#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Έτοιμα όλα για την Τελική Παράδοση


Η Γερμανία αποφάσισε τη νέα Συμφωνία "Αποικίας Ελλάδας"

Η Γαλλία σε ρόλο φερέφωνου και η Ελλάδα έτοιμη να υπογράψει τα πάντα


της Μαρίας Τσολακίδη
Ενώ το Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας "αντιμάχονται" αν η Συμφωνία που έρχεται θα έχει δύο φάσεις ή θα είναι μία και μοναδική, την απάντηση την δίνουν Ολάντ και Μέρκελ που δεν είναι άλλη από αυτή που ξεκαθάρισε στην ομιλία του στον ΣΕΒ ο πρωθυπουργός και αυτό που δήλωσε στην ΚΟ του Σύριζα, πριν μιλήσουν τα δύο μεγάλα αφεντικά δημοσίως.

Αρχικώς μέχρι τέλος του μήνα θα επέλθει μία μίνι συμφωνία ρευστότητας για να κυλήσει οι μέρες μέχρι τα τέλη Ιουνίου όπου θα εκπνεύσει ο χρόνος της παράτασης του 2ου Μνημονίου που συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Μετά ακριβώς έρχεται η νέα έκπληξη. Το χείριστο σενάριο για τον ελληνικό λαό θα είναι αν η Γερμανία αποφασίσει να επισπεύσει την Συμφωνία Αποικία ένα μήνα νωρίτερα και ο κ. Τσίπρας να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ως μεγάλη νίκη της κυβέρνησής του.

Τσίπρας και δανειστές ήδη τα έχουν "βρει"

Τελικά, μπορεί να υπάρξει εναλλακτική πρόταση εξουσίας εδώ και τώρα;

Λίγες μέρες πριν τα τελικά αποκαλυπτήρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ με μια νέα συμφωνία κόλαφο υπέρ των δανειστών και σε βάρος της Ελλάδας και των πολιτών της, εντείνονται οι διαφοροποιήσεις ακόμη κι εντός ΣΥΡΙΖΑ. Χθες το απόγευμα υπήρξε μια ανοιχτή μάζωξη στην ΕΣΗΕΑ με Νταβανέλο, Μηλιό, Παπαδόγιαννη, Λάμπρου και Σαπουνά. Πολύς κόσμος, αλλά μια μεγάλη απογοήτευση.

Δυστυχώς, you can’t teach an old dog new tricks.

Ο Μηλιός μίλησε για ρήξη και αθέτηση πληρωμών του χρέους, αλλά εντός ευρώ και ΕΕ. Η Παπαδόγιαννη ζήτησε διαπραγμάτευση για το χρέος και εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης ως “εσωτερικό ζήτημα ισότιμου κράτους μέλους της ευρωζώνης”. Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινήθηκαν και οι άλλοι ομιλητές. Λες κι αυτούς τους τέσσερις μήνες δεν κατάλαβαν τίποτε. Δεν πήραν καν μυρωδιά ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε κιχ εντός ευρώ και ΕΕ.

Το ψέμμα μέσα στο οποίο ζούμε


Στο μικρό ντοκυμαντέρ που ακολουθεί ο σκηνοθέτης Spencer Cathcart, που το δημιούργησε, επισημαίνει, με κριτικό μάτι, τα συμβάντα του κόσμου στον οποίο βρισκόμαστε και εκφράζει τις σκέψεις του για τα όσα συμβαίνουν στις κοινωνίες όπου ζούμε.

Υπάρχει αναφορά στον κυρίαρχο ρόλο της Εξουσίας, την Πολιτική, την Εκπαίδευση, την Πείνα, το Χρήμα, τον Καπιταλισμό και την Μεταχείριση των ζώων, αναλύοντας σύντομα και με ρεαλισμό τις πτυχές του σύγχρονου κόσμου και θέτοντας τα καίρια ερωτήματα: Πόσο είμαστε πραγματικά ελεύθεροι; Είμαστε ελεύθεροι και ευτυχισμένοι, ή ζούμε μέσα σε ένα ψέμμα;

Προτιμότερη η λαφαζανική υπερβολή από το σοσιαλδημοκρατικό κατήφορο...


Το έχω γράψει και παλαιότερα πως ακόμα κι αν δεν υπήρχαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να τους εφεύρει. Κι αυτό όχι γιατί ταυτίζομαι σε πολλά σημεία με τον σημερινό υπουργό Ενέργειας ή με τη συγκεκριμένη Τάση τού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί, έστω κι ακραίως αρκετές φορές, αποτελεί την αριστερή συνείδηση του κόμματος, αυτή που αποτρέπει εκείνους εντός κι εκτός να το στρέψουν προς την ηττοπαθή, συμβιβασμένη και ξαδερφούλα τού νεοφιλελευθερισμού σοσιαλδημοκρατία.

Όχι άλλη πραγματικότητα, θέλω μια θεωρία συνομωσίας να ηρεμήσω!

Του Χριστόφορου Ζαραλίκου – “Unfollow”
Η αλλαγή είναι το πιο καλό και ταυτόχρονα το πιο δύσκολο, όπως μπορεί να σας βεβαιώσει κάποιος ψυχολόγος, που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Οι άνθρωποι, ακόμα κι όταν κάτι τους βασανίζει, βρίσκουν πιο εύκολο να ζουν με το βάσανο από τον τρόμο που τους προκαλεί η αλλαγή ακόμα και στα πολύ απλά.

Αν σε κάποιον, π.χ., που πηγαίνει κάθε μέρα την ίδια ώρα από τον ίδιο δρόμο στη δουλειά του και πέφτει κάθε μέρα σε σκουπιδιάρικο και κάθε μέρα ρίχνει καντήλια για τους «μαλάκες που βρήκαν την ώρα να μαζέψουν τα σκουπίδια τώρα που πάει ο κόσμος στη δουλειά του» του πεις «γιατί δεν πας από άλλο δρόμο» ή «γιατί δεν φεύγεις 5 λεπτά νωρίτερα», θα σε κοιτάξει και θα σου πει «άσε τις μαλακίες κι εσύ τώρα».

Η στιγμή της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ παρήλθε. Σήμερα είναι η στιγμή της αλήθειας για την αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Του antapoΚΡΙΤΗ.
Οι εσωκομματικές δημόσιες κριτικές των στελεχών της αριστερής μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν. Η iskra και το rproject ρίχνουν τροχιοδεικτικές βολές και στελέχη θυμίζουν σε όλους τους τόνους τις κόκκινες γραμμές του κόμματος. Άρθρα επί άρθρων προτρέπουν σε σύγκρουση με τους δανειστές. Ωστόσο υπάρχει ένα ερώτημα που σύσσωμη η εσωκομματική αντιπολίτευση αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι: Θα καταψηφίσουν το επερχόμενο μνημόνιο; Ναι ή όχι;