#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Μέτωπο δωσιλογισμού…

Όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ είχαν αναγάγει το δωσιλογισμό στην υπέρτατη «εθνική αρετή», δεν προκαλεί καμία έκπληξη η δωσίλογη αυθάδεια του μετώπου των γερμανοτσολιάδων: Πολιτικών και δημοσιογράφων….
Βγήκαν ωρυόμενοι όλοι αυτοί της συνασπισμένης δωσίλογης κακοήθειας, τα θλιβερά και μοχθηρά υπαλληλάκια της τοκογλυφικής κακουργίας, να στηρίξουν τον τραπεζίτη Στουρνάρα:
Τον εκπρόσωπο, στην Ελλάδα, των τοκογλύφων ληστών και δημίων μας.

Αναζητώντας το χαμένο χρόνο

του Στάθη Κουβελάκη
(Στη μνήμη του Παύλου Ζάννα).

Χρειάστηκαν λοιπόν πέντε μήνες για να αποχωρήσει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση από μια διαδικασία εξουθενωτική για την ίδια, την κοινωνία και την χώρα. Όσοι χρειάστηκαν και για να αποφασίσει να δώσει (προσωρινό;) τέλος στην αιμορραγία της αποπληρωμής των δόσεων προς τους δανειστές και για να απευθύνει το κυβερνών κόμμα ένα κάλεσμα για επανεκκίνηση της λαϊκής κινητοποίησης που διέκοψε η καταστροφική από κάθε άποψη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη.

Καταγγελία: Συμμετείχε η ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ σε εκδήλωση για τα "θύματα του Κομμουνισμού";

Σημαντικό ζήτημα τίθεται για το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και την "Πρώτη φορά Αριστερά" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε ή όχι η ελληνική πρεσβεία της Ουάσινγκτον στους εορτασμούς του αντικομμουνιστικού ιδρύματος "Victims of Communism Memorial Foundation"; Γνωρίζει ο υπουργός εξωτερικών Ν.Κοτζιάς για το θέμα; 

Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης

Γράφει ο Στωικός
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές –βράδυ της Τρίτης 16/6– οι δίαυλοι επικοινωνίας της κυβέρνησης και των δανειστών είχαν διακοπεί .

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου, και μετά την ενημέρωση της από τον πρωθυπουργό, επιβεβαιώθηκαν οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας. Προηγουμένως, ο Α. Τσίπρας είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις διαδοχικά τους Στ. Θεοδωράκη, Φ. Γεννηματά και Ντ. Μπακογιάννη. Τα αποκαλούμενα κόμματα του μνημονίου (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ), όλο αυτό το διάστημα εντείνουν τις πιέσεις τους για την υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές, ενώ θέτουν μετ΄ επιτάσεως το θέμα της διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι οργανώσεις και οι θεσμοί της αστικής τάξης (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο), ενώ η ΕΣΕΕ, η οποία θίγεται άμεσα από τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, κρατά μια επαμφοτερίζουσα στάση.

Forbes: Ολα τα κράτη κι όχι μόνο η Ελλάδα, πρέπει να εγκαταλείψουν το ευρώ

Ο κόσμος αναμασά πόσο καλύτερα είναι με το ευρώ, όμως κάνει λάθος. 
Την άποψη πως όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να εγκαταλείψουν το ευρώ και να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα εκφράζει στο αμερικανικό Forbes ο συγγραφέας Tim Worstall, υποστηρίζοντας πως τελικά δημιούργησε περισσότερα προβλήματα παρά πλεονεκτήματα.

«Το τρέχον διακύβευμα στην Ευρώπη είναι αν η Ελλάδα θα καταφέρει να συμμαζέψει τα προβλήματα χρέους της ή θα καταρρεύσει και θα χρεοκοπήσει και κατά συνέπεια βγει και από το ευρώ», γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου «23 πράγματα που σας λέμε για τον καπιταλισμό» (23 Things We Are Telling You About Capitalism).