#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

«ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ…»

Σήμερα αποφασίσαμε να διαλογιστούμε πάνω σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο φιλοσοφικό, μεταφυσικό –και όχι μόνο– ζήτημα. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε προκύπτει από την αδυναμία μας, όπως διαγνώσαμε, να καταλάβουμε μέχρι πρότινος τους γίγαντες παρόμοιων ζητημάτων που κάνουν τον κόπο, να μεταδώσουν σε εμάς τους κοινούς θνητούς ολίγη από την σοφία τους.

Όλοι γνωρίζουν ποιό ήταν το Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ. Ποια ήταν όμως τα προηγούμενα δύο και πότε δημιουργήθηκαν;

Η γερμανική λέξη Ράιχ (Reich) σημαίνει «βασίλειο» ή «αυτοκρατορία».
Έγινε διεθνώς γνωστή με τον χειρότερο τρόπο από το 1924, μέσα από το «πολιτικό πρόγραμμα» του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Χίτλερ, ο οποίος και θεωρείται ο δημιουργός του τρίτου κατά σειρά Ράιχ. Ποια ήταν όμως τα προηγούμενα δύο γερμανικά Ράιχ;

Ισοδύναμα!


Alexandros Raskolnick
Δεδομένο είναι ότι το ευρωπαϊκό διευθυντήριο που ηγεμονεύεται από τη Γερμανία, κινείται στη λογική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, ενός κανόνα που κατά τεκμήριο παράγει νεοφιλελεύθερες πρακτικές, ιδιαίτερα όταν αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονται σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η φοροδοτική βάση είναι μισερή και το κράτος αναποτελεσματικό και σπάταλο.
Ένα άλλο δεδομένο είναι το οικονομικό-κοινωνικό μας γίγνεσθαι, το οποίο ορίζεται μέσα σε ένα περιβάλλον όπου η διαπλοκή των εξουσιών έχει γεννήσει την πολυνομία και την γραφειοκρατική παράλυση. Ένα περιβάλλον όπου η διαφθορά καλύπτεται με κωλυσιεργίες και νομοτεχνικά προσκόμματα, παρόλο που σήμερα βρίσκονται υπό διερεύνηση μερικές πολύκροτες υποθέσεις, υποπολλαπλάσιας, ασφαλώς, αξίας απ’ ό,τι δικαιολογεί ο βόρβορος της διακυβέρνησης εκείνων που στείλαμε στον αγύριστο τον περασμένο Γενάρη. 

Γιατί οι Γερμανοί θέλουν διασυρμό του Τσίπρα και όχι λύση

του Γιώργου Δελαστίκ
Αντιπαθεί σφοδρότατα τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού των δεξιών χριστιανοδημοκρατών, των ακροδεξιών Βαυαρών χριστιανοκοινωνιστών και των θλιβερών σοσιαλδημοκρατών. Το εύρος από πολιτική σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, που συμπεριλαμβάνει τόσο τη Δεξιά όσο και τον κεντρώο σήμερα χώρο των σοσιαλδημοκρατών, καθιστά ευρύτατη την αντίθεση προς την κυβέρνηση Τσίπρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κοντολογίς, καμία απολύτως σοσιαλδημοκρατική, κατ' όνομα, «κεντροαριστερούλα» κυβέρνηση σαν αυτή του Ολάντ στη Γαλλία ή του Ρέντσι στην Ιταλία δεν πρόκειται να τολμήσει να συμπαρασταθεί στην ελληνική κυβέρνηση. Η αιτία είναι απλούστατη:

Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ


Σαν σήμερα στο Δίστομο του νομού Βοιωτίας έγινε στη διάκρεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Στις 10 Ιουνίου του 1944 ο Fritz Laufenbach, λοχαγός των SS του 2ου λόχου του 1ου τάγματος του 7ου τεθωρακισμένου συντάγματος της αστυνομίας SS, έλαβε διαταγή να μετακινήσει τον λόχο του από την Λειβαδιά προς το Δίστομο, Στείρι και Κυριάκι με σκοπό τον εντοπισμό ανταρτών στην δυτική πλευρά του Ελικώνα.

Η επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές και οι επιπτώσεις της

Γράφει ο Δ. Δημητριάδης
Οι εντατικές συζητήσεις των τελευταίων ημερών και η ανταλλαγή προτάσεων ως βάση για συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των «θεσμών» προϊδεάζουν ότι επίκειται η κατάληξη των συνομιλιών και η υπογραφή συμφωνίας. Απ' ότι φάνηκε επίσης από την πρόταση των «θεσμών», αυτοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δεχτούν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κάποιο συμβιβασμό. Προβάλλουν όλο και περισσότερες αντιλαϊκές απαιτήσεις. Αν επιμείνουν σε αυτή τη λογική μέχρι το τέλος δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το αδιέξοδο και την προκήρυξη εκλογών από την κυβέρνηση. Εκείνο που πρέπει να αποκλειστεί είναι η εκ μέρους της κυβέρνησης διακοπή των συνομιλιών, η σύγκρουση και η ρήξη και η αποχώρηση από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Τι θα γίνει επιτέλους με τις τράπεζες;

του Δημήτρη Καζάκη
Ο Σκουρλέτης πριν κανά δυο ημέρες κατήγγειλε μεταξύ τυρού και αχλαδιού σε τηλεοπτική εκπομπή του Skai ότι οι τράπεζες σπρώχνουν τους πελάτες τους να βγάλουν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους. Κυρίως με τη μορφή αμοιβαίων κεφαλαίων στο Λουξεμβούργο.

Πρόκειται για νέα μεγάλη απάτη που στήνουν οι τραπεζίτες. Πλησιάζουν εκείνους που διαθέτουν κατά προτίμηση προθεσμιακή κατάθεση και τους προτείνουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε αμοιβαία θυγατρικών στο εξωτερικό. Τους πουλάνε το παραμύθι ότι είναι εγγυημένα έναντι πιθανού κουρέματος των καταθέσεων και κραχ.