#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Τα πουλάνε όλα άρον-άρον

 Με κυβερνητική απόφαση το ΤΑΙΠΕΔ άρχισε το ξεπούλημα
 για «πρώτη φορά αριστερά»
 
Την καλή της διάθεση για τις διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να την δείξει με το να κηρύξει την έναρξη του ξεπουλήματος των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και του ΟΛΠ., ενώ  οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.
Αντίθετα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις η ελληνική κυβέρνηση μετά τη ρήξη φιάσκο που πολυδιαφήμιζε ότι θα κάνει στο τελευταίο Γιουρογκρούπ, «αναγκάστηκε» να ολοκληρώσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις πουλώντας δημόσια περιούσια άκρως σημαντική για την εθνική κυριαρχία και για την οικονομική αυτάρκεια της χώρας.

Μας εθίζουν στην υποταγή για να υπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα


  Δημητρης Καζακης
 "Η υπακοή, ή υποταγή γίνεται τόσο οικεία, ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την οποιαδήποτε απορία σχετικά με την προέλευση, ή την αιτία της, περισσότερο από ό, τι για την αρχή της βαρύτητας, της αντίστασης, ή τους πιο καθολικούς νόμους της φύσης. Ή ακόμη κι αν η περιεργεια τους κάνει να αναρωτηθούν, μόλις μαθαίνουν ότι οι ίδιοι και οι προγονοί τους για αρκετές εποχές, είτε από αμνημονεύτων χρόνων, ήταν υπεξούσιοι μιας τέτοιας μορφής διακυβέρνησης, ή μιας τέτοιας οικογένειας, αμέσως συναινούν και αναγνωρίζουν την υποχρέωσή τους να υποτάσσονται." (Essays and Treatises on Several Subjects by David Hume, vol. I, Edinburgh: Printed for Bell and Bradfute,, 1825, 448.)

Το ζήτημα τον νομίσματος δεν είναι διαχειριστικό και στενά οικονομικό, αλλά κατ’ εξοχήν πολιτικό πρόβλημα

Τελικά καλούμαστε όλοι να αναγνώσουμε σωστά το πρόβλημα. Είναι στενά οικονομικό και διαχειριστικό, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι θιασώτες της «με κάθε κόστος παραμονής μας στο ευρώ», ή κατ’ εξοχήν πολιτικό;

Το πρόβλημα είναι πολιτικό έχοντας προσλάβει χαρακτηριστικά Εθνικού ζητήματος. Όχι μόνο γιατί με την ένταξή μας στην ευρωένωση παραχωρήθηκε τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας, ούτε γιατί μέσω των μνημονίων απεμπολήθηκε «άνευ όρων και αμετάκλητα» οποιαδήποτε ασυλία του ελληνικού κράτους, ούτε γιατί μέσω της «ομοσπονδοποίησης» της Ευρώπης η χώρα απορροφάται και εξαφανίζεται από προσώπου γης. Αλλά γιατί όλα αυτά μαζί συνιστούν ήδη μια ζοφερή πραγματικότητα για όλους μας και πάνω απ’ όλα για την ίδια την Πατρίδα μας, η οποία δια¬λύεται σταδιακά και ο κίνδυνος οριστικής εξαφάνισης του Έθνους είναι προ των πυλών.
Η διαπίστωση αυτή δεν προέρχεται από κάποια εθνικιστικού τύπου φοβία, αλλά από πολύ ψύχραιμη ανάλυση των δεδομένων, της ίδιας της φύσης της Ε.Ε. και της θέσης της χώρας μας εντός της και είναι ολοφάνερη πλέον η δρομολόγηση των εξελίξεων και τι σκοπούς αυτές έρχονται να εξυπηρετήσουν.