#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Βαξεβάνης: «Αλήθεια, τι με κάνει ανήθικο;» - Επιστολή στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στο θέμα που προέκυψε με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε με ανοιχτή επιστολή προς το όργανο του κόμματος ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης. Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα στο Κουτί της Πανδώρας σχετικά με το ρόλο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, τον οποίο χαρακτήριζε ως «Μπαλτάκο της Αριστεράς». Το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την «προσωπική αήθη επίθεση». Ο Κώστας Βαξεβάνης από την πλευρά του απάντησε με δυο άρθρα (η πρώτη απάντηση εδώ), στο δεύτερο εκ των οποίων αναρωτιέται: «Τι με κάνει ανήθικο αλήθεια;»

Το άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη


Ο ΔΝΤάνθρωπος νεοφιλελές Μπαρουφάκης, αφού δεν κατάργησε την τρόικα, κατάργησε την ταξική πάλη!

 Τύφλα να έχουν οι πνευματικοί του πρόδρομοι Μεταξάς, Μουσολίνη, Λάσκαρης και λοιποί.
 Ο μπαμπάς σου, σκιτζη, που απέλυσε εκατοντάδες
 στη Χαλυβουργική, από που ως που είναι θύμα, προκλητικέ αναίσθητε;


οδοφραγμα

Προλεταριακά Κοκταίηλ Μπογιό και Μπαρουφάκ…


...από το ακριβό γκουρμεδόμάγαζο των Εξαρχείων στο μπαρ του Μπογιό με τα κομμουνιστικά ποτά, το ακραιφνώς ταξικό κάστρο της Καρύτση… ταξική βότκα, ταξικά PR και ζύμωση για την επανάσταση και την απαλλαγή από τα μνημόνια, το ευρώ και την ΕΕ…
ε ρε κονόμα και «λιτό βίο» εν μέσω κρίσης οι ροζ & κόκκινοι «σύντροφοί» μας… τελικά όντως για κάποιους τα μνημόνια ήταν ευλογία…

Βαρουφάκης: Τα ποτά και τα ξενύχτια…

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης για τις κόκκινες και ροζ γραμμές

 
Νεα Κρητη

ΔΝΤ: Επιβαρύνει το χρέος με τοκογλυφικό επιτόκιο

Λεωνίδας Βατικιώτης – «Επίκαιρα»
«Θέλετε να γίνουμε σαν το Σουδάν, τη Σομαλία και τη Ζιμπάμπουε, που είναι οι μοναδικές χώρες οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν καθυστερήσει την πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;» Αυτός είναι ο αντίλογος που προβάλλεται μόνιμα σε κάθε ένσταση ή αντίρρηση στην προοπτική πληρωμής των δόσεων του Ταμείου! Η απάντηση αυτή αποφεύγει, ωστόσο, να τοποθετηθεί απέναντι στο προφανές ερώτημα ως προς τη σκοπιμότητα, ακόμη και τη νομιμότητα, των πληρωμών στον κολοσσιαίο οργανισμό.
Και οι ενστάσεις εγείρονται όλο και πιο έντονα όσο οι πιστωτές, εκβιάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί τα αιτήματά τους, αρνούνται να υλοποιήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις για την έγκαιρη καταβολή των δόσεων. Αυτή τους δε η απροθυμία, από κοινού με την καλά ενορχηστρωμένη τακτική διαχείρισης της ρευστότητας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οδηγεί σε ασφυξία την ελληνική οικονομία, φέροντας την αποκλειστική ευθύνη για τις αυξανόμενες ενδείξεις επιστροφής στην ύφεση.

Ζωή Γεωργαντά: «Φούσκα η ''Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου'' της Κωνσταντοπούλου...»


χωρίς λόγια


Παντα Πιομενος

Εντός Ευρώ και ΕΕ υπάρχει μόνο μνημόνιο

Νίκος Στραβελάκης*
«Η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη λογική των προγραμμάτων λιτότητας, με άλλα λόγια τη λογική του μνημονίου»

συνέντευξη στον Γιάννη Ελαφρό
«Το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης από τη σκοπιά του κεφαλαίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την διατήρηση δεξαμενών φθηνής εργασίας σε διάφορες περιοχές του πλανήτη», όπως στον ευρωπαϊκό νότο, τονίζει ο οικονομολόγος Νίκος Στραβελάκης. Αναλύει συγκεκριμένα τα βήματα της κυβέρνησης προς το νέο μνημόνιο και ξεκαθαρίζει πως ο αντιλαϊκός χαρακτήρας είναι σύμφυτος με τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανοίξτε τα μάτια: ΄Οχι, μια «Αλλη Ευρώπη» δεν είναι πια δυνατή!

Σαν Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα
 
Το πιο κάτω κείμενο του Raoul Marc Jennar, Βέλγου καθηγητή, συγγραφέα, συμβούλου κυβερνήσεων και οργανισμών του ΟΗΕ, αριστερού Χριστιανοδημοκράτη και αγωνιστή για μια ενωμένη Ευρώπη των λαών, θα μπορούσε να είναι προσωπική επιστολή πρός τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μπορεί και να είναι ο αίτιος της σύνταξής του.
Έχει πράγματι όλα τα χαρακτηριστικά μιας απάντησης στις θέσεις και στό σύνθημα του πρωθυπουργού για την ανάγκη, μέσα στά πλαίσια της Ε.Ε. και της Ο.Ν.Ε., να επιδιωχθεί η δημιουργία μιας κοινωνικής Ευρώπης -στην οποία και η Ελλάδα θα βρεί τη Σωτηρία της.
Τό άρθρο δημοσιεύθηκε, στο όργανο των Γάλλων Γκωλλιστών Comité Valmy, την επομένη της δήλωσης του Βόλφγκαγκ Σώϋμπλε, ότι μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε δημοψήφισμα. Ιδού τι γράφει:

Μπράβο τους! Μηλιός, Νταβανέλος κι ακόμη τρεις του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ρήξη και στάση πληρωμών

Την ώρα που η διαπραγμάτευση μπαίνει στην πιο σκληρή καμπή της με νέα μέτρα να είναι στο μικροσκόπιο των θεσμών, πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν "προσκλητήριο" σε ειδική εκδήλωση, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη το απόγευμα, ζητώντας συστράτευση για ρήξη και για στάση πληρωμών των οφειλομένων δόσεων, μπροστά στο αδιέξοδο και στην επιλογή να εφαρμοστούν πολιτικές που δεν θα είναι προς το όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Πρόκειται για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιό, Αντώνη Νταβανέλλο, Σόφη Παπαδογιάννη, Πάνο Λάμπρου και Γιώργο Σαπουνά.