#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Οι Θεσμοί διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους

Υπήκοοι Αυτοκρατορίας κατάντησαν οι Ευρωπαίοι πολίτες
Η Ελλάδα δίνει και τα τελευταία μετρητά στην Καίσαρα Μέρκελ
 
Μαρία Τσολακίδη
Από πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Τσίπρας έχει μετατραπεί σε κασετοφωνάκι του Γιούνκερ, ο οποίος δεν δρα ποτέ μονομερώς, αλλά πάντα μετά από εντολές της Γερμανίας.
Ο κ. Τσίπρας στην τελευταία του συνάντηση με τον Γερμανογαλλικό Άξονα πρότεινε ακριβώς αυτά που ο Γιούνκερ είχε προτείνει στον Έλληνα πρωθυπουργό στις 7 Ιουνίου του 2015. Παράταση του Μνημονίου 2 μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016 καθώς και χρησιμοποίηση των 10,9 δις ευρώ που είναι κλειδωμένα στον ESM και ήταν προς διάθεση για τυχόν ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών.
Χωρίς να κρατάει καν τα προσχήματα ότι οι ιδέες και τα σχέδια των ελληνικών προτάσεων είναι αυθεντικά και όχι κόπια των δανειστών, ο κ. Τσίπρας έκανε ακόμη ένα μοιραίο λάθος που ξεσκέπασε την φτιαχτή διαπραγματευτική γραμμή της Ελλάδας.

Στο φως τα ψέματα της δεκαετίας του ‘80

 Λεωνίδας Βατικιώτης – «Επίκαιρα»
Την επόμενη Πέμπτη, 18 Ιουνίου, έπειτα από δεκάδες ώρες συνεδριάσεων και άπειρο σβήσε - γράψε ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνεται στη δημοσιότητα, όπως είχε προγραμματιστεί, το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Θα πρόκειται για ένα ντοκουμέντο ιστορικής σημασίας, δεδομένου ότι για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, θα αποκαλύπτονται οι όροι δημιουργίας και διόγκωσης του δημόσιου χρέους, δείχνοντας τις εγκληματικές ευθύνες των οικονομικών και πολιτικών ελίτ που κυβέρνησαν την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν θα σας περάσει!

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις, αδιέξοδα, τελεσί-γραφα, μπάλες σε γήπεδα, καυτές πατάτες, δημοσκοπήσεις και ανταποκρίσεις, ρήξης και ρήγματα, τόσα και άλλα τόσα μαζί, μαστιγώνουν τις αισθήσεις μας μέσα σε μια καταιγιστική επικοινωνιακή δίνη.

Τοξικά ποτάμια, Γιακουμάτοι, αντιμνημονιακοί άγγελοι, κανάλια παραλίας, ολιγαρχίας, ερτζιανά πολύχρωμα, αληθινά μόνο κατ’ όνομα, έντυπες φυλλάδες. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και σε εικοσιτετράωρη βάση μέσο του δαιδαλώδους διαδικτύου.

Με ποιο δικαίωμα ο Τσίπρας ζητά επέκταση του προγράμματος μνημονίων της χώρας;

του Δημήτρη Καζάκη
Σύμφωνα με τον Γερμανικό τύπο η χθεσινοβραδινή συζήτηση τετ-α-τετ Τσίπρα, Ολάντ και Μέρκελ αφορούσε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση του υφιστάμενου "προγράμματος διάσωσης" πέραν της 30ης Ιουνίου. Κι όποιος ζήσει, ας ζήσει.

Η ελληνική πλευρά δήλωσε ότι η Αθήνα ζήτησε την επέκταση του υφιστάμενου "προγράμματος διάσωσης" μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Αλήθεια, με ποιο δικαίωμα; Από πού αντλεί η σημερινή κυβέρνηση το δικαίωμα να ζητά παράταση των μνημονίων; Αυτή τη λαϊκή εντολή έλαβε;

Διοικητής Ελπίς: Σε 5 χρόνια 10.000 αυτοκτονίες, η τελευταία του γιου μου

«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 10.000 άτομα, αυτοκτόνησαν. Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι. Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη. Η τελευταία ήταν του γιου μου», δηλώνει σε συνέντευξη του στην ιταλική «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» οι διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρος Γιάνναρος.

Μάαστριχτ 1992: ο «προάγγελος» της βαρβαρότητας

του Νικόλαου Μόττα,
Ο τίτλος του άρθρου δεν είναι παραπλανητικός. Κάθε λέξη έχει την σημασία της. Η “σημερινή βαρβαρότητα” δεν χωρά ιδιαίτερη επεξήγηση. Την ζούμε. Είναι τα νέα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί (παρά τις όψιμες και υποκριτικές “διαφωνίες” κυβέρνησης-Τρόϊκα) και βρίσκονται προ των πυλών.

Είναι η βαθιά λιτότητα στην οποία βυθίζονται οι λαοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που εξεγείρονται, είναι οι αντεργατικοί νόμοι που – με πρόσχημα την “δημοσιονομική προσαρμογή” - περνούν σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού βορρά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΜΙΣΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΡΟΜΟΣ…

Η εθνική ανάταση, το «έργο» που προβλήθηκε στις γιγαντοοθόνες της καθεστωτικής προπαγάνδας εκ μέρους της «πρώτης φορά αριστερά» κυβέρνησης, δίνει γοργά-γοργά την θέση της στην καινούργια «προβολή» με τον τίτλο εθνική ταπείνωση. Δεν θα σταθούμε και πολύ στην διαπίστωση ότι πρόκειται για τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Θα τονίσουμε, όμως, ότι στους «εθνικά ταπεινωμένους» επιβάλλεται –και δεν είναι πρώτη φορά ιστορικά που γίνεται κάτι τέτοιο– να χωνέψουν όχι μόνο βίαια τις μεγάλες μερίδες κουτόχορτου που τους τάισαν εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες, αλλά να μείνουν και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι.

Ελληνική Ραγιαδική Τηλεόραση

Γιάννης Λαζάρου
Είχατε 2 χρόνια καιρό, δημοσιογραφάρες της ΕΡΤ, που πέσατε πάλι στην μαρμίτα να κάνετε μια φορά την δουλειά σας. Αναμέναμε χθες με το ντου που θα κάνατε στον αέρα να αποδείξετε ότι επί δύο χρόνια δεν τρώγατε από τις παχυλές αποζημιώσεις σας και δεν γλύφατε τον Σύριζα δουλεύοντας ως επιτελείο του προεκλογικά όπου υπήρχε αναμεταδότης σας. Αναμέναμε να δούμε ότι δύο χρόνια κάνατε την δουλειά σας. Περιμέναμε να δούμε τα ρεπορτάζ και τις έρευνες δύο χρόνων για ό,τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Να είχατε πλάνα από νοσοκομεία, από κοινωνικά ιατρεία με ουρές εκατοντάδων ανασφάλιστων, να ανοίγατε την έρευνα για το Μνημόνιο 1 και 2, εφόσον είχατε όλες της πηγές εντός των επιτελείων, βγάζοντας όλα τα άπλυτα στην φόρα. Αναμέναμε να αποδείξετε ότι κάνετε δημοσιογραφία (ακόμα κι όταν δεν πέφτει ο σίγουρος παράς) κάνοντας το μεγαλύτερο ρεπορτάζ του αιώνα: Να δώσετε φωνή στους κατεστραμμένους, στους 17,720 άστεγους της Αττικής, σε δείγμα 1,4 εκατ. χρονίως ανέργων, στους χαροκαμένους που έβγαλαν φέρετρο αυτόχειρα από το σπίτι τους. Να πείτε μια φορά την Αλήθεια και όχι να περιμένετε την Ζωίτσα να σας κάνει σκέρτσα προεδρικά αναπολώντας το κάγκελο της ΕΡΤ.

Η χώρα που άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν…

Και με τη βούλα του ΔΝΤ ανακοινώθηκε ότι φέτος η Ισλανδία πέτυχε οικονομική ανάκαμψη «χωρίς να υπονομεύσει το κράτος πρόνοιας» στην υγεία και την εκπαίδευση. Πώς το πέτυχε; Στην ουσία αφήνοντας τις τράπεζες να καταρρεύσουν…
Βέβαια η Ισλανδία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, ενώ τον περασμένο Μάρτιο επισήμως ενημέρωσε τις Βρυξέλλες ότι σταματά και τις διαδικασίες ένταξής της στηνΕυρωπαϊκή Ένωση.

Όλοι εσείς που θέλετε ευρώ πάση θυσία...


sibilla-gr

11-6-2015 ο Γιώργος Δελαστίκ με το Γιώργο Σαχίνη στο 984radio