#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Έκκληση του ΚΚ Συρίας προς τα Κομμουνιστικά, Εργατικά και Αριστερά Κόμματα του Κόσμου

ΚΚ Συρίας (Ενωμένο), Έκκληση στα Κομμουνιστικά, Εργατικά και Αριστερά Κόμματα του Κόσμου
Τετάρτη, 22 Απρίλη 2015
Εδώ και πολλά χρόνια, το κράτος και ο λαός της Συρίας έχουν εκτεθεί σε μια λυσσαλέα τρομοκρατική εισβολή, της οποίας ηγούνται εξτρεμιστικές ομάδες που ήρθαν στη Συρία από περισσότερες από 80 χώρες για να καταστρέψουν τις υποδομές και να χύσουν το αίμα αθώων πολιτών.
Είναι δεδομένο πως αυτά τα εγκλήματα δεν θα μπορούσαν να διαπραχθούν χωρίς την... απεριόριστη υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και των καθεστώτων της Τουρκίας και του Κόλπου -- της λεγόμενης "διεθνούς συμμαχίας", η οποία παρεμποδίζει όλες τις προσπάθειες να βρεθεί πολιτική λύση στη συριακή κρίση.

Mπέρδεψα το χάπι...


sibilla-gr

Αυτό είναι το εικονοστάσι στα σπίτια των Ελληνορθοδόξων της Συρίας!

*  Περισσότερα για την Ορθοδοξία στη Συρία και τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των Χριστιανών:! ΕΔΩ 
sibilla-gr

Το καθεστώς της Τουρκίας εξοπλίζει τους ισλαμοφασίστες του ISIS (Βίντεο)

Του Σεϊτ Αλντογκάν
 Χτες η εφημερίδα «Τζουμ Χουριέτ» (Δημοκρατία)  δημοσίευσε με την υπογραφή του γενικού διευθυντή της ένα αποκαλυπτικό άρθρο που δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας.
Απ’ την μια ήταν σφοδρές οι  επικρίσεις που δέχτηκε  ενώ παράλληλα δέχτηκε καταιγισμό θετικών αντιδράσεων από πολίτες για το θάρρος της να φέρει στην επιφάνεια ένα θέμα που θεωρείτε ταμπού για την τουρκική κυβέρνηση.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...


Δικτυο Σπαρτακος

Μιντιοκρατία και προπαγάνδα στον τρόμο του κενού


του Μάκη Γεωργιάδη
Μέσα στη μελαγχολία που προκαλεί ο αιφνίδιος βροχερός καιρός, το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ίσως χρήζει και μιας κάπως ποιητικής προσέγγισης. Τόσο κοντά σε συμφωνία αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά σε μια κατάσταση φαινομενικής απροσδιοριστίας… Η σκληρή πραγματικότητα ωστόσο μάλλον δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για λογοπαίγνια ή αστεϊσμούς. Οι εξελίξεις, παρά την αισιοδοξία του Αλ. Τσίπρα, κάθε άλλο παρά ευνοϊκές μπορούν να χαρακτηριστούν. Η κυβέρνηση διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους ότι η συμφωνία με τους δανειστές επίκειται και είναι απλώς ζήτημα χρόνου.

Ο Τσίπρας θέλει να υπογράψει

του Γιώργου Δελαστίκ
Άντε πάλι τα ίδια ο πρωθυπουργός: «Εγώ θέλω να πω μόνο ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα και ότι είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία» δήλωσε για μια ακόμη φορά την Τετάρτη, μετά το τέλος της σύσκεψης της ομάδας διαπραγμάτευσης χωρίς τον… επικεφαλής (!) της, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες. «Χρειάζεται όμως να κλείσουμε όλοι τα αφτιά στις Κασσάνδρες, στους κινδυνολόγους» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας έξαλλους τους Γερμαναράδες. «Δεν είμαστε Κασσάνδρες. Είμαστε ρεαλιστές» δήλωσε οργισμένος ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μ. Γέγκερ.

Ένας Ανέντιμος Συμβιβασμός!

 
Alexandros Raskolnick
Σκεφτόμουν κι έγραφα τον  περασμένο Σεπτέμβριο, τότε είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι οι επικυρίαρχοι δανειστές είχαν ήδη υπογράψει την απόλυση του αλήστου μνήμης σαχλαμάρα που παρίστανε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και που μας πουλούσε εκείνες τις φτηνιάρικες ιστορίες επιτυχίας που έγραφε στο πόδι, τα εξής:

"Όταν δείχνεις σε αυτόν με τον οποίο διαπραγματεύεσαι, αρνητικά cash-flows, αυτός είναι ένας σοβαρότατος λόγος εκνευρισμού εκ μέρους του.