#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Αυστηρά δημόσιο χρήμα προτείνει η Ισλανδία

 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
Από την μικρή νησιώτικη σκανδιναβική χώρα που δε δίστασε να προχωρήσει ακόμη και σε παύση πληρωμών επί του χρέους της επιλέγοντας να σώσει τους πολίτες της κι όχι τους κερδοσκόπους, έρχεται η πιο ριζοσπαστική πρόταση που έχει κατατεθεί τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών κρίσεων. Η πρόταση, που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 30 Μαρτίου 2015 (εδώ το πλήρες κείμενο), με λίγα λόγια καταλήγει στην επιστροφή του εκδοτικού δικαιώματος στην κεντρική τράπεζα, που στις μέρες μας τυπικά και μόνο το διατηρεί, και στην απαγόρευση στο εξής στις εμπορικές τράπεζες να δημιουργούν το δικό τους χρήμα, μέσω του δανεισμού!

Μανώλης Γλέζος: Είναι ευθύνη μας να νικήσουμε τον ναζισμό


«Τον ναζισμό τον νικήσαμε στρατιωτικά, αλλά η ιδεολογία του εξακολουθεί να ξεπηδά σε διάφορα σημεία. Είναι ευθύνη μας να τον νικήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, μιλώντας σε εκδήλωση της γερμανικής Αριστεράς στην Ομοσπονδιακή Βουλή, για την 70ή επέτειο της «απελευθέρωσης της Γερμανίας από τον φασισμό».

9 Μάη 1945... ο Κόκκινος Στρατός τελείωσε το ναζιστικό κτήνος!

"Στις 9 Μαΐου 1945 ώρα 0.43, η υπογραφή της πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας είχε τελειώσει..."
Στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ

Πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής. Μια πολύ καλή επιλογή

 Αν αληθεύει η πληροφορία που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο ότι ο Διονύσης Τσακνής αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στην ΕΡΤ θα λέγαμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει. Ο καλλιτέχνης αυτός έχει μια μακρά αγωνιστική διαδρομή και αρκετοί θα τον θυμούνται να συμπαραστέκεται στην απεργία πείνας που έκαναν 300 μετανάστες το 2011, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας «Πριν» να υπογράφει κείμενο καλώντας σε μετωπική σύμπραξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΧΕΔΙΟΥ Β’, να στέκεται στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ … Πιθανόν να ήταν άστοχη η ενέργεια του να αποδεχθεί για ένα διάστημα την θέση του εκπροσώπου της ΑΕΠΙ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία με αρκετό παρασκήνιο.

Οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και η «τιμωρητική λογική» των Γερμανών

  Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»
Εκατό ολόκληρες μέρες πέρασαν από τις 25 Ιανουάριου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά με χαρακτηριστική άνεση, ξεπερνώντας τη κατά οχτώμισι μονάδες και σχηματίζοντας κυβέρνηση με το συνεπές αντιμνημονιακό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου. Εκατό μέρες αντιμνημονιακών ελπίδων έχουν περάσει, χωρίς όμως την παραγωγή αντίστοιχου αντι-μνημονιακού έργου, θα έλεγε εντελώς καλοπροαίρετα κανείς.

Dr Alexis and Mr Tsipras

Πολιτική ασάφεια στον λόγο του Έλληνα πρωθυπουργού περί αριστεράς και δημοκρατίας μέσα στην ελληνική βουλή
 
Τα δύο πρόσωπα του Έλληνα πρωθυπουργού αλλάζουν με ταχύτητα φωτός ανάλογα σε ποιον απευθύνεται και με ποιον προσυπογράφει. Δεν έκλεισαν 48 ώρες μετά το δελτίο τύπου που αφορούσε στην τηλεφωνική συμφωνία Γιούνκερ-Τσίπρα και που είχε ως βασικές κοινές συμφωνημένες γραμμές τις συντάξεις (πάνω από το όριο της φτώχειας) και τα εργασιακά (σύμφωνα με τους Θεσμούς της Αγοράς). 

9 Μάη 1945 – 70 χρόνια!


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Ο φασισμός είναι μια ιστορική φάση όπου μπήκε τώρα ο καπιταλισμός, κι έτσι είναι κάτι το καινούργιο και παλιό μαζί. Ο καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια μονάχα σαν φασισμός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός». 
Μπ.Μπρεχτ
    Ήταν πριν από 70 χρόνια όταν η Ιστορία σφραγίστηκε από το κόκκινο του αίματος. Από το χρώμα του δίκιου και της αλήθειας. Από το κόκκινο της σημαίας με το σφυροδρέπανο.
    Με αυτό το «μελάνι» γράφτηκε η Ιστορία στην αναμέτρηση του ανθρώπου με το τέρας και με το έγκλημα. Με την απανθρωπιά και την κτηνωδία.
    Ήταν 9η Μάη 1945.