#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος για την επίσκεψη Α.Τσίπρα στη Ρωσία

Λαύρος κατά των επικριτών της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.
Εξ αρχής ανέφερε ότι οι αντιδράσεις και οι προειδοποιήσεις από τους εταίρους μας έχουν ως αφετηρία το φόβο για το δικό τους το αύριο και όχι βέβαια γιατί ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, επισήμανε τη γεωπολιτική θέση της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται και έθεσε επί τάπητος το τι πραγματικά μπορεί να περιμένει η Ελλάδα από τη Ρωσία και το τι μπορεί η Ρωσία να προσφέρει.

Δ. Πατέλης: Γεωπολιτική και Ελλάδα

«Προσδοκίες αλλά και προβληματισμός στη Ρωσία για την επίσκεψη Τσίπρα. Προσδοκίες αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις αλλά και επιφυλακτικότητα εξαιτίας κυρίως του "bullying"  που δέχεται η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους συμμάχους της», ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη ο Δ. Πατέλης, καθηγητής φιλοσοφίας και ιστορίας της Επιστήμης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ημέρα των τσιγγάνων σήμερα (Βίντεο)

Η 8 Απρίλη έχει καθιερωθεί σαν ημέρα των Ρομά. Δείτε ένα ντοκιμαντέρ, από το αρχείο της ΕΡΤ με θέμα τη ζωή των Τσιγγάνων. Μέσα από τη δύναμη της εικόνας των πλάνων των τσιγγάνικων καταυλισμών και την αφηγηματική επένδυση με κείμενα των ΠΑΛΑΜΑ, ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ και ΔΡΟΣΙΝΗ το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει την ιστορία της τσιγγάνικης φυλής, καταγράφει πτυχές της κοινωνικής ζωής των τσιγγάνων, μεταφέροντας το στίγμα της κουλτούρας τους και τα φυλετικά τους γνωρίσματα.

Ε ρε γλέντια! Γέμισε ο τόπος τσάμπα μάγκες

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

– Άρχισε η Εβδομάδα Των Παθών. Η πενταετία των λαϊκών παθών συνεχίζεται. Τώρα όμως η ανάβαση του Γολγοθά γίνεται με την ελπίδα ότι πάνω στο σταυρό θα έχουμε θέα θάλασσα και κυρίως ελπίδα.
– Πάντως, εξακολουθούν και αυτοκτονούν-τελείως λανθασμένη αντιμετώπιση-άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση, εξακολουθούν και πεινάνε εκατομμύρια άνθρωποι. Περίεργο! Γιατί δεν χορταίνουν με ελπίδα;

ΑΝΑΓΚΗ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟ

του ΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ  
Συνεχίζονται οι άγριες πιέσεις από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Οι ηγέτες του γερμανικού ιμπεριαλισμού και οι φίλοι τους εκβιάζουν ανοιχτά την Ελλάδα να συνεχίσενι την εφαρμογή μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης γραμμής, αλλιώς «θα την βρουν μεγάλες συμφορές».
Στην Ελλάδα πολλοί «ενσωματωμένοι» δημοσιογράφοι παίρνουν ξεκάθαρα το μέρος της ηγεσίας της Ευρωζώνης και δρουν καθημερινά «σαν στρατιώτες του Σόιμπλε και της Μέρκελ». Ουσιαστικά λένε στον ελληνικό λαό ότι δεν έχει καμία σημασία τι ψήφισε στις εκλογές, αφού η πολιτική είναι μία: Στυγνός νεοφιλελευθερισμός και καταστροφική λιτότητα. «Όποιος ζήσει έζησε, όποιος πέθανει, πέθανε».

Ένας χρόνος από την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ


7 Απρίλη 2014: ενώ ο πόλεμος (υπό τον εύηχο τίτλο «Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση») που διεξάγει το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου ενάντια στους «μη καθαρούς» Ουκρανούς των νοτιοανατολικών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το Ανώτατο Συμβούλιο του Ντονιέτσκ διακηρύσσει την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από την Ουκρανία και την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ. Ο λαός του Ντονιέτσκ συνεχίζει μέχρι σήμερα να αντιστέκεται με το όπλο στο χέρι ενάντια στον ουκρανικό στρατό και τα φασιστικά τάγματα εφόδου, πετυχαίνοντας μάλιστα και σπουδαίες νίκες.

Έρχεται νέος επώδυνος συμβιβασμός

Καταπέλτης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και υπό την πίεση των δανειστών ο Δημήτρης Καζάκης, από το στούντιο του Ράδιο 9,84 μιλώντας στο Γιώργο Σαχίνη.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση με τις συνεχείς υποχωρήσεις της θα προχωρήσει σε νέο επώδυνο συμβιβασμό με τους δανειστές και μίλησε για καταλήστευση των ταμείων των φορέων.