#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Μειώνεται ραγδαία η πελατεία του παπαδαριού

Οσο θετικό είναι το γεγονός –αν πιστέψουμε τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»- ότι η πελατεία του παπαδαριού μειώνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, άλλο τόσο προβληματικό είναι ότι μεγάλο μέρος συμπολιτών μας πιστεύει στο μάτι/ξεμάτιασμα, και στα θαύματα

Τράπεζες και τρόικα μετακύλησαν το χρέος στις πλάτες του Ελληνικού λαού

 Το ΔΝΤ έστειλε μυστικά ομάδες αξιωματούχων του στα ΥΠΟΙΚ Γαλλίας – Γερμανίας το 2010 για να συζητήσουν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αποκαλύπτει έρευνα του Κέντρου Διεθνούς Διακυβέρνησης και Καινοτομίας.
Η Τρόικα όμως επέλεξε την χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους με αποτέλεσμα οι Ευρωπαϊκές τράπεζες που διακρατούσαν ελληνικά ομόλογα να συνεχίζουν να πληρώνονται κεφάλαιο και επιτόκια και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού να θυσιάζονται, λέει ο συγγραφέας της έρευνας για την ελληνική διάσωση, Πολ Μπλουστάιν.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα:

Να από που ήρθε η ιδέα του perpetual bond

Δημήτρης Καζάκης
To Μεξικό, η χώρα με τις περισσότερες χρεοκοπίες παγκόσμια και μια από εκείνες που έχει υποστεί τις περισσότερες στρατιωτικές επεμβάσεις, είναι η πρώτη παγκοσμίως που πούλησε κρατικό τίτλο χρέους 100 ετών σε ευρώ και το τρίτο λεγόμενο ομόλογο του αιώνα, προσθέτοντας σε παγκόσμιο χρέος που θα πρέπει να καταβληθεί από μελλοντικές γενιές. Από γενιές που ακόμη δεν έχουν καν γεννηθεί.

Η "Μάχη του Βερολίνου" και η Κόκκινη Σημαία στο Ράϊχσταγκ "ξαναζούν"! ΒΙΝΤΕΟ

Στόχος του πανοράματος με τίτλο: "Μάχη του Βερολίνου: Ο άθλος των σημαιοφόρων" είναι να δώσει την ευκαιρία στους θεατές να βιώσουν την ηρωική πορεία των Σοβιετικών στρατιωτών προς το Βερολίνο και να δουν από κοντά αντικείμενα του πολέμου - στολές, όπλα, εξοπλισμό, είδη οικιακής χρήσης, κ.λπ. Το διαδραστικό πανόραμα «ζωντανεύει» την ιστορία μιας ομάδας της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, υπό τη διοίκηση του Σεμιόν Σορόκιν. Οι στρατιώτες αυτής της ομάδας ήταν από τους πρώτους που ύψωσαν την Κόκκινη Σημαία πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ.

Για τη μάνα Μαρία, την Παλαιστίνια, τη Σερβα, τη Σύρια, την Ελληνίδα μάνα


Της Ελένης Κακναβάτου
Για τη μάνα Μαρία , την Παλαιστίνια, τη Σερβα, τη Σύρια , την Ελληνίδα μάνα
Ω, εσείς γυναίκες με τις μαντίλες της σιωπής,
τις μαντίλες των δακρύων,
που τους καρπούς της μήτρας σας είδατε να κατασπαράζουν τα λιοντάρια,
οι δήμιοι, οι ασφαλίτες, οι κατακτητές, οι εκμεταλλευτές,
εσείς που δεν έχετε ένα ψιχουλάκι πια να δώσετε στα πεινασμένα στόματα των βλαστών σας,

Μπιιιπ!

Yiannis Sarantis, μέσω "PRESS-GR"  
sibilla-gr

Θέλουν να πληρωθούν σε ευρώ και όχι σε ρούβλια!

 Νέα Κρήτη
Ποιος θα ενδιαφερθεί για τους ενάμισι εκατομμύριο ανέργους; Ποιος θα δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους την ελπίδα ότι το επόμενο Πάσχα θα κάθονται ευτυχισμένοι μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους στο γιορτινό τραπέζι; Ότι δε θα νιώθουν απόκληροι και ότι δε θα βλέπουν το μέλλον με τρόμο; Μιλάνε για παραγωγική ανασυγκρότηση. Στα λόγια είναι καλοί. Επενδύσεις δε βλέπουμε να έρχονται. Εκτός αν η λογική τους είναι να πάμε σε διακρατικές συμφωνίες με τίποτα Ρώσους και Κινέζους. Όπως συμβαίνει στις αφρικανικές χώρες.

Αυτή την σταύρωση ΠΟΣΟΙ την θυμούνται ;;;


Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.

Ως Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.

Δ. Πατέλης: Το Ουκρανικό Ζήτημα / Για να μαθαίνουμε


Ευχαριστώ την Μαρία που  έστειλε το video

Α, ρε. Σαμαρά και Βενιζέλε, πώς ξεφτιλίσατε εντελώς τη χώρα με τη γερμανοδουλεία σας!

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Το Ράιχ είναι έξω φρενών με τον Τσίπρα

Δραματικοί οι τόνοι της  μεγάλου σχήματος τρίτης σελίδας της εφημερίδας της γερμανικής ελίτ Frankfurter Allgemeine στην πασχαλιάτικη έκδοσή της, η οποία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσία. «Στρέφεται τώρα η Αθήνα προς τη Μόσχα;» αναρωτιέται στον τίτλο της με υποκριτική αγωνία. «Επίκειται, λοιπόν, στρατηγική συμμαχία Αθήνας και Μόσχας; Θα γίνει η Αθήνα Δούρειος Ίππος στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ;» αναρωτιέται η εφημερίδα, διεκδικώντας το... Νομπέλ δημοσιογραφικού κρετινισμού!

Γελοιοποιούνται και διαψεύδονται

    Γράφει ο mitsos175
Γελοιοποιούνται και διαψεύδονται. Το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι πόσο γρήγορα θάβονται οι ειδήσεις, όταν δεν συμφέρει τους δανειστές και τη θέση τους παίρνουν τα ψέματα και οι φαντασίες, που στόχο έχουν τη δημιουργία κλίματος.
"Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα εξετασθεί στο ολλανδικό Κοινοβούλιο για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η αντιπολίτευση τον εγκαλεί για τις αυξήσεις αποδοχών ανώτατων στελεχών της ABN Amro, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την πρώτη δημόσια εγγραφή για διάθεση μετοχών των τράπεζας. Έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας έλαβαν επιπλέον 100.000 ευρώ αμοιβή το 2014. Αρκετοί βουλευτές δήλωσαν ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν τους είχε ενημερώσει ποτέ για την αύξηση των αμοιβών και τον επέκριναν ότι δεν λαμβάνει υπόψη την αντίδραση των Ολλανδών ψηφοφόρων..."

Ανθρωποθυσία (περί του "μεγάλου θεού Ευρώ" ο λόγος)

του Βασίλη Σεραφειμάκη
Μικρός μάθαινα ότι όσο μεγαλύτερος ήταν ο θεός στον οποίος πίστευαν κάποιοι λαοί στην Ιστορία, τόσο μεγαλύτερη ήταν η θυσία που τού προσφέρανε. Με κορυφαία φυσικά την θυσία ανθρώπων. Οι μεγαλύτεροι θεοί όλων απαιτούσαν τις μεγαλύτερες και πιο βάρβαρες ανθρωποθυσίες.

Όμως η πραγματικότητα ήταν αντίστροφη. Από την ταινία τού μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη Syberberg για τον Χίτλερ έμαθα ότι "όσο μεγαλύτερη είναι η θυσία τόσο μεγαλύτερος είναι ο θεός"!...

Κασιμάτης: «Να τι σημαίνει το Αγγλικό Δίκαιο που η Ελλάδα σήμερα πουλάει Ομόλογα και πανηγυρίζει ο Στουρνάρας»

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης αποκαλύπτει τι σημαίνει η αλλαγή του δικαίου για τα νέα ομόλογα. Με το ελληνικό οι κανόνες λειτουργούν υπέρ του οφειλέτη, ενώ με το αγγλικό υπέρ του δανειστή!
Αν γίνει η αλλαγή που μας ζητάνε επίμονα οι δανειστές, δεν μπορείς να ζητήσεις μείωση του χρέους
Απαράδεκτη είναι η τυχόν αποδοχή του αγγλικού δικαίου στη νέα δανειακή σύμβαση, υπογραμμίζει με συνέντευξή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο έγκριτος συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, παραθέτοντας ουσιαστικά επιχειρήματα. Ο κ. Κασιμάτης εξηγεί ότι οι δανειστές μας θέλουν να επιβάλουν το αγγλικό δίκαιο επειδή αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν πειραματόζωο και στο πλαίσιο μιας αντίληψης κατοχής του ευρωπαϊκού Νότου απ” τον Βορρά.