#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Λαμά Σαβαχθανί...εις το διηνεκές?

Η λύπηση του θανάτου, η χαρά της Ανάστασης, η προσδοκία και η ελπίδα της σωτηρίαςσυναισθήματα διάχυτα μεταξύ των πιστών, αλλά και ημών των υπόλοιπων που απολαμβάνουμε τη μυσταγωγία και συμμετέχουμε στη νηστεία, στην κατανυκτική αυτή ατμόσφαιρα που κυριαρχεί κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, ετούτες τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. 

(Μία έρευνα που ανακοινώθηκε και κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, λέει ότι εμείς οι Έλληνες, πιστεύουμε στον Θεό, στο μάτι, στα θαύματα και στους εξωγήινους, αλλά αυτή είναι απλώς η άχρηστη πληροφορία της ημέρας!)

Μεγάλη Παρασκευή, 1944…

 Αγρίνιο, Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας), 14 Απριλίου 1944: Ο απαγχονισμένος Αβραάμ Αναστασιάδης. Φωτογραφία-ντοκουμέντο του Σπύρου Ξυθάλη, τραβηγμένη από διπλανή οικοδομή. Στην θέση που κρεμάστηκε ο Αναστασιάδης, βρίσκεται σήμερα αναθηματική χάλκινη στήλη.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα. Ο καιρός γλύκανε και ο ήλιος, παρά τα δόντια του, άρχισε να θυμίζει άνοιξη. Κι ενώ οι καμπάνες χτυπάνε λυπητερά κι ασταμάτητα, το μυαλό μου πετάει (κοίτα παράξενα παιχνίδια που κάνει το μυαλό πολλές φορές) σε μιαν άλλη Μεγάλη Παρασκευή…

Ο Βλαντιμίρ κι ο Κακομοίρ

Του Γιάννη Λαζάρου 
Περιμέναμε κι εμείς ότι πήρε φόρα ο Αλέξης τρίζοντας τα δόντια δανειστών και Ευρωπαίων και θα γίνει το έλα να δεις. Θα τους κάνει μία ρήξη που θα δεν θα ξέρουν από πού να κρυφτούν. Αλλά ο Αλέξης είναι Αλέξης. Και από έναν Αλέξη μην περιμένεις ποτέ πράξεις Αλέξανδρου.

Πάρε τα αγγούρια μου, πάρε τα καρπούζια μου, πάρε και την καρδιά μου, ωραία μου κυρία, ήταν η άτυπη συμφωνία με τον Ρώσο. Περιμέναμε να ακούσουμε κάτι και ακούσαμε τα χείριστα των χείριστων που αναμέναμε. Αυτή δεν ήταν συνάντηση δύο αρχηγών. Ήταν συνάντηση του Πούτιν με τον εκπρόσωπο των οπωροπωλών Ελλάδας. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ


ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΜΕ.Κ.Ε.Α)
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ανορθολογισμοί του πιο άδικου οικονομικού συστήματος στην κατανομή των πόρων, αυτό της οικονομίας της «ελεύθερης» αγοράς, στρέφουν ένα κοινωνικό κομμάτι εναντίον ενός άλλου (π.χ. αγροτικά μπλόκα και φορτηγατζήδες) .
Η πιο συνηθισμένη κατηγορία που προσάπτεται εναντίον των εργαζομένων στην εξορυκτική εταιρία – και τώρα αναμασάται από «αριστερά» στόματα…- είναι ότι ξεπουλήθηκαν σε αυτήν για μια θέση εργασίας, ότι τους νοιάζει μόνο το προσωπικό βόλεμα, ότι αποτελούν τον «ιδιωτικό στρατό» της εταιρείας κλπ…