#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Σκασμός,η Ελλάδα τον παίρνει..

του Άρη Σκιαδόπουλου
Κάτι μπορεί να σημαίνει ακόμα κι αυτό το 2-1 από τα νησιά Φερόες. Κάτι που έχει σχέση μ΄ αυτό που λέμε εθνικό φιλότιμο, ή εθνική αξιοπρέπεια, είτε ακόμα ηθικό. Γιατί αυτή τη στιγμή ο τόπος στερείται πρώτα απ όλα ηθικού.
Σερνόμαστε εδώ κι εκεί σαν εκείνες τις ξέμπαρκες πουτανίτσες που τις ξεσπίτωσαν από την Τρούμπα στα Κόκκινα Φανάρια. Πότε ελεήμονες, άλλοτε επαιτούντες και κάποτε τσαμπουκάδες του κώλου. Χωρίς ηγέτες, κυρίως ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΤΕΣ…
Και πρώτοι, αλλά βασικοί μπροστάρηδες, που εμπνέουν αυτόν τον τόπο κι αναβαθμίζουν την ποιότητα του είναι οι πνευματικοί του ταγοί. Στερέψαμε απ΄ αυτούς. Κι αν γυρίσεις πίσω στο χρόνο, μόνο μελαγχολία θα νιώσεις για ορισμένα χαζοχαρούμενα στην παιδική χαρά της πολιτικής, αλαλάζοντα!

Στις 16 Ιούνη 1945... το κρατικό ραδιόφωνο αναγγέλλει σε όλους τους Έλληνες το θάνατο του «αρχισυμμορίτη καπετάνιου του προδοτικού ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη»!


sibilla-gr

Στο σκαμνί

Της Κατερίνας Γκαράνη
Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, η χώρα αυτή δεν ξαναπαίρνει μπροστά ούτε με Σχέδια, ούτε με δάνεια, ούτε με αναπτύξεις, ούτε με Στάλιν, ούτε με Χίτλερ, ούτε με το Θεό τον ίδιο σε ψηφοδέλτιο επικρατείας Μαοϊκού κόμματος. Η εναλλαγή πολιτικού προσωπικού να περνάει η ώρα με συζητήσεις για το χρέος, για το αύριο και για το μεθαύριο δεν οδηγούν πουθενά. Αν δεν καθίσουν στο σκαμνί άπαντες οι εμπλεκόμενοι από το 2002 και μετά για το πού έβαζαν την τζίφρα τους και τι ξεπουλούσαν παράλληλα από εθνική κυριαρχία, εδώ θα μείνουμε στάσιμοι για κανά χρόνο και μετά θα αρχίσει η μεγάλη κατρακύλα που αρμόζει σε κάθε αποικία.
Πρέπει να κλείσουν οι λογαριασμοί με τους πολιτικούς, να αποδοθεί η μέγιστη καταδίκη και μετά να αρχίσουμε την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για το αν χρωστάμε και σε ποιον.

Μα είναι σωστό και δίκαιο να μην πληρώσουμε τα δανεικά της χώρας;

Δημήτρης Καζάκης
Ορισμένοι ρωτούν, μα είναι σωστό και δίκαιο να μην πληρώσουμε τα δανεικά της χώρας; Δεν είναι παραβίαση των έννομων συμβατικών υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους απέναντι σ’ εκείνους που το έχουν δανείσει; Δεν αποτελεί παραβίαση της έννοιας του κράτους δικαίου;
Καταρχάς σχετικά με την έννοια του δικαίου. Ο Αριστοτέλης έλεγε στα Πολιτικά (Βιβλίο Γ, 9,10-13) ότι «ίσον το δίκαιον είναι, και έστιν, αλλ’ ου πάσιν αλλά τοις ίσοις· και το άνισον δοκεί δίκαιον είναι, και γαρ έστιν, αλλ’ ου πάσιν αλλά τοις ανίσοις». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισοτιμία, ούτε ισότιμη σύμβαση, ανάμεσα σε άνισα μέρη. Ισότιμη σύμβαση υπάρχει μόνο απέναντι σε πραγματικά ίσους. Όπως εύστοχα σχολίαζε ο φημισμένος Γερμανός νομοδιδάσκαλος και οικονομολόγος του 19ου αιώνα Άντον Μένγκερ, «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση ανίσων.»

Πολιτική Απόφαση του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ


Το 4ο Συνέδριο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου εκτιμά ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός της, μετά τον ενδοτισμό της νέας συγκυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Και καλεί όλο τον λαό σε επαγρύπνηση για τα χειρότερα.

1. Οι δανειστές της χώρας με την συνεπικουρία και του πάλαι ποτέ αντιμνημονίου, οδηγούν την οικονομία της χώρας σε ολοκληρωτικό στραγγαλισμό. Τόσο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Αφού απαίτησαν την λεηλασία ακόμη και των τελευταίων ταμειακών διαθεσίμων του δημοσίου, επιδιώκουν να πλήξουν καίρια και την τουριστική περίοδο, την μόνη που αποφέρει ακόμη κάποιο ελάχιστο εισόδημα στην ελληνική οικονομία.

Η αστική δικαιοσύνη είναι τυφλή: Μετά τις "άγαμες θυγατέρες" και "άγαμοι υιοί" στρατιωτικών θα παίρνουν σύνταξη! Απόφαση βόμβα

Κοίτα κάτι νόμους που έχει φτιάξει το αστικό κατεστημένο.
Κοίτα πως θεσμοθετούν τα προνόμια τους το δικαστικό και στρατιωτικό κατεστημένο, με πρωτεργάτες τους βουλευτές των αστικών κομμάτων εξουσίας, που συνέχισαν το έργο των ακροδεξιών μετεμφυλιακών κυβερνήσεων και της Χούντας.
Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αντιμνημονιακής ρητορείας και της μνημονιακής προσαρμογής στο μονόδρομο του ΕΥΡΩ και της Ε.Ε. που έχει επιλέξει, διαπραγματεύεται νέους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις και μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις.
Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προβλέπει ότι την σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου (ή συνταξιούχου), λειτουργού, στρατιωτικού, θα μπορούν πλέον να την εισπράττουν όχι μόνο οι κόρες τους αλλά και οι υιοί τους.

TΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ;

Tου ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ*
Μπορεί μια χώρα να είναι ψυχικά ασθενής; Και αν ναι ποια διαταραχή αντιμετωπίζει; Αν έπρεπε να δώσουμε μια απάντηση για τις ΗΠΑ, στηριζόμενοι στην εξωτερική τους πολιτική στη Λατινική Αμερική και κυρίως απέναντι στην Βενεζουέλα, η διάγνωση θα ήταν απλή: Καραμπινάτη περίπτωση διασχιστκής διαταραχής ταυτότητας.
Τον Ιανουάριο η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επανεκινήσει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Αβάνα. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε αναβαθμίσει σιωπηρά των επίπεδο των διπλωματικών της επαφών και με τη Βενεζουέλα στέλνοντας έναν επιτετραμμένο στο Καράκας (μια βαθμίδα πριν από τον πρέσβη). Και ύστερα, πανικός! Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σε κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης» καθώς η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποτελεί «εξαιρετικό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Δ. Καζάκης στο EXTRA TV (απόσπασμα) 15 Ιουνίου 2015


Πρωθυπουργός Ισλανδίας: «Αφήστε τις τράπεζες να χρεωκοπήσουν»