#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Ο Τούρκος αστυνομικός που είχε ψεκάσει με δακρυγόνο τη γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα τιμωρήθηκε να φυτέψει 600 δέντρα !


Ο Τούρκος αστυνομικός που είχε ψεκάσει με δακρυγόνο τη γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που ξεκίνησαν από το πάρκο Γκεζί και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα, κρίθηκε ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά και του επιβλήθηκε μια ασυνήθιστη ποινή: Να φυτέψει 600 δέντρα και να προσέχει για έξι μήνες την ανάπτυξή τους.

Υπενθυμίζεται πως η εξέγερση του πάρκου Γκεζί είχε ξεκινήσει όταν η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε την καταστροφή του πάρκου για την κατασκευή εμπορικού κέντρου.

Μείωση της ανεργίας κάτω του 10% και αύξηση των εισοδημάτων κατά 20-30% ύστερα από τη συγκροτημένη μετάβαση στη δραχμή


  Η υπόθεση ότι οι μνημονικές επιταγές που έχουν καταδικάσει τη χώρα μας σε αποικία χρέους και ατελέσφορη φτωχοποίηση μπορεί να ανατραπεί χωρίς έξοδο από το θανατηφόρο ευρώ, αποτελεί φρούδα ελπίδα, όπως αποδέχτηκε και από τις τελευταίες ανάλγητες προτάσεις των δανειστών. Το ευρώ είναι αλληλένδετο με το μνημόνιο και τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία, η οποία δεν έχει τέλος.
Η επιχείρηση κατάληψης της Ευρώπης.....
από το Βερολίνο δεν μπορεί να ανατραπεί από τον μικρούλη του ευρωπαϊκού νότου, την Ελλάδα, όταν οι γύρω χώρες, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, έχουν υποταχθεί στην οικονομική Γερμανική κατοχή.

Πώς στρίβουμε δεξιά: Όταν οι λαϊκές τάξεις απομακρύνονται ή τις απομακρύνουν από την πολιτική

του Σερζ Αλιμί
Πορείες διαμαρτυρίας, συμμετοχή στις εκλογές, άσκηση εξουσίας. Αυτοί οι τρεις τύποι πολιτικής δράσης έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: οι λαϊκές τάξεις απομακρύνονται ή τις απομακρύνουν από αυτό.
Όταν στις 11 Ιανουαρίου, εκατομμύρια Γάλλοι διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους με τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι, η κινητοποίηση των μεσαίων τάξεων ήρθε για μια ακόμη φορά σε αντίθεση μ’ εκείνη, περισσότερο σεμνή, του κόσμου της εργατιάς και των νέων των μη προνομιούχων περιοχών.

Mega-λη κλεψιά

Γράφει ο mitsos175
Το Mega έκλεβε ρεύμα; Α - πα - πα, πέφτω από τα σύννεφα! Το κανάλι εκπρόσωπος των δανειστών να κάνει τέτοια και μάλιστα κατ' εξακολούθηση; Σε λίγο θα μας πουν ότι μας έλεγαν και ψέματα!
Μ' αρέσει η Μεγάλη τους υποκρισία. Πόσες φορές τα δελτία ειδήσεων τους δεν υπερασπίστηκαν το απάνθρωπο κι εξοντωτικό για τους μη έχοντες χαράτσι της ΔΕΗ; Πόσες φορές δεν μας είπαν να πληρώσουμε χωρίς καν να βογκάμε; Να τα δώσουμε με το χαμόγελο;

Από την Αριστερά της θυσίας στη θυσία της Αριστεράς;

Σκέψεις  λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές.  (Λίγο πριν την κατάρρευση της ψευδαίσθησης  για αριστερές ριζοσπαστικές πολιτικές  μέσα στην Ε.Ε.- ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΝΑΤΟ ).
 
 Όσα γράφονται συνοδεύονται με ένα μπουκάλι κρασί Με βοήθησε να χαλαρώσω να διώξω το θυμό και την οργή. Κατάλαβα ότι μου έμεινε η μελαγχολία μπερδεμένη με την απόφαση να πω αυτά που έχω στο μυαλό και την ψυχή μου.Απέναντί μου το διανυκτερεύον φαρμακείο. Αρνούμαι την πρόκληση των αντικαταθλιπτικών και των αγχολυτικών.  Καλύτερο φάρμακο η απόφαση να αγωνίζεσαι για την αλήθεια των ιδεών σου στην σκληρή πραγματικότητα της  κρίσης  που ζούμε.Να αγωνίζεσαι αταλάντευτα για τις ιδέες τις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Μπορεί να μην ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ εδω και τρία τέσσερα χρόνια-αφού όμως  τον έφτιαξα-πριν τον χρησιμοποιήσουν άλλοι,έχω δικαίωμα να ομιλώ ελεύθερα.
 

Η αυτοκτονική «συμφωνία» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών

της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη
Ακόμη και οι σκληρότεροι πολέμιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποχρεωμένοι, τώρα, να παραδεχτούν ότι ο Πρωθυπουργός επιδόθηκε σε ατέρμονες και εξαντλητικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει εντός του ευρώ. Και φαίνεται ότι, αφού πέρασε δια πυρός και σιδήρου, ξαφνικά, και ω του θαύματος άνοιξαν οι ουρανοί, οι «εταίροι» αγκάλιασαν τον άνθρωπό μας, που ως τότε ήταν «αποδιοπομπαίος τράγος», και ξανάρχισαν τα φιλάκια και τα «χαριτωμένα» αστειάκια για γραβάτες κλπ. 
Παρότι έχω μεγάλο πειρασμό να χαρακτηρίσω θεσμούς και εταίρους, που παρεπιδημούν στην, πολλαπλώς, προδομένη Ευρώπη ως ένα απέραντο «τρελοκομείο», και να ηρεμήσω αναμασώντας τη φράση της εφημερίδας Le Monde, εδώ και δυο περίπου χρόνια, ότι «την Ευρώπη διοικούν παιδαρέλια (=des gamins)», τελικά, θα κάνω μια προσπάθεια ερμηνείας των πραγματικά τραγικών συμβάντων, για την Ελλάδα, αναφορικά:

Δείτε το άνοιγμα της ΕΡΤ!!