#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Δύσκολα καταπίνονται


 Τάσος Βαρούνης - "Δρόμος της Αριστεράς"

Η Παναρίτη, αφού έκανε τις δουλειές της στο Περού, ήρθε να διαπραγματευτεί τη σωτηρία της χώρας (εμάς μας φταίει περισσότερο η... Σώτη).

Ο κ. Παυλόπουλος εγκαταστάθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ως εγγυητής κάποιας εθνικής προσπάθειας.

Ο Βαρουφάκης εγκρίνει το 70% του μνημονίου και τώρα λέμε να τα βρούμε στη μέση (δηλαδή κάπου στο 85%).

Ο Πανούσης καταπάτησε το άσυλο, αλλά τι άλλο να έκανε... αφού δεν βγαίνανε;

Ο Τσίπρας συναντά τον ΓΑΠ, μια τυπική επίσκεψη...

Ερικ Τουσέν: «Όταν αποπληρώνεις το χρέος, είσαι σε θέση αδυναμίας»


Ο επιστήμονας, συγγραφέας, και ιστορικός Έρικ Τουσέν είναι εκπρόσωπος και ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου. Βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα, για τη σύσταση και τις πρώτες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού δημόσιου χρέους, και μίλησε στο Hot Doc για αυτή την επιτροπή και την αποστολή της. 
 
- Πείτε μας μερικά λόγια για την Παγκόσμια Επιτροπή για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου.
– Είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο, που απαρτίζεται από οργανώσεις από περισσότερο από 30 χώρες παγκοσμίως. Είμαστε ένα δίκτυο κοινωνικών ομάδων, που διεκδικούμε την κατάργηση του αθέμιτου χρέους και την εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων. Ιδρυθήκαμε το Μάρτιο του 1990, και από το ξεκίνημα είχαμε ενεργή συμμετοχή στα κινήματα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση. Επίσης συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, από το ξεκίνημα του, και συμμετείχαμε στο φετινό φόρουμ που διοργανώθηκε στην Τυνησία. Η δράση μας κρατάει για δεκαετίες, αναλύοντας το αθέμιτο χρέος χωρών του τρίτου κόσμου.

Παίζουν με τη φωτιά οι Αμερικανοί στην Ουκρανία


Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση οδηγείται η ένταση στην ανατολική Ευρώπη με την μια χώρα μετά την άλλη να δείχνει τα δόντια της στη Ρωσία. Τελευταίο κρούσμα η Πολωνία που ανακοίνωσε την αγορά πυραύλων Πάτριοτ και 50 ελικοπτέρων πολλαπλών χρήσεων (συνολικής αξίας 9 δισ. δολ.), ενώ θέμα χρόνου είναι και μια επιπλέον παραγγελία μαμούθ μαχητικών ελικοπτέρων που θα αντικαταστήσει τα απαρχαιωμένα ρωσικά που διαθέτει. Η αγορά των πυραύλων Πάτριοτ σφίγγει ακόμη περισσότερο την θηλιά γύρω από τη Ρωσία, στρατηγική που υλοποιείται πλέον και με την παρουσία του αμερικάνικου στρατού στο ουκρανικό έδαφος παραβιάζοντας την Συμφωνία Μινσκ 2 που υπογράφτηκε τον Φεβρουάριο.

Άγνοια και κουτοπονηριά: οι τροφοδότες τού χρέους.

Το καλύτερο επιτόκιο το δίνει η επένδυση στη γνώση.
Βενιαμίν Φραγκλίνος.


Πώς το λεν τα κλισέ; «Ό,τι θέλει ο λαός!», «ο λαός μίλησε!», «ο κυρίαρχος λαός» κτλ κτλ.

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ τι στον οξαποδώ θέλει τέλος πάντων ο ελληνικός λαός; Τι πρεσβεύει, τι ακριβώς επιδιώκει;

Να σας πω εγώ: «Τα καλά και συμφέροντα». Να ζει με δανεικά, αλλά να μην το ξέρει. Κι αν το μάθει, να μην του το θυμίζουν! Υπερήφανα πράγματα.

Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν: συντριπτικά τα ποσοστά υπερήφανης στήριξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην υπερήφανη «διαπραγμάτευση» με τους εταίρους.