#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Τι θα πει "αμοιβαία επωφελής συμφωνία" σύμφωνα με την κυβέρνηση; Ο ελληνικός λαός θα πληρώνει ότι απαιτούν οι δανειστές για να φορτώνεται με νέα χρέη

του Δημήτρη Καζάκη
Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε νέα πρόταση προς τους πιστωτές της το βράδυ της Κυριακής (21 Ιουνίου), που θεωρήθηκε "μια καλή βάση για την επίτευξη προόδου" από την Επιτροπή της ΕΕ ενόψει της συνόδου κορυφής της Δευτέρας.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Pierre Moscovici στο γαλλικό ραδιόφωνο το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε ότι οι νέες προτάσεις της κυβέρνησης "πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση". Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι υπέβαλε "πρόταση για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία η οποία θα δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα."

Ο θάνατος του αγροτάκου

του Γιώργου Χαλιμούρδα
Πέρα από τη μνημονιακή προπαγάνδα των εγχώριων ΜΜΕ κατά του αγροτικού κόσμου που εγείρει τον κοινωνικό αυτοματισμό περί τεμπέληδων αγροτών που τρώνε τις επιδοτήσεις, λες και αυτό δογματικά είναι προνόμιο μόνο των αστών, εδώ και δεκαετίες σοβεί μια τερματικού χαρακτήρα κατάσταση που οδηγεί τον αγροτικό κόσμο στην πλήρη και ολοκληρωτική διάλυσή του.
Στα μάτια του κόσμου, ο μέσος αγρότης έχει τεράστιων ίππων τρακτέρ, έχει εκατοντάδες στρέμματα, και τη μορφή των Μπούτα και Νασίκα. Κανείς δεν θα τους πληροφορήσει ότι η ΚΑΠ ήταν στην κυριολεξία δημιούργημα της Γαλλίας προς όφελος πρωτίστως των Γάλλων αγροτών.

Τι άλλαξε;


"Ελεύθερη οικονομία" ή ελεύθερη κοινωνία;

Γράφει ο Κώστας Λάμπος
«Γράφοντας κατά της ιδιοκτησίας εγείρω δίκη για κυριότητα σε ολόκληρη την κοινωνία και συνεπώς όσοι δεν κατέχουν σήμερα τίποτα είναι εξίσου ιδιοκτήτες με εκείνους που κατέχουν. Αντί όμως να συμπεράνω ότι η ιδιοκτησία πρέπει να μοιραστεί σε όλους προτείνω, με μέτρο τη γενική ασφάλεια, να καταργηθεί για όλους».
Πιέρ Ζοζέφ Προυντό
-------------------------------------
Η έννοια της πραγματικής, αντικειμενικής ελευθερίας ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων και των κοινωνικών συνόλων να μπορούν να κάνουν όλα όσα θεωρούν αναγκαία για την απρόσκοπτη εξέλιξη και ευημερία τους, χωρίς ωστόσο να παραλείπουν την υποχρέωσή τους αυτές οι ενέργειές τους να μην εμποδίζουν, αντίθετα πρέπει να συμβάλλουν για, την απρόσκοπτη εξέλιξη και ευημερία όλων των άλλων.

Το δημόσιο χρέος, η ανάγκη διαγραφής του και το Εθνικό νόμισμα - Μερικές ξεκάθαρες απαντήσεις σε αντίστοιχες εύλογες ερωτήσεις.

του Όθωνα Κουμαρέλλα

1. Πώς δημιουργήθηκε το χρέος; Σε ποιους χρωστάμε σήμερα και γιατί;

Η ιστορία του ελληνικού δημόσιου χρέους ξεκινά από την εποχή του αγώνα για την ανεξαρτησία το 1823. Μετά από σκληρούς αγώνες και 4 χρεοκοπίες που προηγήθηκαν φτάσαμε στη σημερινή εποχή. Το προ μνημονίων χρέος που είχε φτάσει το 2010 στα 300 δις ευρώ οφείλεται:

Ποιος φοβάται την αλήθεια στην ΕΛΣΤΑΤ;


Λεωνιδας Βατικιωτης
Μια νέα προσπάθεια να πέσει σκοτάδι στα όσα συνέβησαν το 2009 γύρω από τους εθνικούς λογαριασμούς, έτσι ώστε η χώρα να ριχθεί στα Τάρταρα των Μνημονίων, σηματοδοτεί η πρόταση να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο εκ μέρους του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Η πρόταση του εισαγγελέα κατατέθηκε σε χρόνο ρεκόρ, καθώς η δικογραφία με τις καταθέσεις των Α. Γεωργίου, Μ. Κοντοπυράκη και Ν. Στρόμπλου έφυγε για το Συμβούλιο Εφετών στις 30 Απριλίου, με μόνο μία απ’ αυτές τις καταθέσεις να είναι 45 σελίδες συνοδευόμενη από άλλες 60 σελίδες συνημμένα έγραφα. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας να κλείσει πρόωρα. Ανάλογη προσπάθεια έγινε και το 2014 από τον αντιεισαγγελέα Εφετών, Ι. Κούτρα. Η πρότασή του όμως απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών! Και τώρα επανέρχεται εκείνη ακριβώς η πρόταση με 1 επιπλέον σελίδα από τον εισαγγελέα Εφετών Αντ. Λιόγα στην οποία αναφέρει ότι συμφωνεί, ακυρώνοντας όχι μόνο την απόφαση του συμβουλίου εφετών, αλλά και τον τελευταίο γύρο ανακρίσεων και επανεξέτασης μαρτύρων, αφήνοντας ερωτηματικά για το αν λήφθηκε υπ’ όψη το νέο υλικό.

ΖΩΗ COPYRIGHT


ΚΚΕ και ευρώ: Πλήρης θρίαμβος του μεταμοντέρνου ανορθολογισμού

Δημήτρης Πατέλης
Πάλι η "αριστερά" ξελασπώνει το σύστημα...

Εκ νέου σαφής επαναδιατύπωση της "θεωρίας" περί τακτικής, βάσει της οποίας ο στρατηγικός στόχος του σοσιαλισμού οφείλει να προτάσσεται ως προαπαιτούμενο και να προηγείται χρονικά του στόχου της εξόδου από το ευρώ!

Για να μη ξεχνιόμαστε. Επανάληψις γαρ του δόγματος - μητριά της μαθήσεως και μήτηρ πάσης χειραγωγήσεως.

ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ* (Κυρ. 21/6/15)
Τι είναι αυτά που είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Λουξεμβούργο το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Ευρωομάδας και τα οποία σχεδόν «εξαφανίστηκαν» από τα μέσα ενημέρωσης στη συνέχεια; Φρίξαμε κυριολεκτικά μόλις ακούσαμε τι αποκάλυψε ο Γ. Βαρουφάκης ότι πρότεινε η κυβέρνηση Τσίπρα στους Γερμανούς και στους υπόλοιπους δανειστές, με φορέα τον ίδιο τον Βαρουφάκη! Δεν περιμέναμε να προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την αφαίρεση ουσιαστικά όλων των οικονομικών αρμοδιοτήτων από κάθε ελληνική κυβέρνηση και την ουσιαστική εκχώρησή τους σε ανδρείκελα των δανειστών και του Τέταρτου Ράιχ της Γερμανίας!

Ο Λαός σώζει, δεν σώζεται

του Γιώργου Χαραλαμπίδη
Από την στιγμή που ο άνθρωπος αντιλήφθηκε την αξία, της συνεννόησης με τον συνάνθρωπο, της από κοινού προσπάθειας και συνεργασίας, δρομολόγησε τη ζωή του μέσα από την θέσμιση ομάδων και συνόλων.
Η Οικογένεια είναι μια απ’ αυτές. Ο Λαός μια άλλη.

Το γιατί, η ανθρώπινη ομάδα είναι το καλύτερο, το χρηστικότερο εργαλείο, η καλύτερη και απολαυστικότερη μέθοδος για να πραγματωθεί ένα έργο, μικρό ή μεγάλο, δεν θα αποτελέσει αντικείμενο αυτού του άρθρου. Στο κάτω - κάτω είναι προφανές! Και βέβαια υπάρχουν έργα, που δεν πραγματώνονται από τις ομάδες. Γεννιέσαι και πεθαίνεις μόνος! Έτσι περίπου αναγεννιέσαι στον χώρο της συνειδητοποίησης! Αλλά γιατί να ζεις μόνος;
Το πώς και το γιατί οι ανθρώπινες ομάδες γίνονται θεσμός, αξίζει να το σκεφτεί κανείς.

50 ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ" ΕΡΤ


ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ…ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ

Τελικά ποιος είναι πιο επικίνδυνος; Αυτός που το λέει ή ο άλλος που περιμένει να το ακούσει; Και πιο συγκεκριμένα: Κάποιος μαθαίνει από το σαλόνι του ότι οι δημοσιογράφοι τού σαλονιού του εκπαιδεύονται για να τα λένε καλύτερα, από διάφορους που ενδιαφέρονται για την καλύτερη ενημέρωσή μας και για την καλύτερη ποιότητα στην ζωή μας γενικότερα όπως το ΔΝΤ, αλλά και παλιότερα η Siemens.

ΜΕ.Κ.Ε.Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η μη ρήξη με την ΕΕ σημαίνει εθνική καταστροφή και εθελοδουλεία

21 IOYNIOY 2015

Άμεση έξοδος από την ΕΕ και οικονομική αυτοδυναμία για την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική απελευθέρωση
  1. Το συστηματικό και έντεχνα προετοιμασμένο μακρόπνοο σχέδιο των ξένων ελίτ (Υπερεθνική Ελίτ και η Ευρωπαϊκή συνιστώσα της), σε αγαστή σύμπνοια με την ντόπια ελίτ, για τη Μεξικανοποίηση της χώρας και την πλήρη υποταγή του Ελληνικού λαού που τόλμησε ν’ αντισταθεί στα σχέδια της ―όπως φάνηκε ήδη με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία― σήμερα ολοκληρώνεται.