#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Καριολάκια Βρυξελλών

του Γιάννη Λαζάρου
Το δούλεμα συνεχίζεται με την δήθεν διαπραγμάτευση και η μπάλα (κατά τον πρωθυπουργό) αλλάζει γήπεδο ανάλογα με το πόσο καιρό θέλουν ή έχουν συμφωνήσει για την τελική λύση. Ο διαπραγματευτής Τσίπρας πριν πέντε ώρες την είχε περάσει στο γήπεδο των δανειστών και μέσα σε λίγες ώρες την πέταξαν ξανά στους παιχταράδες αριστερούς, περιμένοντας νέα πάσα.

Τα ανάλγητα καριολάκια εντόπια και ξένα παίζουν πινγκ πονγκ την αγωνία ανθρώπων που ξεπέρασαν τα όριά τους εξαντλώντας την τελευταία ρανίδα υπομονής και ευγένειας για μην παίξουν οι ίδιοι μπάλα με τα κεφάλια τους.

Περί Δωσιλογισμού

Του Διονύση Φιτσάλου
Από την αρχή της κρίσης χρέους το 2010 και την ένταξη της χώρας στο “μηχανισμό βοηθείας”, επανεμφανίστηκε -σχεδόν μετά από 70 χρόνια από τη λήξη του ΄Β παγκοσμίου πολέμου- η χρήση του όρου “δωσίλογος”, για να αποδώσει αφενός ευθύνες εσχάτης προδοσίας στο πολιτικό προσωπικό που συνυπέγραψε την είσοδο αλλά και παραμονή της χώρας στα μνημόνια και αφετέρου να προσδώσει την ιδιότητα του “εχθρού” και “κατακτητή” στην Τρόικα-Θεσμό, η οποία και αποτελεί τον κύριο εκφραστή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στη χώρα μας. Η χιτλερικής έμπνευσης ευρωπαϊκή ολοκλήρωση βρίσκει αντιμέτωπη τη μεγαλύτερη μερίδα των λαων της Ευρώπης -και δη της Ελλάδας- η οποία βιώνει καθημερινά τον οικονομικό της σταγγαλισμό σε βαθμό εξόντωσης.

Πικετί σε Γερμανούς: Δεν έχετε πληρώσει ποτέ τα χρέη σας, μη δίνετε μαθήματα

Ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί άσκησε έντονη κριτική στη στάση της Γερμανίας στο θέμα τους χρέους, που όπως είπε δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη για το σύνολο των χρεών της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Πικετί σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αναπόφευκτη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε.

Νόμος: φεύγεις από όπου δεν σε αγαπούν...

Εγραφα τις προάλλες πως μία από τις δύο παραμέτρους που θα μπορούσαν να μας απαλλάξουν από το πρώτο αριστερό μνημόνιο θα ήταν η εμμονή των δανειστών να τα πάρουν όλα. Κι ευτυχώς αυτό συμβαίνει! Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές όλα ήταν στον αέρα. Ενδεχομένως, δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας να υπαναχωρήσει και να υπογράψει το νέο κωλόχαρτο που του έδωσαν οι θεσμοί και το οποίο απηχεί στην ολότητά του τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τής πάση θυσίας διάσωσης των μεγαλοεπιχειρηματιών έναντι των μισθωτών και συνταξιούχων.

ΚΑΛΛΙΟ ΠΟΥΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


ο βασιλιας της μοναξιας

Η Εαρινή Σύναξις των Αυλοκολάκων

Όλως τυχαίως, όλοι οι ηγέτες (sic) της ελληνικής αντιπολίτευσης και του κινήματος «Μένουμε Ευρώπη», αυτοί που θέλουν ευρώ πάση θυσία, βρίσκονται τούτες τις δραματικές ώρες στις Βρυξέλλες. Ο προσφάτως απολυμένος σφουγγοκωλάριος για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η ελάχιστη Φώφη του συχωρεμένου του Γεννηματά για να δηλώσει –τρομάρα της- την παρουσία της, ως η νέα ηγερία των υπολειμμάτων των σοσιαληστών (μέχρι και την ορθογραφία άλλαξαν αυτοί οι αθεόφοβοι) κι ο τρίτος και χειρότερος, ο κυρ-Σταύρος, αυτή η απίστευτη μετεμψύχωση του τυχοδιώκτη Ραγκόζιν για να «βοηθήσει» -τρομάρα του κι αυτουνού- τη χώρα με τις επαφές του!!! Ο τελευταίος, μάλιστα, έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τάσσεται υπέρ μιας δεύτερης Παπαδημοκρατίας, λες και μας έκανε μικρό κακό η πρώτη, ενώ ο ηγεμονίσκος της Νέας-νέας «Δημοκρατίας»  μόλις χθες δήλωνε, ανερυθρίαστα κι αυτός, ότι θα μετείχε ευχαρίστως σε μια τέτοια κυβέρνηση με την προϋπόθεση να μην είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, λες και του ζήτησε κανείς του απαισιότατου, να μας ξαναματασώσει! 

RED ZEPPELIN: «Ευρώπη, Ευρώπη δεν είσαι τίποτ΄άλλο, είσαι μονάχα η συνέχεια του Βαραββά»

Γράφει ο Μάκης Γεωργιάδης
Αίφνης προέκυψε το φαινόμενο «Μένουμε Ευρώπη». Αν αντιπαρέλθουμε σε πρώτο επίπεδο το θλιβερό πολιτικό νόημα τέτοιων διαδηλώσεων, είναι σημαντικό να σταθούμε στον αποκρουστικό πολιτισμικό χαρακτήρα που σφραγίζει τέτοια ρεύματα και πολιτικές συμπεριφορές, οι οποίες δυστυχώς έχουν ριζώσει σα βδέλλες στο κοινωνικό σώμα τα τελευταία 35 χρόνια.

Θα είχε πραγματικά μια ευτράπελη πλευρά το θέμα εάν δεν επηρέαζε, όχι τόσο στο επίπεδο της φυσικής παρουσίας ανθρώπων στις συγκεντρώσεις όσο σαν συνολικότερη αντίληψη, ένα σοβαρό και ευάριθμο κομμάτι της κοινωνίας.

Διαγραφή χρέους της Ουκρανίας, ανταμοιβή για τις υπηρεσίες της

 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Δεν κράτησε για πολύ η ανακούφιση που πρόσφερε η διαβεβαίωση του Κιέβου, ότι θα εξοφλήσει κανονικά το «κουπόνι» αξίας 75 εκ. δολ. που έληγε στις 21 Ιουνίου από το δάνειο που είχε λάβει από την Ρωσία ύψους 3 δισ. δολ. Κι αυτό όχι γιατί διαλύονται τα σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Ουκρανίας περί ενδεχόμενης αποκήρυξης μέρους του χρέους της, αλλά γιατί, αντίθετα, οι ανησυχίες αυτές επιβεβαιώνονται με κάθε επισημότητα κι η αποκήρυξη θα γίνει με την έγκριση αν όχι την καθοδήγηση των διεθνών οργανισμών και των δυτικών κρατών που έχουν αναλάβει την προστασία της Ουκρανίας.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ


τσουχτρες

Προετοιμάζουν τη νέα εθνική εφεδρεία


του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Παρακολουθώντας την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Βουλή την 5η Ιουνίου 2015 για την ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε σχέση με την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, πολλά μπορεί κανείς να διαπιστώσει. Μερικά αποτελούν ήδη μεγάλες βεβαιότητες για τους περισσότερους. Όπως π.χ. ότι το νέο μνημόνιο με τα νέα σκληρά μέτρα είναι νομοτέλεια. Το αποδεικνύει άλλωστε η 47 σελίδων πρόταση μέτρων της συγκυβέρνησης προς τους θεσμούς. Ό,τι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ρήξη με τους εκβιαστές του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα συντάσσεται με την ανάγκη οριστικής λύσης που θα βάλει τέλος στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Διαπιστώνει κανείς επίσης, μέσω της έκκλησης του πρωθυπουργού να βοηθήσουν όλοι την εθνική προσπάθεια, τον ξεδιάντροπο πολιτικό τυχοδιωκτισμό που σαν μύκητας έχει εξαπλωθεί σε όλο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην χώρα μας.

Κουραφέξαλα!

του Νίκου Μπογιόπουλου
Να σχολιάσουμε; Τι να σχολιάσουμε;

Ότι από το «τέλος η λιτότητα» πήγανε στο «70% καλό το Μνημόνιο» κι από εκεί στις «47 σελίδες» τσουνάμι για να φτάσουνε τώρα στις «10 σελίδες» Αρμαγεδώνα;

Ότι από τις «12.000 αφορολόγητο» πήγανε σε έκτακτη (τάχα) εισφορά, σε χαράτσι δηλαδή, ακόμα και για τους διαβιούντες με εισόδημα τα 12 χιλιάρικα;

Ότι από «κατάργηση του Μνημονίου σε ένα νόμο με ένα άρθρο» πάνε όχι σε κατάργηση αλλά σε ψήφιση (!) Μνημονίου… σε ένα νόμο και με ένα άρθρο;

4 + 2 βήματα που «έπρεπε να είχαν γίνει χτες»!

Του Ανδρέα Παγιάτσου
1. Να φύγει αμέσως ο Τσίπρας από τις Βρυξέλλες!
Αλήθεια, τι κάθεται και κάνει η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες; Δεν φτάνει ο μέχρι στιγμής εξευτελισμός;
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υποχώρησε στις πιέσεις των δανειστών και δέχτηκε «απόλυτα και πλήρως» (σύμφωνα με τη γραπτή απάντηση του Αλ. Τσίπρα στους «Θεσμούς»!) να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό γι’ αυτούς! Ο Α. Τσίπρας έκανε την απαράδεκτη υποχώρηση να τους «δώσει» τα μέτρα ύψους 7,9 δισ. € που απαιτούσαν μέσα σε 18 μήνες (δείτε: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/to-telos-toy-syriza-opos-ton-kserame/) πράγμα που σπρώχνει την οικονομία ξανά στην ύφεση, επιδιώκοντας να μεταφέρει ένα σημαντικό μέρος αυτού του βάρους στα πλούσια στρώματα και στις επιχειρήσεις. Οι δανειστές τώρα λένε «όχι – δεν θα πληρώσουν οι πλούσιοι, θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί»!
Και η κυβέρνηση κάθεται ακόμα και συζητάει μαζί τους!

"Επέκταση δανειακής-προγράμματος συνιστά αναγνώριση χρέους"

«Πρέπει να δούμε πρώτα γραπτώς τι θα συμφωνηθεί αν συμφωνηθεί με τους δανειστές μας, οι οποίοι μέχρι την τελευταία ώρα μας εκβιάζουν απροκάλυπτα», είπε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης.
«Το λάθος ξεκίνησε από το Φεβρουάριο, οπότε η κυβέρνηση δέχτηκε την παράταση του προγράμματος χωρίς να δηλώσει ότι αρνείται τη δανειακή σύμβαση ως εκτός ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου επειδή το χρέος είναι παράνομο, όπως κατέδειξε η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος της Βουλής», πρόσθεσε.