#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Δημιούργημα των Αμερικανών το Ισλαμικό κράτος

Λεωνίδας Βατικιώτης – «Επίκαιρα»
Με ξεμπρόστιασμα των Αμερικανών ισοδυναμεί το έγγραφο της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας DIA που είδε το φως της δημοσιότητας από την οργάνωση Judicial Watch, στο οποίο περιγράφονται οι σχέσεις… πάθους μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισλαμικού Κράτους. Το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία Αύγουστος του 2012, αποκαλύπτει πόσο υποκριτικά είναι τα δάκρυα που χύνει η Δύση για τις σφαγές αμάχων και αιχμαλώτων ή για τις καταστροφές ιστορικών μνημείων που πραγματοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ. Κι αυτό γιατί η Ουάσιγκτον στήριξε τους αδίστακτους δολοφόνους φονταμενταλιστές με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία και να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιρροής του Ιράν στη Μέση Ανατολή.

Υπέροχη μακροοικονομία-Τι άφησε το ΔΝΤ στη Γουατεμάλα! Μια ματιά στο μέλλον μας!

Η Γουατεμάλα, στην Κεντρική Αμερική, έχει πληθυσμό και έκταση περίπου όση η Ελλάδα. Μακροοικονομικά, είναι η χώρα των χιλίων θαυμάτων!
Εμφανίζεται ως μια από τις πιο σταθερές και αναπτυσσόμενες οικονομίες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Ο πληθωρισμός της είναι ελάχιστος, η νομισματική της ισοτιμία συνεχώς σταθερή, η ανεργία βρίσκεται κάτω απ’ το 3% και οι εξαγωγές της ανθίζουν.

Κάτι τέτοιες ημέρες ξεχωρίζουν τους άνδρες από τα αγόρια...

Υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα το οποίο, όλως τυχαίως βεβαίως, δεν τέθηκε ποτέ από καμία δημοσκόπηση: "ανάμεσα στην αποπληρωμή δόσης τού ΔΝΤ και την καταβολή μισθών και συντάξεων τί θα επιλέγατε"; Ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για το ποιά θα ήταν η απάντηση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, αλλά οι κατευθυνόμενοι δημοσκόποι κάτι παραπάνω θα ξέρουν για να μην θέτουν καν την ερώτηση. Πάνω σε αυτήν την απάντηση οφείλει να δομηθεί και η αντίδραση της κυβέρνησης αυτές τις ώρες κι αυτές τις ημέρες που οι διεθνείς τοκογλύφοι κατέρχονται τις πιο μαφιόζικες των τακτικών τους για να καταρρεύσει το Αριστερό γαλατικό χωριό...

Ρήξη: Επιστροφή στην «εποχή των σπηλαίων» ή νέος «χρυσός αιώνας»;

 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Όταν τα ήπια επιχειρήματα, για το «σπίτι των λαών», τη δυνατότητα της ΕΕ να μεταρρυθμιστεί και την πειθώ των λογικών επιχειρημάτων, καταρρέουν τότε επιστρατεύεται το τελευταίο επιχείρημα των Μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων: Η ρήξη εμφανίζεται σαν ισοδύναμο της επιστροφής στην «εποχή των σπηλαίων».
Αξίζει έτσι να επιχειρήσουμε να σκιαγραφήσουμε το περίγραμμα της επόμενης μέρας της ρήξης, δηλαδή της αθέτησης πληρωμών και της μονομερούς διαγραφής του δημόσιου χρέους και της εξόδου από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο Χάρος είναι κομπλέ. Τα τελάρα, τα πρόβατα, τα κατσίκια, φορτωμένα» …

Πέντε υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΕΥΠ, συμμετείχαν σε κύκλωμα δουλεμπορίας μεταναστών. Τα τελάρα, τα πρόβατα, τα κατσίκια, είναι το συνθηματικό που χρησιμοποιούσαν για τους μετανάστες. Ο «Χάρος» είναι το συνθηματικό της βάρκας.
Εκτός από μαύρη ψυχή, είχαν και μαύρο χιούμορ.

Κομματική πειθαρχία…


Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας ...

 Του Γ. Γ.
Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον ρ/σ «Βήμα fm».
Ας προσπεράσουμε τις εκτιμήσεις του ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές τοκογλύφους του ελληνικού κράτους και ας μην σχολιάσουμε την δήλωση του : «Συζητάμε συνολική συμφωνία με παρεμβάσεις σε εργασιακά-ασφαλιστικό».

Να σταθούμε σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης του. Η 30η Ιουνίου, δηλαδή η ημέρα που λήγει το τρέχον πρόγραμμα, είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων, μας είπε ο υπουργός Οικονομικών.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ


τσουχτρες

Pedro Olalla (συγγραφέας): Στην Ελλάδα υπήρξε «γενοκτονία» - Δεν έχει μέλλον στο ευρώ η χώρα

Συνέντευξη του ισπανού συγγραφέα, που εδώ και 20 χρόνια ζει στην Αθήνα, στην εφημερίδα La Vanguardia.

Ο P. Olalla κάνει λόγο για γενοκτονία στην Ελλάδα αναφερόμενος στους θανάτους που υπήρξαν στη χώρα, σημειώνει τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον μέσα στο ευρώ, διότι δεν έχει την εθνική κυριαρχία για να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική.
Ειδικότερα, ο ισπανός συγγραφέας σημειώνει ότι τα τέσσερα χρόνια μεταξύ του 2010 και του 2014, που γράφτηκε και το βιβλίο του, ο ίδιος υπήρξε όχι μόνο μάρτυρας, αλλά και θύμα του ό,τι συνέβη στην Ελλάδα, κάτι που τον έκανε να γράψει το βιβλίο με έναν τρόπο πιο βιωματικό.

GEIA SOU.....ΕΥΡΩΠΗ !!!

Αυτό είναι το πρόσωπο της Ευρώπης σήμερα!
Αυτή είναι η Ευρώπη.
 

Λαμόγια με ιδανικά

Του Περικλή Κοροβέση
Κυβερνήσεις της Αριστεράς είχαμε πολλές στην Ε.Ε. Ολες εξελέγησαν με εντυπωσιακά προγράμματα και προεκλογικές εξαγγελίες που υπόσχονταν πολλά.
Καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας, κοινωνικό κράτος, Παιδεία, Υγεία, εγγυημένα για όλους.
Οσο ακόμα υπήρχε η ΕΣΣΔ, έγιναν γενναίες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Το βιοτικό επίπεδο ανεβαίνει.
Ο πολίτης δίνει τη θέση του στον καταναλωτή, που εγκλωβίζεται στην ευμάρειά του. Η κατανάλωση γίνεται ο κόσμος του και αδιαφορεί για τα κοινά.

Υπουργοί άνευ Υπουργείων


Ο ρόλος τους είναι πλέον θεσμικός και όχι κυβερνητικός
του Ξενοφώντα Ερμείδη
Ενώ ο χρόνος κυλά υπέρ των δανειστών και εναντίον της Ελλάδας, η κυβέρνηση ακόμη προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι κυβερνά. Μέσα στην ανακατωσούρα για το ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό που οι δανειστές θα κλείσουν όπως συμφέρει τα δικά τους ταμεία και όχι το ελληνικό δημόσιο ταμείο, τέσσερις υπουργοί έχουν χάσει κάθε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.

Πλάνο κυβέρνησης: Μαύρα μεσάνυχτα


Η κυβέρνηση "παίζει" την ώρα που οι δανειστές παίρνουν 
τα μέτρα του μακροπρό-θεσμου.... φέρετρου
της Μαρίας Τσολακίδη
Απίστευτη επιπολαιότητα είναι η γραμμή της κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό. Μέσα σε 48 ώρες έχουν αλλάξει τις δηλώσεις τους, έχουν διαστρεβλώσει τα όσα έχουν πει, ενώ οι εταίροι τρίβουν τα χέρια τους με τις ασυναρ-τησίες του Οικονομικού και Πολιτικού Επιτελείου της κυβέρνησης η οποία θεωρεί ως επικοινωνία να απευθύνεται στους πολίτες της Ελλάδας με ασάφειες και διπλωματικά τσαλίμια.

Δίχως κόμμα, δίχως στέγη...

του Δημήτρη Καζάκη
Έτσι είχε πει ο κ. Τσακνής σε μια από τις γνωστές για την θρησκοληψία τους εκδηλώσεις της κομμουνιστικής αριστεράς για το χαμένο Κόμμα. Το "κ" κεφαλαίο πάντα, όπως αποτυπώνουν τα πατερικά κείμενα την έννοια του θείου. Και φυσικά πάντα συμμετέχουν μόνο οι τεθλημένοι συγγενείς του νεκρού. Μην ακουστεί καμιά αιρετική άποψη, που όσοι θρησκόληπτοι προφασίζονται τους επαναστάτες μαρξιστές, δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Λίγο καιρό αργότερα ο κ. Τσακνής ίσως να μην βρήκε κόμμα, αλλά βρήκε σίγουρα στέγη ως βιτρίνα του Ταγματάρχη στην μετονομασθείσα ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Ε ΟΧΙ, ΑΥΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ»

  11 Std.Vor 11 Stunden
Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο.
«Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» έγραψε στο twitter η Σ. Σακοράφα και στη συνέχεια συμπλήρωσε «Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».
Χτες η Σ. Σακοράφα είχε δηλώσει με τον ίδιο τρόπο ότι «Η μόνη κομματική πειθαρχία που οφείλουμε είναι στο πρόγραμμά μας και στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», απαντώντας ουσιαστικά στο θέμα κομματικής πειθαρχίας για όποια συμφωνία προκύψει, που έθεσε ο Νίκος Παππάς.

ΠΡΙΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ