Ε..