#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Συμβαίνουν στη δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ισπανία...

Του Γιώργου Αλεξάτου
Αν μια τέτοια εικόνα προερχόταν από χώρα που θεωρείται εχθρική προς τον δυτικό κόσμο, θα περιέτρεχε τον πλανήτη, θα αποτελούσε κύριο θέμα των μεγάλων και έγκυρων ΜΜΕ, από το BBC μέχρι το απίθανο ελληνικό ΑΜΕ-ΜΠΕ.
Παλιότερα, αν προερχόταν από χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού, θα αποτελούσε ευκαιρία για διακηρύξεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέχρι τον κάθε κακομοίρη ηγετίσκο ελληνικού αποκόμματος.

ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΥΜΑεπαριστερα

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ
Υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι που οδηγούν στην αναγκαιότητα εξόδου από την Ε.Ε.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι η ΕΕ είναι μια σαφώς ταξικά προσανατολισμένη υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου μορφή ολοκλήρωσης και όχι μια ένωση των λαών η οποία για να πραγματοποιηθεί, κατ’ αναλογία του αστικού κράτους, απαιτεί όχι την εκ των έσω μεταρρύθμιση της αλλά το γκρέμισμα και το τσάκισμα της.
Ο δεύτερος  από αυτούς είναι ότι καμιά ουσιαστική μεταρρύθμιση σε φιλολαϊκή κατεύθυνση  δεν είναι εφικτή στα πλαίσια της ΕΕ και τούτο διότι το απαγορεύουν ρητά οι κανονισμοί της ΕΕ οι οποίοι και δεσμεύον τις χώρες μέλη της. Αυτό έχει βαρύνουσα σημασία σε μια εποχή που η σχέση των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων με μια γενικότερη ριζοσπαστική αλλαγή είναι πιο άμεση απ’ ότι παλιότερα ακριβώς λόγω της σύγχρονης  δομικής κρίσης του καπιταλισμού η οποία για την επίλυση της απαιτεί την υπέρβαση του και όχι την επιστροφή από τον νεοφιλελευθερισμό σε ένα κευνσιανό μοντέλο.

Ο εφιάλτης της Γερμανίας

Τυχόν γρήγορη ανάκαμψη της Ελλάδας μετά την έξοδο της από την Ευρωζώνη, θα έπαυε να προκαλεί το φόβο των υπολοίπων χωρών – οπότε θα οδηγούσε στην άνοδο των κομμάτων που αντιτίθενται στο ευρώ, με αποτέλεσμα τη διάλυση του

«Στο παρασκήνιο, κρυφά, η ελίτ του Βερολίνου θεωρεί πως μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να είναι ένα θετικό γεγονός. Εν πρώτοις θα έδινε ένα μάθημα στις υπόλοιπες χώρες της νομισματικής ένωσης, καθώς επίσης στους εκλογείς τους.

Τι δεν καταλαβαίνεις;…


Στην πολιτική λίγη σημασία έχει από την άποψη του αποτελέσματος – όπως αυτό επιδρά στη ζωή των ανθρώπων – να εξαντλείσαι στο να κρίνεις καλές ή κακές προθέσεις. Όχι επειδή οι προθέσεις δεν έχουν σημασία αλλά επειδή ακριβώς «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις»,όπως προειδοποιούσε και ο Δάντης.
    Στην πολιτική που δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από συμπυκνωμένη έκφραση της οικονομίας και ως εκ τούτου από έκφραση της αντιπαράθεσης των οικονομικών συμφερόντων στο έδαφος της ταξικής κοινωνίας, το ερώτημα για τον α’ ή β’ πολιτικό φορέα  δεν είναι μόνο «τι» λέει ότι θα κάνει ή το «πως» λέει ότι θα το κάνει. Το ερώτημα (που σχεδόν πάντα η απάντησή του αποδεικνύει αν ισχύουν τόσο το «τι» όσο και το «πως» εκείνων που λέει) είναι το «που» θα γίνουν αυτά που υπόσχεται. 

Στα δύσκολα θυμήθηκαν το Όραμα της Ε.Ε

Χαμένοι στην διαπραγμάτευση σπέρνουν τρόμο
 για να θερίσουν μισθούς και συντάξεις

Μαρία Τσολακίδη
Η κυβέρνηση ζητά πολιτική λύση και θα κάνει ξεκάθαρη την θέση της στην Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στην Ρίγα της Λετονίας. Την ίδια στιγμή όμως το Μαξίμου εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα σύμφωνα με το οποίο αναφέρει ότι κάποιοι θέλουν την Ευρώπη διαιρεμένη. Σκοπός της διαίρεσης της Ε.Ε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν είναι το οικονομικό θέμα αλλά η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της Ε.Ε. "Κάποιοι έχουν σχέδιο να διαιρέσουν την Ευρώπη. Είναι μια στρατηγική απόφαση για την Ευρώπη που δεν έχει να κάνει με την οικονομική βιωσιμότητα των χωρών-μελών, αλλά με το όραμα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης".