#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Ναζισμός ή Σύριζα

Μετατρέπουν το κακούργημα σε πολιτική δίκη και τον Ναζισμό σε ιδέα-Μόνος αποδεκτός αντίπαλος για τον Σύριζα είναι η Χρυσή Αυγή

Μαρία Τσολακίδη
Πολιτική δίκη κατάφεραν κάνουν τα δημοκρατικά κόμματα την δίκη τραμπούκων που είχαν ως όχημα το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον από τον συνειδητοποιημένο πολίτη που έχει στραμμένο το βλέμμα του για το πώς θα χωρέσει στις 100 δόσεις για να μην αναγκαστεί η υπουργός Βαλαβάνη και προβεί σε κυρώσεις «κοινωνική» πολιτικής,  η κυβέρνηση έστησε ένα σκηνικό στον Κορυδαλλό που μόνο με την Δίκη των  Συνταγματαρχών μπορεί να συγκριθεί.

Πατριωτικόπημα με διαταγή της Ε.Ε

Του Γιάννη Λαζάρου
Όταν τις  Πράξεις Νομοθετικού Χαρακτήρα τις κάνουν οι έξω αριστεροί, τότε το λέμε Πραξικόπημα. Όταν το κάνουν οι μέσα αριστεροί τότε είναι Πατριωτικόπημα που σκοπό έχει το πλαγιοκόπημα της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας. Όχι, πουλάκια της «αριστερής» κυβέρνησης, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να επιβάλλεται αναγκαστικό δανεισμό του Κράτους από τα αποθεματικά φορέων, δημοσίων οργανισμών που πληρώθηκαν από την εποχή της προ του συναδέλφου σας Μεταξά διακυβέρνησης, για να μπορούν να είναι μερικώς αυτοδύναμα αν κάτι πάει στραβά με τις πολιτικές αποφάσεις οποιαδήποτε κυβέρνησης.

Άξιον Εστί;

Αρης Σκιαδόπουλος
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο δικαίωμα κάθε δημιουργού να διαθέτει το έργο του όπως αυτός επιθυμεί. Όπως ο κάθε πολίτης, είτε μεγαλοεφοπλιστής είναι, είτε εργάτης στην ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Περάματος, μπορεί να απολαμβάνει το έργο με το δικό του τρόπο και ανάλογα να δίνει σ΄ αυτό την δική του σημασία και ερμηνεία. Και, εν προκειμένω, οποιοδήποτε τραγούδι μπορεί να το ερμηνεύσει ο κάθε τραγουδιστής αρκεί να αποδίδονται τα δικαιώματα στην ΑΕΠΙ. Οπότε, κανένα πρόβλημα! Μπορεί κι ο Ρουβάς να ερμηνεύσει το Άξιον Εστί, ακόμα δε και τον Επιτάφιο, αρκεί να αποδοθούν τα δικαιώματα στο Μίκη.

Από εδώ και πέρα προκύπτουν δυο παρατηρήσεις:

Μπορούσε η Αριστερά να αποτρέψει το "γύψο" του '67; (Εξαιρετικό)


Χάρης Παπαδόπουλος


Η δικτατορία του ’67 δεν ήταν ένα «ατύχημα», μια παρένθεση στη δημοκρατική ομαλότητα που δήθεν συνεχίζονταν απρόσκοπτα. Αντίθετα, ήταν μια κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» μπροστά σε μια γενικευμένη πολιτική κρίση. Η χούντα ήταν απαραίτητη για να κλείσει το καπάκι της αμφισβήτησης και της δράσης των εργατικών μαζών, που γνώρισαν την κορύφωσή τους στα Ιουλιανά του ’65.

Γι’ αυτό και η αντί­δρα­ση του «πο­λι­τι­κού κό­σμου», δη­λα­δή των ηγε­τών της Δε­ξιάς και του Κέ­ντρου, ήταν ασθε­νι­κή. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, κρα­τού­σαν στάση σιω­πη­ρής ανα­μο­νής, με πιο χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό πα­ρά­δειγ­μα τον ίδιο τον Κων­στα­ντί­νο Κα­ρα­μαν­λή στο Πα­ρί­σι.

ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ... ΛΑΪΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ! - Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΝίκος Μέντζας

Το μεταναστευτικό ζήτημα έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα της πολιτικής, και όχι μόνο, επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα. Ποια είναι όμως τα αίτια και τα οικονομικά συμφέροντα. Ποιος τελικά υποθάλπει και συντηρεί τον διεθνή ξεριζωμό, τον χαμό χιλιάδων ανθρώπινων ζωών, την υποδούλωση και που προκύπτει από αυτή την κατάσταση;
Στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου, υπογράφτηκε η ομώνυμη συνθήκη μεταξύ πέντε κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία). Σήμερα, ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν στον σχεδιασμό αυτό έχει ανέλθει στις 26, με τρεις ακόμη υπό ένταξη.

Ν. Μαριάς: Η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί αν δεν πληρώσει, επειδή βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης

Νότης Μαριάς: Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης, γι αυτό δεν μπαίνει σε κατάσταση default αν δεν πληρώσει τις υποτιθέμενες υποχρεώσεις της για το χρέος το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς μπορεί να επικαλεστεί την κατάσταση ανάγκης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το πολύ σημαντικό που λέει εδώ ο Ευρωβουλευτής είναι οτι μπορούμε να μην πληρώσουμε τις δόσεις και αυτό να μην σημαίνει χρεοκοπία. Προκειμένου να πας στη σύγκρουση πρέπει να ετοιμάσεις τους όρους και τις προϋποθέσεις και αυτό είναι ένα ισχυρό επιχείρημα. Ακούστε το στη συνέντευξη που ακολουθεί, από το 8:00′ έως το 9:20′.


Ένα άλλο σημαντικό σημείο της συνέντευξης είναι η πληροφορία οτι

Από την Τζαβέλαινα στην Σταχτοπούτα(να)

Μπάτσες. Μόνο μπάτσες χρειάζονται πλέον οι διαπραγματευτές που έχουν μετατραπεί σε πραματευτές πουλώντας τις ζωές πολιτών σαν να ήταν μανταλάκια, τσιμπιδάκια και βρακολάστιχο. Είναι απίστευτα αυτά που γίνονται και λέγονται εναντίον της Ελλάδας από τα αθύρματα της Ε.Ε και η εδώ παιδική χαρά που φόρεσε την φανέλα «Κυβέρνηση» παίζει από τον πάγκο με απανωτές κόκκινες κάρτες χωρίς να έχει ακουμπήσει καν την μπάλα… εσκεμμένα.

Ρατσιστής, Αριστερός και Ευρωπαίος

Καταρρέει το αλληλέγγυο πρόσωπο της κυβέρνησης μπροστά στο μεγάλο αφεντικό Ε.Ε. Με το "κεφάλι" θα παίρνει κονδύλια κάνοντας την Ελλάδα ευρωπαϊκό Γκουαντάναμο

Ξενοφώντας Ερμείδης
Σε σύγκρουση με την δήθεν αριστερή ιδεολογία της βρίσκεται η κυβέρνηση εξαιτίας του μεγάλου κύματος μεταναστών και προσφύγων που έχουν ξεχυθεί προς την Ευρώπη με τελικό σταθμό την Ελλάδα. Η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει τις χρόνιες γραμμές της που την διαχώριζαν από την φιλελεύθερη πολιτική περί μεταναστευτικού των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά αυτό δεν γίνεται όταν πρέπει να τηρείς τις ρατσιστικές Συνθήκες της Ε.Ε που διαχώρισαν την Ευρώπη σε Νότο και Βορρά.

Ελληνικό αδιέξοδο εντός ευρώ

Tου Λεωνίδα Βατικιώτη  Επίκαιρα 14-20.3.2013
Σε ένα κρίσιμο, ιστορικής σημασίας, σημείο καμπής έχει οδηγηθεί η ελληνική οικονομία κλείνοντας τρία χρόνια από την υιοθέτηση του πρώτου Μνημονίου καθώς όλες μα όλες οι προβλέψεις έχουν ανατραπεί επί τα χείρω χωρίς από την άλλη να διαφαίνεται καμία προοπτική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και τερματισμού αυτού του εφιάλτη. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: Η ανεργία με βάση εκτιμήσεις του ΚΕΠΕ θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, ξεπερνώντας το 30% κι αν περάσει η απαίτηση της Τρόικας για 25.000 απολύσεις στο δημόσιο φέτος, η ανεργία θα προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις, καθώς το ένα κύμα απολύσεων στο δημόσιο θα διαδέχεται το άλλο.