#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Το πρόβλημα της "ανάθεσης" ή όταν άλλοι σχεδιάζουν για μας. χωρίς εμάς και πιθανόν εναντίον μας

Tου Γ. Γ.
Αρχικά να σταματήσει αυτό το παραμύθι που λέει ότι η κυβέρνηση δεν έχει «λαϊκή εντολή» να οδηγηθεί σε ρήξη με τους γκάγκστερ δανειστές-τοκογλύφους του ελληνικού κράτους.
Είχε δηλαδή ο Σαμαράς «λαϊκή εντολή» να οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας στην ανεργία, να τσεκουρώσει μισθούς και συντάξεις οδηγώντας τεράστιες εργατικές μάζες στην εξαθλίωση; Μήπως θέλει να του θυμήσουμε τις προεκλογικές εξαγγελίες που έκανε στο Ζάππειο και με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές;

Κι' άλλη ετεροχρονισμένη "αποκάλυψη" για τους δεκάδες δημοσιολόγους που σιτίζονται από τα ταμεία του ΔΝΤ

Σ’ αυτό τον ιστότοπο, εδώ και χρόνια έχουμε γράψει δεκάδες φορές για τα «ιδιαίτερα σεμινάρια» που οργάνωσε σε δημοσιογράφους η εταιρεία Civitas με χρηματοδότηση από το ΔΝΤ. Μιλάμε δηλαδή για τον πληρωμένο «μισθοφορικό δημοσιογραφικό στρατό» που αποτέλεσε την επικοινωνιακή ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ .

Ας κοιμηθούμε ήσυχοι γιατί αλλιώς μπορεί να ξυπνήσουμε

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Τελικά, είναι ωραία η ζωή, χαρούμενη, γεμάτη ευτυχία. Κι αν δεν είναι, βρίσκουμε πάντα τον τρόπο να την κάνουμε να είναι. Αν όχι χαρούμενη, γεμάτη ευτυχία να την κάνουμε να είναι τουλάχιστον συμβατική, ίδια με των υπολοίπων. Ασφαλής και χωρίς εκπλήξεις. Τι να κάνουμε; Παντού χρειάζεται ένας έντιμος συμβιβασμός.
Για τα παιδιά μας μόνο ανησυχώ. Τα μεγαλώνουμε σωστά άραγε; Τους δίνουμε όλα όσα έχουν ανάγκη; Από την άλλη σκέφτομαι πως δεν πρέπει να έχω τέτοιες ανασφάλειες. Εντάξει, δεν τα πήγαμε στο The Voice, για να δουν από κοντά τα ιερά τέρατα της μπουζουκόβιας μουσικής σκηνής, αλλά δεν πειράζει. Θα τα πάω του χρόνου.

Νίκος Μπογιόπουλος: Να τελειώνει ο λαός με την «αυταπάτη» της Διαπραγμάτευσης

Ο ''ΠΑΜΠΛΟ'' ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ


Δεν είναι στραβός ο γιαλός!!! Εσείς στραβά αρμενίζετε!!!!

του Εμμανουήλ Ψαράκη*
«Σύντροφοι», μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Όταν μάλιστα ο μαγαζάτορας δεν έχει ΛΟΓΟ δεν έχει μπέσα, δεν έχει ηθική, είναι απατεώνας, δυσκολεύουνε πολύ τα πράγματα.

Το δίκιο μας και την ψήφο μας στον Τσιπρανδρέου, τα χάσαμε οριστικά. Πέταξε το πουλάκι.

Άλλωστε γιατί να θέλει, με τους υπόλοιπους 299 να αλλάξουνε κάτι; Είναι βασιλικoβολεμένοι. Παίρνουνε 100.000 ευρώ το χρόνο cash, και άλλες 200.000 ευρώ σε παροχές (εκτός τα πουρμπουάρ -μίζες που τους δίνουν τα αφεντικά τους, καθώς είναι εγκάθετοι).

Ο θάνατος του αγροτάκου

του Γιώργου Χαλιμούρδα
Πέρα από τη μνημονιακή προπαγάνδα των εγχώριων ΜΜΕ κατά του αγροτικού κόσμου που εγείρει τον κοινωνικό αυτοματισμό περί τεμπέληδων αγροτών που τρώνε τις επιδοτήσεις, λες και αυτό δογματικά είναι προνόμιο μόνο των αστών, εδώ και δεκαετίες σοβεί μια τερματικού χαρακτήρα κατάσταση που οδηγεί τον αγροτικό κόσμο στην πλήρη και ολοκληρωτική διάλυσή του. Στα μάτια του κόσμου, ο μέσος αγρότης έχει τεράστιων ίππων τρακτέρ, έχει εκατοντάδες στρέμματα, και τη μορφή των Μπούτα και Νασίκα. Κανείς δεν θα τους πληροφορήσει ότι η ΚΑΠ ήταν στην κυριολεξία δημιούργημα της Γαλλίας προς όφελος πρωτίστως των Γάλλων αγροτών.

50 χρόνια μετά οι προβοκάτορες ...


Του Γιώργου Αλεξάτου
Τον Ιούνιο 1965 ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος "ανακαλύπτει" σαμποτάζ σε στρατιωτικά οχήματα του Έβρου, "που προκάλεσαν κομμουνιστές φαντάροι". Το σαμποτάζ δεν επιβεβαιώθηκε.

Ακολούθησε η αποστασία και η πολιτική κρίση του Ιουλίου 1965 και τον Απρίλιο 1967 ο προστάτης της νομιμότητας Γεώργιος Παπαδόπουλος επέβαλε δικτατορία.

Τον Ιούνιο 2015 ο υπουργός Προστασίας κ.λπ. Γιάννης Πανούσης "προειδοποιεί" για επικείμενη τοποθέτηση βόμβας από "αναρχικούς" στο σπίτι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ελάτε να συζητήσουμε για τη διαγραφή του χρέους

Η κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα διοργανώνει διημερίδα με πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και ερευνητές την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Ιουνίου. 

ΚΚΕ και ευρώ: Πλήρης θρίαμβος του μεταμοντέρνου ανορθολογισμού στην υπηρεσία του καθεστώτος!

Γράφει ο Δημήτρης Πατέλης*

Πάλι η "αριστερά" ξελασπώνει το σύστημα...

Εκ νέου σαφής επαναδιατύπωση της "θεωρίας" περί τακτικής, βάσει της οποίας ο στρατηγικός στόχος του σοσιαλισμού οφείλει να προτάσσεται ως προαπαιτούμενο και να προηγείται χρονικά του στόχου της εξόδου από το ευρώ! Για να μη ξεχνιόμαστε.

Επανάληψις γαρ του δόγματος - μητριά της μαθήσεως και μήτηρ πάσης χειραγωγήσεως.

ΚΚΕ και ευρώ: Ο αστυνόμος, το μπουζούκι και η θέση για τη δραχμή

Πηγή: Κώστας Μάρκου – «Πριν»
Η Χάφινγκιον Ποστ, στιςς 4 Ιουνίου, φιλοξένησε άρθρο του Δημήτρη Κουτσουμπά για να παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ γράφει ότι «η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής δεν συνιστά «ρήξη” προς όφελος του λαού» χρησιμοποιώντας τα παρακάτω επιχειρήματα: «Κερδισμένοι θα είναι πάλι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα ωφεληθούν από ένα υποτιμημένο νόμισμα, ενώ τις συνέπειες θα τις πληρώσει πάλι ο λαός. […] Πάλι η χώρα και ο λαός θα είναι δέσμιοι του χρέους, των κατευθύνσεων της ΕΕ ή άλλων συμμαχιών και νομισματικών ενώσεων στις οποίες πιθανά θα συμμετέχει».

ΚΙ ΟΜΩΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!


ο βασιλιας της μοναξιας

ΤΖΙΟΥΛΙΕΤΤΟ ΚΙΕΖΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο
Δημοσιογράφος, συγγραφέας, πολιτικός, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην ανταποκριτής της εφημερίδας του Ιταλικού ΚΚ, της «Ουνιτά», στη Μόσχα του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, του οποίου υπήρξε προσωπικός φίλος, ο Τζιουλλιέττο Κιέζα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους «διαμορφωτές γνώμης» στην Ιταλία και εμπλέκεται ενεργά σε όλες τις κοινωνικές ζυμώσεις στη χώρα του αλλά και διεθνώς.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας δίνει την άποψη του για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και για το πώς βλέπουν οι Ιταλοί την ελληνική κρίση, ενώ τονίζει την ανάγκη αγώνα για να σταματήσει η πορεία προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.