#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Αυτή η σειρά δεν είναι στην αθήνα, χθες, για να σηκωσουν 60 ευρώ, στο atm...

Victor Neves
Μην κάνετε λάθος!
Αυτή η σειρά δεν είναι στην αθήνα, χθες, για να σηκωσουν 60 ευρώ, στο atm.
Αυτή η ουρά, είναι στο λιμάνι του...

Tις επόμενες ώρες θα φανεί αν θυσιάζοντας τον Γιάνη θυσιάσαμε την Ιφιγένεια ή τον Οδυσσέα...

Θα μπορούσα, και δικαιολογημένως, να θριαμβολογώ από την αρχή έως το τέλος αυτού του κειμένου. Το ηχηρότατο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις πολιτικές που τον οδήγησαν στην εξαθλίωσή του και το οποίο περίμενε πέντε χρόνια για να του δοθεί η δυνατότητα να το πει, έχει προκαλέσει σεισμό στην Ευρώπη. Κόντρα στις κλειστές τράπεζες, τη βορβορώδη μιντιακή προπαγάνδα, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς από τους εγχώριους και διεθνείς νταβατζήδες της, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών ψήφισε με ταξική συνείδηση αποδεικνύοντας, και με τον εκλογικό χάρτη που ήταν βαμμένος πορτοκαλί από τον Εβρο έως την Κρήτη, πως ο μόνος διχασμός που υπάρχει σε αυτήν τη χώρα είναι ανάμεσα στους πλούσιους και στους μικρομεσαίους/φτωχούς, πως ο πόλεμος που οφείλει να συνεχιστεί είναι ο ταξικός ώσπου η κοινωνική δικαιοσύνη να λάβει σάρκα κι οστά. Αρκεί να διαβάσετε πώς ψήφισαν στην Εκάλη και πώς στην Κοκκινιά και θα καταλάβετε για τί γράφω και γιατί είχαν λυσσάξει τα σκυλιά τής ολιγαρχίας...

"Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα" Αλέξη

Γράφει ο  mitsos175
"Αυτό που έκανε ο ελληνικός λαός απόψε με όλα τα σκυλιά να αλυχτάνε εναντίον του, είναι μεγαλοπρεπής κίνηση. Αποδείχτηκε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ραγιάς, δεν είναι γερμανοτσολιάς", είπε ο κ. Δελαστίκ κι όταν ρωτήθηκε πονηρά στην εκπομπή του "λάου - λάου" Χατζηνικολάου αν είναι το 40% του ελληνικού λαού Γερμανοτσολιάδες, ανέφερε: "Δεν έχω πρόθεση να απαντήσω. Δεν έχω καμία πρόθεση να συζητήσω οτιδήποτε"...

Εξαιρετικό ! > ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Εν αρχή τα πρόσωπα, ο ρόλος τους ήταν κυρίαρχος: η κυρίαρχη ελίτ έριξε στον Καιάδα τα καλύτερα παιδιά της για να κερδίσει το δημοψήφισμα και έχασε. Οι πολύτιμες εφεδρείες, από τον Καραμανλή ως τον Αβραμόπουλοαλλά και το στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, όλοι υποχρεώθηκαν να πουν ναι, με κατάληξη τον πολιτικό ενταφιασμό τους. Ο Θεοδωράκης ήταν από την αρχή κουτσό άλογο, ο Αλέκος Παπαδόπουλος επανεμφανίστηκε αλλά ανήκει στο παλαιό πολιτικό προσωπικό, θυμίζει τον γνωστό Μανωλιό. Το πολιτικό προσωπικό της όλης συντηρητικής παράταξης τελείωσε και μαζί τους έκλεισε η περίοδος της Μεταπολίτευσης.

Προϋπόθεση επιβίωσης η άμεση κρατικοποίηση των τραπεζών

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από την Iskra
1. Ό,τι και να συμβεί τις αμέσως επόμενες, εξαιρετικά κρίσιμες ημέρες, η 5η Ιουλίου θα περάσει στην ιστορία σαν μια εκπληκτική νίκη του ελληνικού λαού, μεγαλύτερη κι απ’ την 25η Ιανουαρίου. Ένας μικρός λαός υπέστη πρωτοφανή οικονομική και ψυχολογική βία- κάτι σαν εικονικές εκτελέσεις και εικονικούς πνιγμούς ενός ολόκληρου έθνους- από το ενιαίο μέτωπο όλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αυτού του πλανήτη.

Βρέθηκε αντιμέτωπος με μια εκστρατεία οργανωμένης τρομοκρατίας των Ελλήνων ολιγαρχών και των συστημικών καναλιών τους, που ποντάρισαν στην προσχεδιασμένη χρεοκοπία της χώρας για να διασώσουν τα προνόμιά τους- και πρέπει να λογοδοτήσουν γι αυτό, μόλις βγούμε από το τούνελ.

Ποιο ΟΧΙ; Ποια Επιτροπή Αλήθειας; Ζητούν ακόμη σκληρότερο μνημόνιο>Μνημόνιο σοκ 13 δις ζητάει η ΕΕ για να εξετάσει χρέος – Ή συμφωνία-γέφυρα 3 ετών με δάνειο 30-50 δις – Ή ρήξη & χρεοκοπία 8/7.


http://wp.me/pPn6Y-m8e

Απορία 1: τους τρισκατάρατους που μας έχωσαν σε όλη αυτή την ιστορία θα τους μαντρώσετε τελικά ή θ΄αρχίσουμε να οργιζόμαστε πραγματικά; Με δήμευση των περιουσιών τους (που έγιναν απ΄τα κλεμμένα από μας), εννοείται.

Περιμένουμε… … … εδώ και πολύ καιρό πια… … …

Απορία 2: Μήπως το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε ΝΑΙ & δεν το καταλάβαμε;

Να δοθεί τέλος στο όνειδος της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ

Χριστόφορος Βερναρδάκης
Έχουν υπάρξει συνδικαλιστικές ηγεσίες γραφειοκρατικές, συμβιβαστικές, ηττοπαθείς, κ.ο.κ. αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας

Θα πρέπει επειγόντως να ξεκινήσει μια διαδικασία επανίδρυσης των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ. Αποτελεί όνειδος για τη χώρα, τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, ο σφετερισμός της σφραγίδας των συνδικάτων από τη σημερινή ηγετική ομάδα.

Το τέλος της μεταπολίτευσης (ζωή σ’ εμάς…)

του «Astrahan Mule»
Το 1940, ο μοναδικός Έλληνας που ήθελε να πει ΝΑΙ, είπε ένα ΟΧΙ που έμεινε στην ιστορία. Έστειλε τον Ελληνικό στρατό να πολεμήσει χωρίς άρβυλα και κάλτσες, αλλά αυτό το απροσδιόριστο πράγμα που βράζει στις ψυχές των κατοίκων αυτής της μικρής γωνιάς του πλανήτη, οδήγησε τους ξυπόλητους στα χιόνια πολεμιστές, σε ένα περιφανή θρίαμβο.

Το 2015, ο μοναδικός Έλληνας που έχει πιθανότητα να φέρει ένα τρίτο μνημόνιο στο λαό, αναγγέλλει ένα δημοψήφισμα ελπίζοντας σε μια μικρή νίκη του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ για να πετύχει το σκοπό του.

Το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ διαρκείας και συνέχισης αγώνων!

του Δημήτρη Κυπριώτη
Πολλές φορές στις τελευταίες ημέρες με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος, φέραμε στη μνήμη μας την ιστορία αυτού του τόπου που μας θύμισε ότι οι χρυσές σελίδες δόξας και τιμής της Ελλάδας και των Ελλήνων, γράφτηκαν πάντοτε με «ΟΧΙ» και ποτέ με «ΝΑΙ». Και αφού στην χιλιόδοξη αυτή διαδρομή της χώρας μας δεν το κάναμε ΠΟΤΕ, ήταν απόλυτα σαφές, ότι δεν θα το κάναμε και τώρα!

Έτσι και έγινε, για να επαληθευτούν όλοι όσοι φώναζαν πολύ καιρό από τότε που ξεκίνησε η κρίση μέχρι και χθες ακόμα, με πρωταγωνιστή της προσπάθειας αυτής το ΕΠΑΜ, ότι αυτός ο λαός που δεν έμαθε να υποστέλλει σημαίες, ήταν αδύνατο να μην πράξει το καθήκον του. Και το έπραξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο! Και μάλιστα αυτό έγινε με τέτοια δύναμη, που τρόμαξε πρώτα από όλα την ίδια την κυβέρνηση, άσχετα αν αυτή ήταν που επέλεξε αυτόν τον δρόμο, το δρόμο δηλαδή να μιλήσει ο ίδιος ο λαός και να λάβει τις αποφάσεις του.