#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Γιώργος Κασσιμάτης: Η Ελλάδα εν μέσω πυρών για τη γεωπολιτική της θέση


Η ΠΝΠ επιβλήθηκε κατ’ απαίτηση των θεσμών ώστε να καταλυθεί κάθε έννοια δικαίου στην Ελλάδα

Δημήτρης Καζάκης
«Δεν υπήρξαν Κουίσλιγκ Κυβερνήται εις την Ελλάδαν,» έλεγε με θράσος απύθμενο ο δοσίλογος πρωθυπουργός, δήμιος δεκάδων χιλιάδων πατριωτών και υποκινητής του εμφυλίου πολέμου, Ι. Ράλλης κατά την απολογία του και συνέχιζε: «Πρόκειται περί εντυπώσεως την οποίαν μια αθλία προπαγάνδα Ελλήνων υπανθρώπων, πράγματι συμμαχησάντων μετά των προαιωνίων της Ελλάδος εχθρών, ίνα συντρίψουν τα εχθρικά συμφέροντα, εδημιούργησεν.»

Η Ελλάδα ήταν μια στροφή

Δεδομένο είναι ότι τελειώσαμε. Δεδομένο είναι ότι από εδώ και στο εξής όλα θα παίζονται μέσω υπογραφών διορισμένων πολιτικών και δανειστών. Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη ανάλυση ότι όλα έχουν τελειώσει. Σε έναν χλιαρό χυλό θα επιπλέουμε ζώντας σαν υπαλληλίσκοι περιμένοντας το επίδομα να την βγάλουμε κι αυτόν τον μήνα, θα πορευτούμε έτσι μέχρι να αποδημήσουμε. Η Ελλάδα πλέον δεν είναι χώρα να ζεις, είναι χώρα να πεθαίνεις. Η καλύτερη χώρα θανάτου. Μοιάζει πλέον σαν θάλαμος γηροκομείου που βλέπεις χιλιάδες μάτια να περιμένουν μόνο ένα πράγμα κάθε φορά που ξημερώνει: Τον θάνατο.

ΕΡΤ: Οι μεν και οι δε…

Υποτίθεται ότι με το νέο νομοσχέδιο θα αποκατασταθεί και η νομιμότητα στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Και η πρώτη μέριμνα για τους διοικούντες πρέπει να είναι η αποκατάσταση των αδικιών. Χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού, αλλά με βάση την αξιολόγηση συμπεριφορών και συνεπειών που ακολούθησαν το πραξικόπημα. Με λίγα λόγια:

Οι 300 του Λεωνίδα Μπόμπολα

Του Κώστα Βαξεβάνη
Με μια λιτή ανακοίνωση, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, γνωστοποίησε πως αφού τακτοποίησε μια διοικητική εκκρεμότητα με την Εφορία, πήγε σπίτι του.
Βρέθηκαν 300 ηρωικοί έλληνες, οπαδοί του Λεωνίδα, οι οποίοι ασπάστηκαν την αναφορά του Mega στο περιστατικό. Δηλαδή πως ήταν μια απλή παρεξήγηση και πως οι προεκτάσεις που δίνονται στο θέμα (προφανώς με ευθύνη της κυβέρνησης) δεν ευνοούν την επιχειρηματικότητα, αφού οι επιχειρηματίες ανησυχούν μήπως αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Ποιές καταστάσεις, δεν μας είπε το Mega.

Το αποτρόπαιο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού

Του Δημήτρη Κιτσίκη
Η Ελλάς γέννησε ένα παραμορφωμένο παιδί στην αναγέννηση: Την Δυτική Ευρώπη. Αυτή η Ευρώπη, που ως σελήνη απεκόπη από τη μητέρα γη, την Ελλάδα δεν παράγει φως, παρά μόνον αντανακλά το φως του Έλληνος Απόλλωνος ηλίου. Πρόκειται για νεκρή σελήνη που φκιασιδώνεται με υπέροχους γοτθικούς χριστιανικούς ναούς, πλου φέρουν το όνομα Cathedrale de Chartres ή cathedrale de Reims, αιματοβαμένους με ληστρικές σταυροφορίες που εμπλούτισαν το 1204 τη Βενετία κατόπιν των λεηλασιών της Κωνσταντινουπόλεως.

Μην χαίρεσαι χαχόλε, ελληνάκο Νο3

…συνέχεια από το προηγούμενο
Ντράγκι, το επίθετο που ταιριάζει απόλυτα στον τραπεζίτη Μάριο. Είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Μασιμιλιάνο Μάσιμο, το οποίο ιδρύθηκε το 1551 από τον Ιησουίτη Ιγνάτιο Λογιόλα, ιδρυτή της Εταιρείας του Ιησού, η οποία εκτός από τη δέσμευση των τριών θρησκευτικών όρκων , -της αγνότητας, της πενίας και της υπακοής, όρκους που έπαιρναν όλοι οι μοναχοί των θρησκευτικών ταγμάτων, οι Ιησουίτες αποφάσισαν να πάρουν και τέταρτο όρκο, τον όρκο της υποταγής στον Πάπα, προσωπικά, αυτός ο τέταρτος όρκος ήταν που ξεχώριζε τους Ιησουίτες από τα άλλα θρησκευτικά τάγματα-, επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες: ίδρυση σχολείων σε όλη την Ευρώπη, ίδρυση ιεραποστολών σε όλο τον κόσμο για τη διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος σε όλον το μη χριστιανικό κόσμο, ανάσχεση της εξάπλωσης του προτεσταντισμού και πρόσδεση των χριστιανών στον καθολικισμό και στη Ρώμη.

Οταν ακούω "φιλοευρωπαϊστές" ακούω συζήτηση παιδόφιλων για τη δημιουργία φορέα προστασίας ανηλίκων...

Το γράφω γιατί μάλλον οι βλαχοδήμαρχοι δεν το έχουν αντιληφθεί, πιστεύοντας ότι ο κόσμος αρχίζει και τελειώνει στα φέουδά τους: έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο δεν κερδίζει ο καλύτερος αλλά αυτός που είναι διατεθειμένος να φτάσει μέχρι τέλους, όσες θυσίες κι αν είναι απαραίτητες. Αν βρισκόμασταν υπό κανονικές συνθήκες, το δημόσιο ταμείο ήταν γεμάτο και το ελληνικό Δημόσιο μπορούσε με άνεση να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, πανεπιστημίων, νοσοκομείων και λοιπών φορέων τής γενικής κυβέρνησης θα ήταν καταφανώς αντισυνταγματική. Μόνο που δεν βρισκόμαστε υπό κανονικές συνθήκες. Αντιθέτως, η χώρα οδηγείται στην οικονομική ασφυξία από τους υποτιθέμενους φίλους της, οι οποίοι απαιτούν την άνευ όρων παράδοσή της. Οπως ακριβώς οι ναζί εκτελούσαν τους αντάρτες, τις οικογένειες και τους συγχωριανούς τους προς παραδειγματισμό των υπολοίπων...

Πορεία στον όλεθρο

Του Γιάννη Μακριδάκη
Λόγω της μετακόμισης στο χωράφι για την συνήθη συμβίωση με τα φυτά, δεν έχω συχνή επαφή με το διαδίκτυο, ήτοι με την ενημέρωση και την επικοινωνία.
Ανέβηκα πριν λίγο στο χωριό και μπήκα να διαβάσω την τρέχουσα εσωτερική επικαιρότητα και έφριξα. Κι άλλη πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι αριστεροί. Ό,τι χαρακτήριζαν “ξεφτιλίκι” των ακροδεξιών, το πράττουν τώρα οι ίδιοι. Και οι πρώην, γελοιοποιούνται ακόμη περισσότερο καταγγέλλοντας παραβίαση του Συντάγματος!