#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου: Τραγωδία και κάθαρση!

 Ο σφαγέας Μίλλερ, τα ναζιστικά εγκλήματα και η παραχάραξη της Ιστορίας…

Αριστομένης Συγγελάκης
«Καταστρέψατε την επαρχία Βιάννου. Εκτελέσατε πάραυτα, χωρίς διαδικασία, τους άρρενες που είναι πάνω από 16 ετών καθώς και όλους όσοι συλλαμβάνονται στην ύπαιθρο, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας».
Στρατηγός Φρίντριχ Βίλχελμ Μύλλερ, Ηράκλειο, Σεπτέμβριος 1943.

«Οι ναζί δεν έδειξαν ποτέ κάτι περισσότερο από το δειλό, άνανδρο, ωχρό προσωπείο ενός δολοφόνου που αποποιείται την πράξη του. Ενώ βασάνιζαν και σκότωναν συστηματικά άμαχους ανθρώπους, διαβεβαίωναν καθημερινά σ’ ευγενικό και μαλακό τόνο ότι τάχα δεν άγγιζαν ούτε τρίχα και ότι ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει επανάσταση τόσο ανθρώπινη κι αναίμακτη.»
Σεμπάστιαν Χάφνερ, 1939 (αναφερόμενος στην τρομοκρατία του Γ’ Ράιχ εναντίον του γερμανικού λαού την περίοδο 1933-1939).

Περίεργο και τερατώδες, ή τι έκανε στη Μόσχα ο κ. Τσίπρας;

Η ανοησία και το ψέμα ξεπερνά κάθε όριο. Μέχρι και ο κατά τ’ άλλα θιασώτης της ριζοσπαστικής αριστεράς κ. Χατζηστεφάνου έφτασε στο έσχατο σημείο δημοσιογραφικής αθλιότητας, δηλώνοντας ότι «η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα αψηφά τη νεοαποικιακή προσέγγιση της ΕΕ!» 
(9/4, Russia Today).
Δημήτρης Καζάκης 
Για κάποιον περίεργο και τερατώδη λόγο η Ελλάδα πρέπει σώνει και καλά να εμπλακεί ενεργά στις κλιμακούμενες γεωστρατηγικές αντιπαραθέσεις Ρωσίας-Δύσης. Αυτό φαίνεται να επιθυμεί ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έφυγε από τη Μόσχα με μια βαλίτσα γεμάτη υποσχέσεις. Αρκεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε πεδίο αναμέτρησης Ρωσίας-Δύσης για τους αγωγούς υδρογοναθράκων.

Τα δύο μέτρα της βίας

Ο δολοφόνος του 15χρονου Καλτεζά όχι μόνο δεν καταδικάστηκε, 
αλλά βραβεύτηκε κιόλας. 
Μια ξεχασμένη, αλλά αποκαλυπτική ιστορία

Ευχαριστώ και αυτούς που συμπαραστέκονται και αυτούς που δεν μιλάνε

Του Κώστα Βαξεβάνη
Η Ελλάδα είναι μια από τις 56 χώρες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Αντικείμενο του ΟΑΣΕ είναι ο έλεγχος για τη διακίνηση όπλων, τα ανθρώπινα Δικαιώματα, η Ελευθερία του Τύπου και η διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Δύο φορές ως σήμερα η Ντούνια Μιγιάτοβιτς, υπεύθυνη για θέματα Ελευθερίας του Τύπου στον ΟΑΣΕ, έβγαλε ανακοινώσεις που με αφορούν προσωπικά. Η πρώτη ήταν όταν με συνέλαβαν και διώχθηκα για τη λίστα Λαγκάρντ και η δεύτερη στις...
8 Απριλίου, όταν έγινε γνωστή στον ΟΑΣΑ η απόφαση του δικαστηρίου που με καταδικάζει σε 26 μήνες φυλάκιση μετά από μήνυση του Βγενόπουλου.

Κατεβάσαμε τα σώβρακα και στους Ρώσους

Με μπαλαλάικες θα χορεύουμε το χορό του Ζαλόγγου
 ως ο χρησιμότερος ηλίθιος της Ε.Ε και της Ρωσίας
 
Μαρία Τσολακίδη
Ο Έλληνας πρωθυπουργός με την συνάντηση του με τον κ. Πούτιν κατάφερε να σταματήσει οποιαδήποτε εκκίνηση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας υποσχόμενος ότι θα δώσει ελληνική γη σε ρωσικά συμφέροντα για να περάσει ο αγωγός Turkish Stream ενώ παύει κάθε ελπίδα δευτερογενούς παραγωγής στην Ελλάδα.
Από την πλευρά της η Ε.Ε τρίβει τα χέρια της που η Ελλάδα έγινε η γέφυρα να παρέχεται φυσικό αέριο στην Ευρώπη χωρίς οι σκληρές κυβερνήσεις των κρατών-μελών της να κάνουν οπισθοχώρηση ούτε χιλιοστό όσον αφορά στις κυρώσεις προς την Ρωσία συμπαραστεκόμενες στην ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας. Τρίβουν τα χέρια τους επίσης καθώς με τις συμφωνίες που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι σίγουροι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να «σηκώσει» κεφάλι οικονομικά κι αυτό σημαίνει ότι θα είναι πραγματική αποικία για όσο η Ε.Ε την χρειάζονται.

Κυνηγώντας νομιστεράκια


¨Τρέχα αράπη τρέχα. Όσο γρήγορα κι αν τρέχετε εσείς οι αράπηδες, η σφαίρα μου είναι πιο γρήγορη απο σένα. Και οι οχτώ σφαίρες μου σε προλαβαίνουν και κόβουν το νήμα της αράπικης ζωής σου" είπε το όπλο του μπάτσου σε έναν ακόμη αράπη.  
Πέτρος Αργυρίου 
Τα παλιά καλά χρόνια, οι βρετανοί ευγενείς πέρναν τις μπότες τους καβαλούσαν τα άλογα τους και ξαμολούσαν τα λαγωνικά τους στο κατόπι αλεπούδων.
Οι επίγονοι τους οι Αμερικάνοι, πιο άξεστοι από τους Βρετανούς, έχουν χόμπι και για κατώτερες κοινωνικές τάξεις.

Γερμανία: Νεοναζί έκαψαν πολυκατοικία που θα στέγαζε πρόσφυγες


Αποτροπιασμό προκαλεί ο εμπρησμός πολυκατοικίας που επρόκειτο να στεγάσει Σύρους πρόσφυγες. «Το ανθρωπιστικό καθήκον μας καλεί να βοηθούμε αυτούς που μας ζητούν άσυλο». Το χωριό Τρέγκλιτς στο κρατίδιο Σαξονία Άνχαλτ με 2500 κατοίκους βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα. Γνωστοί – άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πρόσφατα ανακαινισμένη τριώροφη πολυκατοικία, όπου τέλη Μαΐου θα φιλοξενούνταν 40 οικογένειες Σύρων προσφύγων.

Τομή με τον εαυτό μας

 Τζώτζης Βασίλης
Σκόρπιες αράδες, μεμονωμένες σκέψεις, φευγαλέες ιδέες τριγυρίζουν τη συνείδηση κάθε αρθρογράφου μέχρις ότου ένα σημαντικό γεγονός ή μια κεντρική ιδέα καταφέρουν να δώσουν συγκεκριμένη μορφή (εδώ κειμένου)  στις νοητικές ψηφίδες που αναφέρθησαν.
Εν προκειμένω, η βασική σκέψη είναι η απάντηση στο ερώτημα: «τί είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα»; Η απάντηση δίνεται με τη μορφή τηλεγραφήματος στον τίτλο του άρθρου και παρακάτω γίνεται μια προσπάθεια αυτός ο τίτλος να «γεμίσει περιεχόμενο», σκιαγραφώντας τους δρόμους, τις νοηματικές διαδρομές καθώς και τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν, ώστε να πάρουν σάρκα & οστά οι αγωνίες όσων αναφέρονται σε έννοιες που πηγάζουν από την ιδέα της κοινωνικής ανατροπής.

ΧΡΕΟΚΟΠΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

  


Χρειαζόμαστε μια αριστερά για να σπάσει αυγά

του Δημήτρη Αργυρού
Η αριστερά ήταν και θα είναι πάντα μια δύναμη αντίστασης, ρήξης και ανατροπής του συστήματος και κάθε συστήματος. Ήταν και θα είναι μια δύναμη ενίσχυσης του κοινωνικού και πολιτικού κινήματος των καταπιεσμένων, της πάσης φύσεως καταπιεσμένων και όχι μια πολιτική δύναμη εξισορρόπησης των αντικροούμενων ταξικών συμφερόντων. Ήταν και θα είναι μια δύναμη ενίσχυσης της τάσης χειραφέτησης και αυτό επιτυγχάνεται στο βαθμό που διαχωρίζεται από την τάση υποταγής.