#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Στηρίζουμε τους πρόσφυγες, πνίγουμε τον ρατσισμό

της Ειρήνης Γαϊτάνου
Το θέμα των προσφύγων και μεταναστών και των πολιτικών που ακολουθούνται αποτελεί ένα από τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα των ημερών. Στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου, ο τρόπος που προσεγγίζεται έχει, κατά τα γνωστά, υστερικά χαρακτηριστικά μικροπολιτικής έμπνευσης, ενώ συχνά χάνεται η ουσία. Η ουσία στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές αν σκεφτούμε έναν προς μία τους 400 πρόσφυγες που πνίγηκαν σε ένα πλοιάριο που τους μετέφερε από τη Λιβύη στην Ιταλία την περασμένη Δευτέρα.

Οι πρόσφυγες δεν χρειάζονται τα δάκρυά μας. Έχουν ανάγκη να σταματήσουμε να τους κάνουμε πρόσφυγες.


Tου Anders Lustgarten - μετάφραση, επιμέλεια Sylvia
Η de facto πολιτική της Ε.Ε είναι να αφήνει τους μετανάστες να πνίγονται, ώστε να σταματήσει έτσι, να έρχονται κι άλλοι. Πόσους ακόμη θανάτους μπορεί ν’αντέξει το στομάχι μας;
Στην έρημο, οι λαθρέμποροι ανακατεύουν το νερό με βενζίνη, ώστε οι άνθρωποι που μεταφέρουν να μη το πίνουν γρήγορα και τους κοστίζουν περισσότερα χρήματα. Μερικές φορές τα φορτηγά μέσα στα οποία είναι στιβαγμένοι, κολλάνε καθώς διασχίζουν τη Σαχάρα, κάποιοι πρέπει να κατέβουν για να τα σπρώξουν, ώστε να ξεκολλήσουν, τους οποίους συχνά αφήνουν πίσω, μόλις καταφέρουν να ξεκινήσουν πάλι τα φορτηγά.

Ποιοι δεν δικάζονται για τα εγκλήματα της Χ.Α

Η δική των μελών της Χρυσής Αυγής, που ξεκινά τη Δευτέρα 19 Απριλίου, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι καταρχήν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος το οποίο συγκρούστηκε με το κράτος, τα ΜΜΕ και την ελληνική δικαιοσύνη (τα οποία συνεργάζονταν ανοιχτά με τους ναζιστές) και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της συμμορίας δολοφόνων.

Εργατική τάξη στον παράδεισο των ΜΜΕ

 Μαριάννα Τζιαντζή – «Πριν»
«Γεια σου περήφανη και αθάνατοι εργατιά». Αυτό το αθάνατο τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη θα ήταν το πιο ταιριαστό «χαλί» στους παιάνες των καναλιών που πρόβαλαν γενναιόδωρα την πορεία των εργαζομένων της Ελντοράντο στην Αθήνα, την περασμένη Πέμπτη. Πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά η εργατική τάξη είχε την τιμητική της.
Πάμπολλοι ρεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία επιστρατεύθηκαν, άφθονος χρόνος στα μεσημεριανά και τα βραδινά δελτία ειδήσεων, άφθονα τα «φιλεργατικά» σχόλια. Ούτε ένα παράπονο για κυκλοφοριακό κομφούζιο, για ταλαιπωρία των Αθηναίων, για πλήγμα στην αγορά του κέντρου, παρόλο που για τη μετακίνηση των μεταλλωρύχων και των οικογενειών τους είχαν επιστρατευθεί 82 πούλμαν, ασθενοφόρα, χημικές τουαλέτες. Όσο για τον αριθμό των διαδηλωτών, αυτός κυμαίνεται από 4.000 σύμφωνα με τα κανάλια μέχρι 7.000 σύμφωνα με τους ίδιους, αν και τελικά ήταν αρκετά μικρότερος.

Σε τέσσερις μήνες; Τα πάνω κάτω!

Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση από τη στιγμή που ευθέως Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Γερμανία και οι υπόλοιποι 18 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που απαρτίζουν το Γιούρογκρουπ απείλησαν με επανάληψη του κυπριακού σεναρίου; Στέγνωμα δηλαδή των τραπεζών από ρευστό και bank run; Αυτό είναι το ερώτημα που αντιτείνει η κυβέρνηση μετά τον ατιμωτικό συμβιβασμό της στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Φεβρουαρίου, επιχειρώντας να εμφανιστεί ότι βρέθηκε απροετοίμαστη απέναντι σε τέτοιο κυνισμό και, κυρίως, με την πλάτη στον τοίχο.

Όσο τα κανάλια παραμένουν ανοιχτά, το Μπομπολιστάν θα κυβερνά αυτόν τον τόπο!


sibilla-gr

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛiΤΑΡΙΣΜΟΥ

Το σόι των χουντοφιλελεύθερων


Έξω από τα ρούχα του έχει βγει του σόι του Αποστάτη μετά την παραπληροφόρηση ότι ο Σάββας Ξηρός είναι η αιτία για την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε άτομα με βαριά αναπηρία να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σε ένα μπαράζ παρεμβάσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούν για μια ακόμη φορά πολιτική πάνω στο πτώμα του δολοφονημένου από την 17 Νοέμβρη, Παύλου Μπακογιάννη, με σαφή στόχο να δείξουν ότι το αριστεροαναρχικό σύστημα μισεί τους Μητσοτάκηδες και θέλει να τους ξεδοντιάσει για να σταματήσει την πορεία τους προς τη σωτηρία της χώρας.

Η ελπίδα φεύγει, ο συμβιβασμός έρχεται

του Γιάννη Ελαφρού
Ενα παραλυτικό κλίμα αναμονής και αμηχανίας απλώνεται στον ελληνικό λαό, απειλώντας με μεγάλο πισωγύρισμα εάν δεν αντιστραφεί. Το μαύρο μπλοκ της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ελληνικού κεφαλαίου έχει απογειώσει το γνωστό πια παιχνίδι των απειλών και της τρομοκρατίας: Θα χρεοκοπήσετε, έρχεται χάος εάν δεν υπογραφεί συμφωνία, σενάρια της ΕΚΤ για πληρωμή μισθών και άλλων υποχρεώσεων του δημοσίου με «χαρτιά», κόλαση η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ (Πολ Κρούγκμαν), δεν αντέχει η οικονομία αυξήσεις μισθών (ΣΕΒ και λοιπές εργοδοτικές οργανώσεις), δεν αντέχουμε άλλους μετανάστες (και μαχητές ανάμεσά τους, κατά τον τραγικό Γ. Πανούση), λένε τα κανάλια, τα οποία «δεν αντέχουν» να πληρώσουν τα εκατομμύρια που χρωστούν από την (κατά)χρηση των δημόσιων συχνοτήτων. Όλοι αυτοί μας λένε πως πρέπει επειγόντως να κλείσει η συμφωνία αλλιώς έρχεται η καταστροφή. Στην πραγματικότητα, συμφωνία με τους «οικονομικούς δολοφόνους» των λαών, σημαίνει καταστροφή!