#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

YES Hitlerism in Greece

Του Γιάννη Λαζάρου
Αυτή δεν ήταν συγκέντρωση διαδηλωτών, αυτή ήταν Η Σύναξη των Κουκουλοφόρων! Τουλάχιστον το '40 πήγαιναν τοίχο-τοίχο, μη τους βρει καμιά "ατυχία" στον δρόμο. Φορούσαν και μία κουκούλα από τον φόβο μη και το μεροκάματο τους βγει αιματηρά ξινό.  Σήμερα όμως δεν χρειάζεται τοίχος προστασίας, ούτε κουκούλες. Όλες οι λεωφόροι είναι ανοικτές και οδηγούν στις Βρυξέλλες. 

Μαθήματα από την Ισλανδία


ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η ΑΣΥΜΦΩΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Νίκος Μέντζας
Ο “αγώνας” της δεύτερης συγκυβέρνησης των τελευταίων χρόνων συνεχίζεται και τον Ιούνιο, με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει έναν έντιμο συμβιβασμό, μια εταιρική συμφωνία, μια μνημονιακή σύγκληση που δεν θα είναι μνημονιακή. Ταυτόχρονα, οι μνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης συγκυβέρνησης συνεχίζονται και επαυξάνονται, με την αίτηση παράτασης του προγράμματος του μνημονίου για άλλους εννιά μήνες, μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Προφανώς, ο κύριος Τσίπρας και το επιτελείο του έχουν βαλθεί να συνδράμουν και αυτοί στο όραμα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι και το ψάρι… στρουθοκάμηλο.

...ειδικοί παιδαγωγοί


ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ «ΥΠΟΤΑΓΗ ’Η ΡΗΞΗ» ΑΠΑΝΤΑΜΕ: 
ΡΗΞΗ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ 1000»
Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, φανερώνουν με τον πιο καθαρό, τον πιο κρυστάλλινο τρόπο ότι, ο δρόμος που προτείνουν και εκβιάζουν οι δανειστές είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με εκχωρημένη την εθνική κυριαρχία, υποταγμένο τον ελληνικό λαό, με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και ανύπαρκτα δημοκρατικά δικαιώματα.

Μένοντας στην Ευρώπη


Σχολιαστες Χωρις Συνορα

Η λιτότητα δεν γκρεμίζεται με λιτανείες

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα  αν χθές στις πλατείες συγκεντρωνότανε κόσμος όχι για να παρακαλέσει την  κυβέρνηση να συνεχίσει την διαπραγμάτευση για μιά «έντιμη» συμφωνία,αφού δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο ανάμεσα στον ισχυρό και στον ανυπεράσπιστο-κι αυτό είναι ένας ακόμη νόμος του σύμπαντος-αλλά για να πάρει στην πραγματικότητα την διαπραγμάτευση στα χέρια του.Έτσι γράφανε τα πανώ…έτσι ήταν και το κάλεσμα.
Θα ήμουν πραγματικά αισιόδοξος για την πορεία αυτής της χώρας αν αύριο αυτός ο κόσμος που δείχνει πως καταλαβαίνει τί σημαίνει λιτότητα,αποφάσιζε να πάρει πραγματικά την ζωή στα χέρια του.

Ούτε «υπογραφή» ούτε «κρίση λόγω αδιεξόδου», αλλά συνειδητό σχέδιο ρήξης!

του Πάνου Κοσμά
Επιστροφή στο ρεαλισμό του αγώνα: να αποσυρθεί η πρόταση των «47 σελίδων plus» – οριστική αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις – στάση πληρωμών στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ και διαγραφή του χρέους – εθνικοποίηση των τραπεζών και μέτρα περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων – «μνημόνιο» για το κεφάλαιο – σχέδιο ρήξης με το σύστημα. Να μην πληρώσουμε το κόστος μιας ρήξης χωρίς το κέρδος της λύτρωσης από το ζυγό του χρηματιστικού κεφαλαίου!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ...


Η καταλήστευση των συνειδήσεων

του Νίκου Καραβέλου
Το πρώτο δάνειο ποσού 800.000 λιρών συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο του 1824 από τους Έλληνες αντιπροσώπους Ι. Ορλάνδο και Α. Λουριώτη με τους τραπεζίτες του Λονδίνου, Λόγκμαν, Ο’ Μπράιαν, Έλλις και Σία, που διέθεσαν τις ομολογίες τους στο 59% της αξίας τους με τόκο 5%. Έτσι το δάνειο έφτασε στις 472.000 λίρες. Τελικά η Ελλάδα μετά και τις προκαταβολικές παρακρατήσεις περίπου 100.000 λιρών έλαβε «στο χέρι» 291.508 λίρες, 11 σελίνια και 5 πέννες.

Στη συνέχεια οι Άγγλοι καταχράστηκαν και το μεγαλύτερο μέρος από το δεύτερο δάνειο «κατά τρόπο αληθώς εγκληματικόν», τον Φεβρουάριο του 1825. Οι τραπεζίτες Ρικάρντο αντί για δάνειο 2.000.000 λιρών έδωσαν στην Ελλάδα μόνο 238.558 λίρες. Τα υπόλοιπα καταφαγώθηκαν στο Λονδίνο (1).

Λεωνίδας Βατικιώτης: Στο σκαμνί όσοι έσυραν εδώ τη χώρα