#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Κατάμαυρη βρώμικη γραμμή


Μια αξιοπρέπεια ζητήσαμε και πήραμε ένα κουτί με  κουρκουμπίνια. Σιροπιαστά με κορδελίτσα κόκκινη στο κουτί  να μάς θυμίζει τις γραμμές συμβιβασμού της κυβέρνησης.
Μια αξιοπρέπεια ζητήσαμε και πήραμε δάκρυα συγκίνησης από την δημοσιοθρεμένη-βουλευτή Ραχήλ για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων της κυβερνητικών υπαλλήλων στην ΕΡΤ.

Φοβερές αποκαλύψεις για τον Ουκρανικό Εμφύλιο.

 


Πέτρος Αργυρίου 

Σήμερα ο ιστότοπος Hot Doc μας αποκαλύπτει ότι ολοκληρώθηκε η έκθεση του δολοφονημένου αντίπαλου του Πούτιν Νέμτσοφ που αποκάλυπτε την άτυπη στρατιωτική εμπλοκή ρωσικών κύκλων στον ουκρανικό εμφύλιο.

Σώπα. Εγώ πίστευα ότι οι Ρώσοι θα καθόντουσαν άπραγοι να παρακολουθούν τη «Δημοκρατία» να τους πνίγει όπως κάνουν οι Έλληνες, να χειροκροτούν τους απροκάλυπτους διατλαντικούς αποικειοκρατικούς πολέμους και να περιμένουν χαρούμενοι μια δεύτερη περίοδο Γιέλτσιν όταν η πρώτη οδήγησε στον άνευ όρων διαμελισμό της Σοβιετικής Ένωσης και την οικονομική διάλυση της Ρωσίας.

Συλλαλητήριο για τη διαγραφή του χρέους (Βίντεο)

Συλλαλητήριο για τη διαγραφή του χρέους οργανώθηκε σήμερα από την «Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα», την ΑΔΕΔΥ αλλά και μέλη αριστερών οργανώσεων οι οποίοι μαζί με άλλες συλλογικότητες κατευθύνθηκαν μέσω της Σταδίου προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συμβολή Β. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού.

Ο Δ. Καζάκης στο Radio1d.gr — 11 Μαΐου 2015


το bullying της ρουφιανοκρατίας…

Παπα – Ηλίας Υφαντής
Είδαμε, μέχρι τώρα τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπισαν την πολιορκία του bullying κάποια θύματά του. Ο Βαγγέλης, για παράδειγμα, με την αυτοχειρία και η Μαρία με την αυτοδικία. Και βέβαια το bullying των φαρισαίων έπαιξε τους ανάλογους υποκριτικούς του ρόλους. Τον ένα τον έστειλε στο νεκροταφείο και την άλλη υπόδικη στο ψυχιατρείο.
Όμως μπαίνει ένα εύλογο ερώτημα: Τι θα γινόταν αν, όχι κάποιος κοινός θνητός, αλλά κάποιος κληρικός βρισκόταν πολιορκημένος από το bullying της ρουφιανοκρατίας; Γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιες μητροπόλεις, όπου τον πρώτο λόγο στη διοίκησή τους τον έχουν, όπως φαίνεται, οι ρουφιάνοι. Και αλίμονο στον παπά, που θα πέσει στην αδυσώπητη δυσμένειά τους. Οπότε τους αρκεί να εφεύρουν την οποιαδήποτε συκοφαντία και να τη σερβίρουν καταλλήλως. Ο λόγος τους γίνεται νόμος, εξοντωτικός και αδυσώπητος. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν επικυρώνεται με την υπογραφή του Δεσπότη. Δεδομένου ότι, σύμφωνα με το δεσποτικό «δίκαιο» και η υπογραφή του Δεσπότη είναι νόμος. Πάνω, όχι μόνο απ’ τους νόμους της πολιτείας, αλλά και του Ευαγγελίου ακόμη.

Ο ελληνικός «ιός» της οργής κατά της γερμανικής ηγεμονίας εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Πόστερ με τον Πούτιν και την Μέρκελ, που κυκλοφόρησε στη Ρωσία για τους εορτασμούς της Νίκης της 9ης Μαΐου κατά του ναζισμού
«Ο έξυπνος άνθρωπος δεν υποδουλώνεται σε τίποτα. Ούτε στο Νόμο».
Το λέει ο Ευριπίδης στον «Ορέστη»:
«Πᾶν τοὐξ ἀνάγκης δοῦλόν ἐστ’ ἐν τοῖς σοφοῖς».

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Η φετινή πανηγυρική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ξαναθύμισε την ατιθάσευτη ζέση για ανεξαρτησία του ιστορικού, ελληνικού, ξεσηκωμού που συντάραξε την Ευρώπη του 19ου αιώνα.

Το παιχνίδι προπετάσματος καπνού και καθρεπτών

Του Σπύρου Λαβδιώτη*
Ας μου επιτραπεί να εκδώσω και να ελέγξω το χρήμα του έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος θεσπίζει τους νόμους

Η διαδικασία με την οποία το χρήμα δημιουργείται στη σύγχρονη εποχή είναι πλήρως εσφαλμένως αντιληπτό από το ευρύ κοινό. Υπάρχει ένας καλός λόγος γι αυτό: οι κυβερνήσεις σήμερα αντί να εκδίδουν οι ίδιες το εθνικό τους νόμισμα, με το ισχύον νομισματικό σύστημα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, το χρήμα το δημιουργούν οι τράπεζες από το τίποτε και το δανείζουν με τόκο στις κυβερνήσεις για να καλύψουν τις δημοσιονομικές τους ανάγκες.

ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΤΕΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Το παρακάτω άρθρο του οικονομολόγου Jacques Littauer δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Charlie Hebdo, στις 29 Απρίλη 2015. Αφορμή του οι δηλώσεις του Wolfang Schäuble κατά την εισήγηση του στο πρόσφατο συνέδριο του Ινστιτούτου Brookings στην Ουάσιγκτον. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο γερμανός υπουργός οικονομικών αναφερόμενος στη Γαλλία – αλλά σίγουρα πολλές ακόμα χώρες μπορούν να καθρεπτιστούν στον ίδιο μαγικό καθρέπτη- διατύπωσε απερίφραστα, ωμά και απροκάλυπτα την άποψη ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί δημιουργούν προσκόμματα στην προώθηση των «μεταρρυθμίσεων». Πρόκειται βέβαια για τις γνωστές στα καθ ημάς «μεταρρυθμίσεις» που ανοίγουν δρόμο για τη γη της νεοφιλελεύθερης επαγγελίας μέσα από εκατόμβες εργαζόμενων και άνεργων. Προχώρησε μάλιστα παραπέρα, ο γερμανός υπουργός, υπαινισσόμενος εύλογες λύσεις : αν οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι το πρόβλημα, αρκεί η κατάλυση τους, ή με άλλα λόγια: «συντρίψτε τους».