#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

«Μένουμε Ευρώπη»: Τα πολιτισμικά απόβλητα του ραγιαδιασμού και του δοσιλογισμού

«Δεν το γράφομεν εκ λόγων κολακείας, αλλά διότι είναι γενική εντύπωσις: Οι Γερμανοί στρατιώται, όσοι εκυκλοφόρησαν κατά τας ημέρας αυτάς εις την πόλιν, υπήρξαν όλοι υποδείγματα ευπρέπειας και ευγενείας...»
«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 30 Απρίλη 1941, σελ. 12___
_______________
Για όσους νομίζουν, ότι τα Τάγματα Ασφαλείας ήταν το μοναδικό φαινόμενο ένοπλης συνεργασίας με τους κατακτητές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, υπήρξε κι ο περιβόητος Δημήτριος Νενέκος, τέως οπλαρχηγός στην περιοχή της Πάτρας κατά την Επανάσταση του 1821, καταγόμενος από το χωριό Ζούμπατα. Όταν το 1825 η Επανάσταση αρχίζει να πνέει τα λοίσθια, κι ο Ιμπραήμ Πασάς εισβάλει στην Πελοπόννησο.

Εκατό και βάλε ημέρες σκουριάς…

Διαδοχικά δημοσιεύματα τον περασμένο μήνα, αναφέρονταν στις πρώτες εκατό ημέρες της κυβέρνησης των Σύριζα-Ανελ, όπου γινόταν λόγος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης αυτό το διάστημα και ένα χρονολόγιο των συναντήσεων και εξελίξεων που έλαβαν χώρα τη συγκεκριμένη περίοδο. Από τον αρχικό μήνα του μέλιτος που απολαμβάνει κάθε νέο κόμμα ή πρόσωπο, που αποκτάει τον διαχειριστικό έλεγχο του κράτους, οδηγούμαστε σταδιακά και με ρυθμό στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων, όπως αυτές έχουν οριστεί από τους ανώτερους εξουσιαστές.

Απίστευτο! Υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για να μείνουν στην Ευρώπη – πάση θυσία!

 τους βάρεσε η μαλακία στο κεφάλι...
 
ο δοσιλογισμός επιτίθεται
Χαμός έχει αρχίσει και γίνεται στο διαδίκτυο εξαιτίας ενός blog που ονομάζεται «Μένουμε Ευρώπη», στο οποίο έχει αναρτηθεί το ακόλουθο κείμενο και μια υπεύθυνη δήλωση, όπου αναγράφονται:
Η Ελλάδα γέννησε την Ευρώπη,
Η Ελλάδα έσωσε την Ευρώπη.

Tα μνημόνια της χούντας

Περικλής Κοροβέσης
Οταν μιλάμε για ναζιστικά, φασιστικά, χουντικά, δικτατορικά ή άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα, το μυαλό μας πάει σε Αουσβιτς, εκτελέσεις, βασανιστήρια, εξορίες και φυλακές. Λογικό είναι. Μια εγκληματική οργάνωση, συχνά με τον μανδύα πολιτικού κόμματος, τυχαίνει να πάρει την εξουσία.
Αλλά το έγκλημα και η βία, σημάδια ανωτερότητας σε αντιδιαστολή με τους υπανθρώπους ή τις κατώτερες φυλές, γίνονται συστατικό στοιχεία της ύπαρξής τους και προϋπόθεση για την ανάπτυξή τους. Για τη ναζιστική ιδεολογία, η εξαφάνιση του άλλου, του διαφορετικού, είναι η επιβεβαίωση της ανωτερότητας του εγκληματία.
Ο φασίστας εγκληματίας δεν θεωρεί πως σκοτώνοντας κάποιον περαστικό μετανάστη, διαπράττει κάτι το ειδεχθές. Απλά επιβεβαιώνει την ανωτερότητά του. Και όσο πιο πολλούς σφάξει τόσο ανεβαίνει στην ιεραρχία και γίνεται ήρωας. Δικαιολογημένα η φρίκη μας και το αντιφασιστικό μας μένος.

χα χα χα !!!

«Δεν θα ανεχθώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ»,

...όταν έχεις αδένες και δεν απεμπολείς την εθνική σου ταυτότητα


https://www.facebook.com/gregordergrieche

Προς την κυρία Βαλαβάνη: Θα μπω φυλακή για τα ωραία σας μάτια


 
Πέτρος Αργυρίου
Κα Βαλαβάνη, πρώτη φορά αριστερά χειρότερα κι από το Σαμαρά.
Θέλετε απόδειξη για αυτό;
Μιας κι αγαπώ τη χώρα μου, να σας προσφέρω το παράδειγμα μου, ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες ανώνυμα παραδείγματα φορολογικού παραλογισμού που δεν έχουν φωνή, προνόμια και συνδικάτα.
Ετήσιο εισόδημα: 3900 ευρώ
Φορολογία: 1313 ευρώ
Υπόχρεος: Πέτρος Αργυρίου
Μάστα κυρία Βαλαβάνη.
Ποιο το έγκλημα μου;

Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση και δημόσιο χρέος υπό το φως της επικείμενης συμφωνίας

του Όθωνα Κουμαρέλλα
(Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την γραπτή αποτύπωση της ομιλίας του αρθρογράφου που -εκπροσωπώντας το ΕΠΑΜ- έκανε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της διημερίδας που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για τη διαγραφή του χρέους).

Κατ’ αρχήν ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της διημερίδας για την πρόσκληση, αλλά και όλους εσάς που παραβρίσκεστε σήμερα εδώ σε αυτή την κατά την γνώμη μου πολύ σημαντική συζήτηση.

Ξεκινώντας από το τίτλο της θεματικής που είναι:
Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση και δημόσιο χρέος υπό το φως της επικείμενης συμφωνίας, προβληματίστηκα λιγάκι.

Προφανώς το θέμα μας δεν είναι οι όποιες υπαρκτές, ή ανύπαρκτες υποχρεώσεις της χώρας μας προς αυτούς τους υπερεθνικούς μηχανισμούς, ούτε βέβαια η αρχιτεκτονική των μηχανισμών αυτών και η αντιδημοκρατική -κυριολεκτικά αντιδραστική- τους διάρθρωση.

Στουρνάρια χωρίς και με πτυχία...

Είναι υποχρεωμένος ο εκάστοτε διοικητής τής Τραπέζης τής Ελλάδος να ασπάζεται και να υπεραμύνεται δημοσίως της όποιας κυβερνητικής πολιτικής; Οχι βεβαίως, αφού ο ρόλος του οφείλει να είναι αυτός του ανεξάρτητου τοποτηρητή τού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι, εξάλλου, δεσμευμένος ο κάθε δημοσιογράφος να δηλώνει ενθουσιασμένος με τον εκάστοτε πρωθυπουργό και τους υπουργούς του και να τους υπερασπίζεται παντοιοτρόπως; Επίσης, όχι βεβαίως. Οταν, όμως, η διαφοροποίηση δεν εκκινεί από ιδεολογική ή πατριωτική διαφωνία ή προσωπική αντίθεση ως προς την τακτική, αλλά γιατί όποιος πολιτεύεται με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί ως μαριονέτα τότε έχει κάθε δίκιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου να χαρακτηρίζει απαράδεκτο τον κάθε Γ. Στουρνάρα και η πλειονότητα του λαού παπαγαλάκια τους γραβατωμένους δημοσιογράφους τής μιντιακής διαπλοκής...

Οι γεωπολιτικές αναταράξεις, κτυπούν επικίνδυνα τώρα και τη “γειτονιά μας”!

Του Δημήτρη Κυπριώτη
Η Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης μέχρι και σήμερα τουλάχιστον, βρίσκεται σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της, ακέφαλη στην ουσία από ισχυρή πολιτική, οικονομική και πνευματική ηγεσία.

Είναι γνωστό πλέον, ότι η Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας, με όσα ψήγματα διέθετε αυτή, έχει παραδοθεί μέσω επαίσχυντων δανειακών συμβάσεων που υπόγραψαν Έλληνες πολιτικοί, ερήμην Βουλής και Λαού, σε τοκογλύφους-δανειστές, που οι κυβερνήσεις της χώρας μας αυτής της περιόδου που αναφερόμαστε, έχουν το θράσος να τους αποκαλούν «εταίρους»!

Νίκος Μπογιόπουλος: Να τελειώνει ο λαός με την «αυταπάτη» της Διαπραγμάτευσης


Ας μην επιτρέψουμε ξανά το μαγάρισμα της πλατείας Συντάγματος από τους δοσίλογους και τα τσιράκια τους

Γράφει ένας "αηδιασμένος"
Αδέλφια, είμαι τσαντισμένος... ΠΟΛΥ τσαντισμένος... και αηδιασμένος... όσο δεν πάει άλλο...
Ακόμη το φυσάω και δεν κρυώνει το γεγονός ότι επαναπαυθήκαμε στη γραφικότητα κάποιων νεοφιλελέρων ευρωλάγνων τύπου Βλήμερου, Ελιάς Ζερβού και δεν οργανώσαμε δυναμική ΑΝΤΙ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη συγκέντρωση που θα έκαναν οι θεραπαινίδες των γερμανών με αποτέλεσμα οι πασοκονεοδημοκράτες-ποταμίσιοι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, να γεμίσουν το Σύνταγμα με ό,τι πιο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ, ΛΟΥΜΠΕΝ, παρασιτικό, θρησκόληπτο, αμόρφωτο, πελατειακό, λαμογίστικο, μισθοφορικό, ανθρώπινο ευρω-σκουπίδι έχει ο τόπος!

Ούτε κομμουνιστής να ήταν ...

Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ποιος είπε τα παρακάτω:

«Προφανώς, ο δυτικός κόσμος δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα.  Η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα. Η "δουλειά" είναι η Ελλάδα να λαμβάνει συνεχώς νέα δάνεια με τα οποία αποπληρώνει προηγούμενα δάνεια και σε αντάλλαγμα πρέπει να πουλήσει τις εταιρείες ύδρευσης σε ιδιώτες, να πουλήσει τον ΟΠΑΠ σε ιδιότες, και κάποιες ακόμα ιδιωτικοποιήσεις, όπως να πουλήσει ελληνικά νησιά σε μεγαλομεσίτες. Αυτή είναι μια καλή "δουλειά" για όλους εκτός από την Ελλάδα».

Capital Control: απειλή ή απάτη;

του Σταύρου Χριστακόπουλου
Τίποτε δεν έχει απασχολήσει περισσότερο, εδώ και μέρες, την επικαιρότητα από το ενδεχόμενο μιας επιβολής ελέγχου κεφαλαίων (Capital Control). Κατά πολλούς είναι ένας εφιάλτης για τα νοικοκυριά και την οικονομία και κατά άλλους το πρώτο βήμα εξόδου από το ευρώ. Μάλιστα αυτοί που θα επιβάλουν τον έλεγχο αυτόν θα είναι οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας επειδή δεν είμαστε καθόλου καλά παιδιά. Πού όμως βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα;

Στο διαγωνισμό «Μένουμε Ευρώπη», κερδίζει η μνημονιακή αθλιότητα

Παναγιώτης Μαυροειδής

Αλήθεια ποια μέρα κατέβηκαν περισσότεροι στο Σύνταγμα;
Την Τετάρτη όπου οι φίλοι της κυβέρνησης διεκδικούσαν «να πάρουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας» ή την Πέμπτη όπου άλλοι διατράνωναν ότι «Μένουμε Ευρώπη»;
Οι άνθρωποι, οι κόσμοι, ήταν διαφορετικοί στις συγκεντρώσεις.

Η γλίτσα έρρεε από παντού την Πέμπτη. Τα χρυσά ρολόγια, τα κομοδινί μαλλιά ανδρών και γυναικών και τα αλαζονικά καπέλα, μιλούσαν ίσως πιο πολύ από τα πλακάτ του τύπου «θέλουμε σαμπουάν από την Ευρώπη» ή «το χρέος είναι οι υψηλές συντάξεις».
Ως εκεί όμως.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΕ;


ο βασιλιας της μοναξιας

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΣΧΟΛΗ...!! ΔΝΤ

Από την μεγάλη συγκέντρωση "μένουμε ευρώπη"


Φτάνει ρε σεις!

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να κυβερνήσει με τη δικαιολογία ότι έχει στραμμένη την προσοχή της στις «διαπραγματεύσεις», παράγονται ασταμάτητα και στα μουλωχτά ΦΕΚ με διορισμούς συριζόπουλων σε κάθε τρύπα του Δημοσίου που μπορεί να φανταστεί κάποιος κατασκευάζοντας το νέο κομματικό κράτος. Θα το βρούμε μπροστά μας χτισμένο μόλις τελειώσουν όλα αυτά τα «ηρωικά» των Βρυξελλών. Παλαιοπασοκισμός της αναγούλας.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
Υπήρχαν πάντα οι «αυτοί». Καμία έκπληξη, λοιπόν, σχετικά με τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με αίτημα να εξαθλιωθούν ακόμη περισσότερο οι πολλοί για να κερδίσουν οι λίγοι. Απόγονοι εκείνων που το ’41 έλεγαν «ευτυχώς ήρθαν να μας σώσουν οι Γερμανοί» και αντίγραφα εκείνων που στα Δεκεμβριανά προσκυνούσαν τον στρατηγό Σκόμπυ. Πάντα θα υπάρχουν «αυτοί» και πάντα η Ιστορία θα τους κρύβει για να μη ζούμε μέσα στη ντροπή οι υπόλοιποι.

Οταν η μπατίρω συνταξιούχα που δεν έχει να βάλει δόντια, να φωνάζει υπέρ της περικοπής της σύνταξής της, είναι για να τραβάς τις κωλότριχές σου !sibilla-gr

Η ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ...

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...

Gregor Gisy: "Πουλάμε στην Ελλάδα το 10% των όπλων μας"

 "Ξεγύμνωμα" Βερολίνου από τον ηγέτη της γερμανικής αριστεράς

Ένας γερμανός βουλευτής “ξεγυμνώνει” την υποκρισία της ίδιας του της χώρας. Η Γερμανία προωθεί στην Ελλάδα το 10% των “εξοπλιστικών της προϊόντων” και από την άλλη την καλεί να περικόψει τις αμυντικές της δαπάνες!!! Προφανώς αυτό που θέλει να πει είναι να αγοράζουμε μόνο από το Βερολίνο.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF ήταν αποκαλυπτικός για τα όσα υποστηρίζει το Βερολίνο σχετικά με τους ελληνικούς εξοπλισμούς.
Στην ερώτηση γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν περικόπτει τις στρατιωτικές της δαπάνες, επισημαίνει πως η πληροφόρηση γενικότερα είναι πολύ αντιφατική και απαντά: