#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ της αντίστασης πρέπει να νικήσει το ΝΑΙ του φόβου…δεν είναι όμως λευκή επιταγή στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε: 1/7/2015
Λαϊκή εντολή για απόρριψη των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών δόθηκε πριν πέντε μήνες στις εκλογές. Το ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ ή ζητά και κάτι άλλο δια του δημοψηφίσματος;
Μόνο πέντε μήνες πέρασαν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, όπου η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανέβασε στην κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ που υποσχόταν το τέλος του Μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής ξεζουμίσματος του λαού για την εξυπηρέτηση των διεθνών τραπεζικών μονοπωλίων (είναι άλλο θέμα το ότι δεν το εννοούσε…), μόνο πέντε μήνες πέρασαν από τη σαφή και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες απόρριψη της αντιλαϊκής πολιτικής των ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν υπάρχει, λοπόν, ήδη νωπή λαϊκή εντολή από τις εκλογές για απόρριψη των μνημονιακών πολιτικών; Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για απόρριψη των φοροεπιδρομών, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις κ.λπ.; Ο λαός έδωσε εντολή να πληρώνει τις τράπεζες «στο διηνεκές»; Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και λίγο πριν τις εκλογές, υποσχόταν διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η λαϊκή βούληση για αυτήν τη διαγραφή δεν καταγράφηκε δημοκρατικά στις εκλογές; Τι είναι αυτό που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με το δημοψήφισμα;

Πολιτικό Σκεπτικό & Υποθέσεις για το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ

 Το ερώτημα του επικείμενου δημοψηφίσματος θα παραμείνει συγκεχυμένο αν δεν διατυπωθεί με σαφώς αντιαποικιοκρατικούς πολιτικούς όρους, με κεντρικό ζητούμενο την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις παρέδωσαν στους ξένους και μάλιστα «αμετάκλητα».
Ως αντιπολίτευση, οι άνθρωποι αυτοί έχουν το θράσος σήμερα να επικαλούνται το Σύνταγμα που οι ίδιοι κατακουρέλιασαν.

Προκειμένου να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ακόμα και τώρα συνεχίζουν την προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν και να διχάσουν τον ελληνικό λαό.

Θυμήσου τι έχεις ζήσει!


 Από τον Jo Di Graphics
τελευταια εξοδος

Θα κουρευτούν οι καταθέσεις οι μισθοί και οι συντάξεις;;;


Toυ Δημήτρη Καζάκη
Κινδυνεύουν οι καταθέσεις! Αυτό φωνάζουν οι άθλιοι κονδυλοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ναι κινδυνεύουν. Αλλά από ποιούς; Από τους τραπεζίτες εγχώριους και μη. Μόνο αν οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν σε κλοπή των καταθέσεων, όπως έκαναν στην Κύπρο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να κινδυνεύσουν οι καταθέσεις.

Ακόμη κι αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, οι καταθέσεις είναι εγγραφές που κάλλιστα μεταφέρονται με την εγγύηση του κράτους στα νέα τραπεζικά ιδρύματα, που θα υπάρξουν στη θέση των χρεοκοπημένων συστημικών τραπεζών. Η Αργεντινή όπου οι τράπεζες έκλεισαν με μιας στις αρχές του 2002 και οι τραπεζίτες έφαγαν τις καταθέσεις με την κάλυψη του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, οι καταθέσεις επιστράφηκαν στο ακέραιο από τις κυβερνήσεις Κίχνερ που διέγραψαν το χρέος και έδιωξαν το ΔΝΤ.

Τις 47 μνημονιακές σελίδες τις "έφτιαξε" ο Δραγασάκης;

Ρητορικό ερώτημα...
 
οδοφραγμα

Συγκλονιστική φωτογραφία

Από Αναγνώστη
Ο Αλιέντε κι οι πέριξ αυτού, αποφασίζουν τελικά να πάρουν τα όπλα ενάντια στους ιμπεριαλιστές γκάγκστερς
αλλά είναι πια πολύ αργά...

Οι μικροαστοί συριζαίοι, αντιμαρξιστές μέχρι αηδίας, υποτιμούν την Ιστορία τόσο πολύ που δεν θέλουν να πάρουν κανένα μάθημα από αυτή.

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια αλλά κυρίως PIN

Του Κώστα Βαξεβάνη
Καλός είναι ο πατριωτισμός αλλά να μην χρειάζεται να τον αποδείξεις. Άντε να να παριστάνεις τον Κολοκοτρώνη, να φαντασιώνεσαι το χολιγουντιανό “this is Sparta”, να κουνάς και καμιά σημαία στις παρελάσεις βρίζοντας ως ανθέλληνες όσους λένε πως οι παρελάσεις δεν είναι απαραίτητα απόδειξη πατριωτισμού, αλλά ως εκεί. Να όμως που έρχεται η ώρα να αποδείξουμε και λίγο τον πατριωτισμό μας. Όχι τίποτα βαριά πράγματα. Να πούμε «έχουμε αξιοπρέπεια την οποία δεν θα εξαργυρώσουμε βρε αδερφέ στα ΑΤΜ». Δεν αναφέρομαι στον κόσμο που τρομοκρατημένος από τα κανάλια τρέχει να βγάλει κανέναν ευρώ για να έχει να φάει και να ταΐσει τα παιδιά του.

Θα πούμε OXI την Κυριακή… αλλά μην τολμήσετε να μας φέρετε μνημόνιο 8 δισ… γιατί…

ΝΑΙ στην ΚατΟΧΙ

Με ΝΑΙ ή ΟΧΙ πάλι αυτοί κερδίζουν-Όλοι εργάζονται για το κέρδος των αγορών
Μαρία Τσολακίδη
Το ΝΑΙ σε μια παράταση του  μνημονίου φτιαγμένο από τους  τρεις Θεσμούς (ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ) και το ΝΑΙ σε ένα νέο μνημόνιο φτιαγμένο από τους δύο Θεσμούς (ΕΚΤ-ΕΕ) με έναν νέο, τον ESM, να παίρνει την θέση του ΔΝΤ, είναι ένα πάρα πολύ απλό κόλπο να ψηφίσεις και στις δύο περιπτώσεις: ΝΑΙ σε μνημόνιο ακόμη κι αν πεις ΟΧΙ. Η ψήφος στο  ΟΧΙ θα είναι απλά το δεύτερο σενάριο των Θεσμών και της κυβέρνησης και απολύτως καμία απεμπλοκή της Ελλάδας τόσο από την Ε.Ε, όσο και από τις δανειακές συμβάσεις.Ψηφίζεις ΟΧΙ σε υπάρχον Μνημόνιο αλλά ΝΑΙ σε αυτό που θα φτιάξουν.