#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Τα πάνω-κάτω: Το ΔΝΤ έγινε κατά της λιτότητας, η Washington post ΣΥΡΙΖΑ κι η Αυγή μνημονιακή!

 
Πέτρος Αργυρίου
Παίρνω την ασσίστ από το κλείσιμο του αμέσως προηγούμενουάρθρου μου και τη δίνω στον Mat O’Brien της Washington Post, που δεν τη λες και φιλοσύριζα:

“Η ιστορία επαναλαμβάνει τον εαυτό της, πρώτα ως τραγωδία, μετά ως φάρσα και τελικά ως τροιλά. Αυτή είναι τουλάχιστον η περίπτωση της Ελλάδας, όπου οι δανειστές της θέλουν να κόψει τις συντάξεις αντί να αυξήσει τους επιχειρηματικούς φόρους, γιατί φοβούνταν πως αυτές οι αυξήσεις θα- όπως αναφέρει ο Peter Spiegel- “σακατέψουν την οικονομική ανάπτυξη»

Το μόνο που μένει για την επίσημη συμφωνία είναι η έναρξη της εφαρμογής όσων απαιτούν οι δανειστές

του Δημήτρη Καζάκη
Η κυβέρνηση Τσίπρα συμφώνησε σε μέτρα οριζόντιων περικοπών και αυξημένων φόρων της τάξης των 8 δις ευρώ έως το 2016. Πιο συγκεκριμένα 2,7 δις ευρώ έως το τέλος του 2015 και 5,2 δις ευρώ μέσα στο 2016. Κι όλα αυτά για να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος του 1% πρωτογενές πλεόνασμα επί του ΑΕΠ το 2015.

Η κυβέρνηση προσχώρησε και στην απαίτηση των δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα 4 χρόνια 1, 2, 3, 3.5% του ετήσιου ΑΕΠ αντίστοιχα. Κάτι που η κυβέρνηση Τσίπρα είχε χαρακτηρίσει παλιότερα "παράλογη" απαίτηση και "υφεσιακή πολιτική".

Αυτό το έκτρωμα της ιστορίας, δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική σημαία κ. Χατζηνικολάου

του Κ. Κυριακόπουλου
Τι λες βρε παπάρα Χατζηνικολάου;;; Πως τολμάς να συμψηφίζεις ένα εθνικό σύμβολο ταυτισμένο με τη νεότερη ιστορία του λαού και του έθνους μας, μ ένα κωλόπανο που εμπνεύστηκαν και κατασκεύασαν τα νεοταξίτικα εργαστήρια, για ν’ αποδώσουν στοιχεία συμβολισμού στη σύγχρονη φυλακή που έχτισαν, για λαούς και κυβερνήσεις;;;...


Ποια είναι η αξία της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως τολμάς να την παραλληλίζεις με την Ελληνική σημαία που και επί δικτατορίας παρέμεινε η ίδια και δεν άλλαξε;;;

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ


ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


τσουχτρες

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Kαι τώρα που ο «αυθεντικός εκπρόσωπος του λαού», η αριστερά, πήρε την εξουσία, τώρα που δικαιώθηκαν τα κινήματα, τώρα που ο «κόσμος του αγώνα» παίρνει τον «χώρο» που του αναλογεί από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, τώρα που η «αμεσοδημοκρατία» θα πορευτεί αγκαζέ με την κυβερνώσα αριστερά, τώρα θα παρακούσουν την κομματική ντουντούκα οι κομματικοί αμφισβητίες;
Όχι βέβαια. Μούγκα στην κομματική στρούγκα θα είναι η γραμμή. Όσο για τους συνήθεις λαγούς της αντιμνημονιακής «συνέπειας», αυτοί είναι μετρημένοι, διαλεγμένοι και σε διατεταγμένη υπηρεσία από τα «πριν». Θα αποσυμπιέσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια με ανώδυνες διαφοροποιήσεις που όχι μόνο δεν θα αλλοιώσουν την προδιαγεγραμμένη σε πολιτικό επίπεδο πορεία των πραγμάτων αλλά θα την στηρίξουν με ουσιαστικό τρόπο.

Το χωριό κάηκε και η πουτάνα χάρηκε

Του Γιάννη Λαζάρου
Πρέπει να έχουν "τραβήξει" πολλά τα θηλυκά στην οικογένειά σου μέσα στις ιστορικές παλινωδίες της χώρας, πρέπει να γνωρίζεις από μέσα  ότι στα δύσκολα δίνεις κώλο για να πάρεις μία οκά λάδι  το '40, αγγλικά τσιγάρα για τον κερατά-νταβατζή σύζυγο το  '46, επιχορήγηση για επιχείρηση της οικογενείας το '67  για να δηλώνεις δημοσίως ότι αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, οι Ελληνίδες θα γίνουν πουτάνες. Πρέπει τα παραμυθάκια, που σου έλεγε η γιαγιά σου για να σε πάρει ο ύπνος, να είχαν πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες σεξουαλικού περιεχομένου για το τι αναγκάστηκε να κάνει επί της Α΄ Ναζιστικής Κατοχής για να ζήσει την οικογένειά της.  

Ο Δ.Καζάκης στον Maximum 93.6 FM


Η εκπόρνευση !!

του Κώστα Γιαννιώτη
Στη διάρκεια της α΄ γερμανικής κατοχής υπήρξαν γυναίκες που δημιούργησαν σχέσεις με άντρες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής, (την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άλλες γυναίκες πέθαιναν με το βρέφος τους κολλημένο στο στεγνωμένο από την πείνα, μαστό). Χαριεντίζονταν και καλοπερνούσαν (την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες άλλες γυναίκες πέθαιναν σε κρατητήρια των ανθρωποειδών ναζί ή σε μάχες εναντίον των κατακτητών).

Την ίδια περίοδο υπήρχαν και γυναίκες που η ανάγκη της επιβίωσης, καλώς ή κακώς, τις οδήγησε να επιλέξουν να εκδίδονται.
Οι πρώτες δέχτηκαν την άγρια οργή του λαού, αμέσως μετά την απελευθέρωση ή και κατά τη διάρκεια της κατοχής. Τις κούρευαν και τις διαπόμπευαν με τον πιο βάναυσο τρόπο, αποκαλώντας τες ‘’πόρνες’’.

Μένουμε Μνημόνιο!

 
Πέτρος Αργυρίου
Εξέφρασα δημοσίως την ανησυχία μου την περίοδο πριν το «πλαίσιο συμφωνίας» της 20ης Φλεβάρη.
Βλέπετε τα σημάδια είχαν γίνει ήδη ορατά. Το 70/30 καλό μνημόνιο του Βαρουφάκη και του Σταθάκη, κυβερνητικές δηλώσεις του τύπου «το σχίσιμο των μνημονίων ήταν σχήμα λόγου» κι άλλα τέτοια νόστιμα, προϊδέαζαν τη στροφή της κυβέρνησης από τις φιλολαϊκές της προεκλογικές και προγραμματικές δηλώσεις προς μια στάση «ρεαλισμού» και «ευθύνης», τύπου ΝΔ ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη κι όταν άμεσα αναθεμάτισα το επαίσχυντο πλαίσιο συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη μου λέγαν πολλοί -αν όχι όλοι-πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη» για να λάβουν την απάντηση μου πως είναι ήδη πολύ αργά.
Έκτοτε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, για να αιτιολογήσουν την αδιαλλαξία τους, διαρκώς επικαλούνται την μαύρη μέρα της 20ης Φλεβάρη, ακριβώς για αυτό που το πλαίσιο συμφωνίας πραγματικά ήταν: αποδοχή της κρατικής συνέχειας, αναγνώριση του χρέους και της δέσμευσης της εξυπηρέτησής του στο ακέραιο και επομένως και συγχωροχάρτι στις μεταπολιτευτικές πρακτικές του παλαιοκομματισμού.