#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1000 ΛΙΡΩΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Το Χάνκεϊ είναι μια από τις λαϊκές περιοχές του Λονδίνου στην οποία έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς διάφορες ταραχές με πιο γνωστή αυτή που αφορά τον θάνατο ενός ανθρώπου το 2011 από πυρά της αστυνομίας.
Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για υποβάθμιση της περιοχής εξαιτίας του χαμηλού βιωτικού επιπέδου και της ύπαρξης αστέγων στους δρόμους. Για να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση δεν επιδίωξαν να δημιουργήσουν μονάδες αποκατάστασης και φροντίδας, αλλά δημιούργησαν ένα νόμο κατά τον οποίο οι αστυνομικοί της περιοχής αλλά και οι σύμβουλοι του Δήμου θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν πρόστιμα που θα ανέρχονται στις 1000 λίρες, για όποιον κοιμάται, αφοδεύει, ουρεί σε δημόσιο χώρο ή συντροφεύει το σκύλο του χωρίς λουρί.

Συζήτηση στη Βουλή ή αλλιώς πως εξαθλιώνεται ένας λαός και πως ξεπουλιέται μια χώρα καλύτερα

Άλλη μια συζήτηση στη Βουλή. Μια συζήτηση που ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό για να ενημερώσει τους βουλευτές και την ...κοινή γνώμη για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων. Που μπλόκαραν, που οδήγησαν σε αδιέξοδο (τώρα πως γίνεται μπλοκαρισμένες διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε συμφωνία εντός λίγων ημερών είναι ανεξήγητο), γιατί οι εταίροι επιμένουν στη κατάργηση του ΕΚΑΣ και στην αύξηση κατά 10% του ΦΠΑ στη ΔΕΗ. Μόνο σε αυτά! Για να ζητηθεί από την αντιπολίτευση η συμπαράταξη στον τιτάνιο αγώνα που δίνει η πατριωτικά περήφανη κυβέρνηση. Για να αποδεχτεί, στη πραγματικότητα, ο λαός ότι αλλιώς δε γίνεται, ότι μπορεί να "γλυτώσει" αυτά τα δύο αλλά πρέπει να αποδεχτεί όλα όσα του επέβαλαν μέχρι τώρα και κάτιτις παραπάνω, λίγο λιγότερο από αυτό που ήθελαν οι "σύμμαχοι".

Προς Χατζηνικολάου λάου... λάου - Μαθήματα ντροπής και αξιοπρέπειας

 Μαθήματα ντροπής και αξιοπρέπειας 
Σχόλιο ιστολογίου: Αλήθεια πόσο ΖΟΜΠΙ πρέπει να είναι κάποιος ώστε να περιγράφει την καταστροφή μιας χώρας και του λαού της ως ΜΑΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ "ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ"; 
http://monaxeros.blogspot.gr/
....///....

Μαθήματα ντροπής και αξιοπρέπειας

Ντροπή και διεθνή ξεφτίλα, δεν είναι η ενοποίηση 3 δόσεων δανείων (ένεκα ανάλογης ρύθμισης για τη Ζάμπια), αλλά η αυθαίρετη νομιμοποίηση δισεκατομμυρίων εξ αυτών των δανείων, τα οποία μέχρι πριν 5 χρόνια, ΟΥΔΕΠΟΤΕ καταχωρήθηκαν στα βιβλία του κράτους!!!...

Μείωση συντάξεων είναι στάση πληρωμών στους πολίτες.

 Το γράφημα που μας κρύβουν 

του Άρη Χατζηστεφάνου
«Δεν μπορώ να καταλάβω», έλεγε στο ντοκιμαντέρ Debtocracy ο γνωστός αναλυτής και πανεπιστημιακός Ντέιβιντ Χάρβεϊ, «πως μια αποκαλούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση αντί να προχωρά σε στάση πληρωμών προς τους δανειστές της προχωρά σε στάση πληρωμών προς τους πολίτες της».
Τότε αναφερόταν φυσικά στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου. Μήπως όμως η φράση του θα ισχύει και σήμερα αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μείωση των συντάξεων;

Tιμή και αιώνια δόξα στον Bassel Tahmaz!

Ο Bassel Tahmaz, Μουσουλμάνος μαχητής της Χεζμπολά, διέσωσε την εικόνα της Παναγίας από Ελληνορθόδοξο ναό της Συρίας, μετά το πέρασμα των φονιάδων της "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" της Συρίας!
Ναι, από τις ορδές εκείνων που υποστηρίζει, μετά τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και η σημερινή κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά"...
Πριν λίγες ημέρες δολοφονήθηκε από τους λακέδες των ιμπεριαλιστών...
Υποκλινόμαστε στους Μουσουλμάνους μαχητές της Χεζμπολά, που υπερασπίζονται μαζί με τον Αραβικό στρατό της Συρίας, ολόκληρο το λαό της μαρτυρικής χώρας, μουσουλμάνους και χριστιανούς...
 

Nα γιατί δεν ξαναμίλησαν ΜΜΕ και ΕΕ για την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines στην Ουκρανία...

Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
www.nikosklitsikas.gr/
Το Μπόινγκ της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από τον στρατό της Ουκρανίας!
Πριν λίγους μήνες είχαμε έναν...
ανελέητο βομβαρδισμό -από τα ΜΜΕ, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση- της διεθνούς κοινής γνώμης για το έγκλημα κατάρριψης στην Ουκρανία ενός πολιτικού αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών.
Κυριολεκτικά ένας βομβαρδισμός της διεθνούς κοινής γνώμης, αλλά και της ελληνικής, για τους εγκληματίες που κατέρριψαν ένα αεροσκάφος με αθώους επιβάτες.

Το καθήκον...


Του Γιάννη Λαζάρου
"Πατριωτικό καθήκον η στήριξη στον Τσίπρα" διεμήνυσε το δεξί χέρι του Γιούνκερ στην Κομισιόν, Δ. Παπαδημούλης. Πατριωτικό και καθήκον! Τ' ακούς Πατρίδα; Δεν έχω καθήκον να υπερασπιστώ εσένα, αλλά τον Τσίπρα. Πατρίδα των Ελλήνων έγινε ο Τσίπρας. Χώμα ελληνικό είναι τα παπούτσια του και ουρανός το φρεσκοκουρεμένο του μαλλί.
Εμμέσως πλην σαφώς ο εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, ευρωβουλευτής Παπαδημούλης, μου τραβάει την κόκκινη γραμμή ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν κάνω το καθήκον μου να στηρίξω Τσίπρα, είμαι ένας προδότης. 

Στις παραμονές μιας ακόμη αποικιοκρατικής συμφωνίας με τους δανειστές

 
Η κυβέρνηση Τσίπρα επέτρεψε στους δανειστές να οδηγήσουν τη χώρα σε ολοκληρωτικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό. Επέτρεψε να φτάσουν στο σημείο π.χ. τα νοσοκομεία της χώρας να μην διαθέτουν ούτε καν αναλώσιμα. Με αποτέλεσμα οι θάνατοι λόγω ελλείψεων να έχουν εκτοξευθεί. Το νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζεται κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά παρά τις ελλείψεις.
Επέτρεψε να αυξηθούν οι αυτοκτονίες λογω απελπισίας. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τώρα πια οι αυτοκτονίες αφορούν κυρίως νέους που συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν ούτε παρών, ούτε μέλλον. Θεωρούν τον εαυτό τους βάρος για την οικογένειά τους. Δολοφονείται μια ολόκληρη γενιά με την κυβέρνηση περί άλλων να τυρβάζει.

Συγκρίνοντας τα δύο σχέδια συμφωνίας: Μεταξύ εκτέλεσης και αυτοκτονίας


Παναγιώτης Μαυροειδής
Δόθηκαν στη δημοσιότητα-φυσικά μέσω διαρροών- τα σχέδια συμφωνίας που προτάθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση αφενός και τη θεσμοτρόικα αφετέρου.
Ας πούμε κατ’ ευθείαν τα πράγματα με τα όνομά τους: Πρόκειται για δύο σχέδια άγριων μνημονίων εργατικής και κοινωνικής δολοφονίας.
Δηλαδή είναι τα ίδια;

Όχι δεν πρόκειται για ταυτόσημα κείμενα, παρά τα πολλά κοινά σημεία τους, ακόμη και τις ίδιες εκφράσεις, που αντανακλούν τις συζητήσεις στα λεγόμενα τεχνικά κλιμάκια.

Η’ με την Ευρωένωση ή με τον λαό


Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
   «Το απάνεμο λιμάνι»… «Το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι»… «Η Ευρώπη των λαών»… «Η Ευρώπη (που) αλλάζει»…  «Η Ένωση της ισοτιμίας και της δημοκρατίας»… «Οι εταίροι»… «Οι φίλοι»… «Οι θεσμοί»…
    Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το να συνεχίζει κανείς αυτή τη μπουρδολογία τρία τινά σημαίνει: Είτε ότι πρόκειται για κάποιον εντελώς ηλίθιο πολιτικά, είτε ότι πρόκειται για κάποιο εντελώς εξωνημένο βαποράκι της προπαγάνδας των ισχυρών, ή ότι πρόκειται για τον κύριο Μπάμπη Παπαδημητρίου…

Τι θα σας κάνουν, ρε;

του Κώστα Γιαννιώτη
Είναι άσχημο να ξυπνάς πρωί πρωί και να γυρίζει το στομάχι σου ανάποδα, με το άκουσμα των ειδήσεων και τις δηλώσεις των διεθνών αρχιμαφιόζων, αυτών που διαφεντεύουν τις τύχες αυτού του τόπου και τις τύχες των παιδιών μου.

Είναι εκείνες οι ώρες που ξεχνάς -ή αφήνεσαι στην πολυτέλεια να ξεχνάς- τον καθωσπρεπισμό και το κοινωνικό status συμπεριφοράς. Νιώθεις να ασφυκτιάς, νιώθεις την ανάγκη περισσότερου αέρα για να αναπνεύσεις. Νιώθεις μανταλωμένος μέσα στα ‘’μη’’ και τα ‘’πρέπει’’, την ώρα που θέλεις να τα βάλεις με θεούς και θνητούς, παραβλέποντας τις προτροπές φίλων και συναγωνιστών που σου λένε….. ‘’μη θυμώνεις, μωρέ’’, ‘’μη βρίζεις’’.

Η καλύτερη στάση στο διεθνές σεξ: Η στάση πληρωμώνΠέτρος Αργυρίου
Όπως έχουμε γράψει είναι μια περίοδος της ανθρωπότητας άσχημη μεν που δεν μπορεί όμως να κρατήσει τις μάσκες τις.
Μετά από μήνες μια άκαρπης «επίθεσης φιλίας», αριστερής αλαζονείας, αμετροέπειας, κρυψίνοιας, διγλωσσίας, μετάλλαξης, συνεχών υποχωρήσεων στο εξωτερικό και ανέντιμων συμβιβασμών στο εσωτερικό, η κυβέρνηση αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να θυμηθεί τον παλιό καλό της εαυτό.
Αμέσως μετά την ελληνική πρόταση που δεν την λες ακριβώς κι αριστερή, οι επικυρίαρχοι απάντησαν εξόχως τιμωρητικά με το σκληρότερο μνημόνιο που έχει επιχειρηθεί να επιβληθεί σε ελληνική κυβέρνηση.