#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Η σκοτεινή ιστορία πίσω από την Ημέρα της Μητέρας


H ιστορία της γυναίκας που αρχικά πάλεψε για αυτή τη γιορτή, για να της εναντιωθεί αργότερα

Με την Ημέρα της Μητέρας να κλείνει φέτος τα 101χρόνια από την πρώτη φορά του εορτασμού της, η γιορτή παραμένει κυρίως γνωστή ως μια αφορμή για δώρα, εκδηλώσεις αγάπης και συναισθηματικά ξεσπάσματα. Η αλήθεια όμως είναι πως η γιορτή αυτή έχει πολύ πιο μελαγχολικές ρίζες.
Ξεκίνησε σαν μέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους στο πόλεμο και υπενθύμιζε πως υπήρχε πολύ και σκληρή δουλειά να γίνει για την ειρήνη. Όταν η επέτειος άρχισε να παίρνει εμπορικό χαρακτήρα, η μεγαλύτερη υποστηρίκτριά της Αnna Jarvis, έκανε τα πάντα για να το πολεμήσει καταλήγοντας να πεθάνει μόνη και απένταρη σε ένα σανατόριο.

Αϊ σιχτίρ χριστέμποροι και πολιτικοί απατεώνες

Του Γ. Γ.
Ρε γμτ στον 21ο αιώνα ζούμε και μάλιστα με κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά»! Είναι δυνατόν να παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς δέκτες ειδήσεις του τύπου «Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος»;

«Οι Γερμανοί ελπίζουν σε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ»


Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Τζέιμς Πέτρας εκφράζει την απογοήτευσή του από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι δεν προχώρησε σε ρήξη με τους δανειστές, αλλά, αργά και σταθερά, διολισθαίνει και ενδίδει στις απαιτήσεις τους. Προτρέπει τον Αλέξη Τσίπρα να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και, εάν χρειαστεί, να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
  • Οι διεθνείς «θεσμοί» (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) ουσιαστικά εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να την υποτάξουν και να συνεχιστεί η ίδια πολιτική της λιτότητας. Πώς βλέπετε αυτές τις διαπραγματεύσεις; Πιστεύετε ότι είναι εφικτός ένας «έντιμος συμβιβασμός»;

Φύσα, ρούφα, τράβα τονε, να τα δούμε όλα ροζ

Είμαστε ένας λαός ευτυχισμένος. Ένας λαός με Αλέξη πρωθυπουργό και Ηλιόσπορους επαναστάτες την στιγμή που η Χούντα καλά κρατεί.. Πάνω η Χούντα,  πάνω κι η Φούντα. Ήταν η παγκόσμια ημέρα δράσης για την αλλαγή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και με μια «αριστερή» κυβέρνηση οι αλλαγές προς τον «προοδευτισμό» πρέπει να γίνουν εν τάχει. Πρέπει να είμαστε cool και trendy κι όποιος τολμήσει να μάς κρίνει τον βαπτίζουμε «Μπουμπούκο». Τόσο προοδευτικοί. Τόσο χουντικοί. Τόσο φασίστες. Τόσο βολεμένοι.

Ο νόμος των Εταιρειών πάνω από το νόμο των Κρατών

Της Dr. Roslyn Fuller
Εν αγνοία του περισσότερου κόσμου δύο πελώριες εμπορικές συμφωνίες βρίσκονται σε διεργασία τα τελευταία αρκετά χρόνια.Καλυμμένες με ένα πέπλο μυστικότητας, οι συζητήσεις για αυτές τις συμφωνίες, που θα καλύψουν πάνω από το μισό παγκόσμιο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών και που θα περιλαμβάνουν τόσο ευαίσθητα θέματα όπως δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, πέρασαν απαρατήρητες από τον καθένα.Το να διαχωρίσει κανείς αυτές τις δύο συμφωνίες, να μην τις συνδυάσει με το υπόλοιπο καθεστώς εμπορίου στο κόσμο, μάλλον είναι δύσκολο.

Μερικές αρνήσεις που ήταν εύκολο να προβλέψουμε

Μέσα απ’αυτό το χάος θα ζωντανέψουν κάποια μέρα οι λέξεις και θα πυροβολήσουν τους εχθρούς μας εξ’επαφής. Το αίσθημα της ταπείνωσης δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αίσθημα πως είσαι αντικείμενο.
Θεμελιώνει με αυτή την έννοια μια μαχητική διαύγεια όπου η κριτική της οργάνωσης της ζωής δεν διαχωρίζεται απ’την άμεση ενεργοποίηση ενός σχεδίου για μια ζωή αλλιώτικη. Ναι, τίποτα δεν μπορεί να χτιστεί αν δεν έχει βάση του την ατομική απελπισία και το ξεπέρασμά της.

Η μνημονιακή ομερτά των ΜΜΕ ή πως να θάψεις την έκθεση του ΟΗΕ


της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Αλήθεια έχετε ακούσει ποτέ για τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που εξετάζει τον αντίκτυπο των μνημονίων σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών;

Και κυρίως έχετε ακούσει για την Έκθεση που δημοσίευσε η Επιτροπή αυτή για τις συνέπειες των δανειακών συμβάσεων στους Έλληνες πολίτες; Αν απαντήσατε όχι, μη νιώσετε άσχημα. Κανονικά δεν θα έπρεπε ποτέ να ακούσετε για την έκθεση αυτή και τόσο οι πολιτικοί ιθύνοντες όσο και οι Έλληνες δημοσιογράφοι φρόντισαν γι αυτό.

Δ. Καζάκης και Θ. Συμβουλόπουλος στην ΕΤ3 10/5/2015

O Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. και ο Θέμης Συμβουλόπουλος Α' συντονιστής της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. φιλοξενήθηκαν στο στούντιο της ΕΡΤ open στη Θεσσαλονίκη εν όψει και της προγραμματισμένης εκδήλωσης - ομιλίας που οργάνωσε το Ε.ΠΑ.Μ. στη Θεσσαλονίκη για τις 10 Μαΐου 2015


ΕΠΑΜ ηρ.