#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ - Μεταξύ Ευρώπης και Ασίας

Yerevan - Armenien, του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η ιδέα μιας συνεργασίας ή και συμμαχίας Ελλάδας, Αρμενίας και Ιράν είχε αρχίσει να σχεδιάζεται και να πραγματοποιείται στη δεκαετία του 1990, με Υπουργό ‘Αμυνας τον Γεράσιμο Αρσένη. Η στρατηγική λογική της ήταν (και παραμένει!) προφανής, αν και ανομολόγητη – η γεωπολιτική πίεση προς τις τρεις χώρες εκ μέρους της Τουρκίας.
Στην πορεία η ιδέα εγκαταλείφθηκε. Για τους «εκσυγχρονιστές» του Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, δεν υπήρχε εθνικό συμφέρον κι αν υπήρχε ήταν ένα ενοχλητικό «βάρος» από το «παρελθόν».

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης για την πορεία της χώρας

Η Έξοδος του Μεσοκωλίου

Από τη μια θα ξεχρεώνουμε εις το διηνεκές  αλλά από την άλλη
 θα κάνουμε Έξοδο σαν τους Μεσολογγίτες
Μαρία Τσολακίδη
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής ζωής που μία κυβέρνηση αντιπολιτεύεται τον εαυτό της. Ο μέχρι πρότινος υπερασπιστής της ρήξης που υπερθεμάτιζε ότι οι Θεσμοί θα σέβονται την Ελλάδα, κύριος Βαρουφάκης, έκανε υπερατλαντικό ταξίδι μόνο και μόνο για να φιλήσει το πασούμι της κυρίας Λαγκάρντ.
Ο υπουργός Οικονομικών με μία δήλωσή του υπέγραψε ότι οι Έλληνες εις το διηνεκές θα πληρώνουν το δάνεια των Θεσμών-Αποικιοκρατών αποδεχόμενος ότι όλοι οι Θεσμοί δεν έκαναν τίποτε εγκληματικό εναντίον των Ελλήνων μέσω Μνημονίων. «Η Ελλάδα σκοπεύει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της εις το διηνεκές (ad infinitum)», δήλωσε κυνικότατα ο κύριος Βαρουφάκης κάνοντας τους Έλληνες να νιώθουν τουλάχιστον υποτελείς αd infinitum εξαιτίας των παιγνίων για την σωτηρία των Τραπεζών που όμως το μάρμαρο το πληρώνουν οι Έλληνες και εις το διηνεκές οι απόγονοί τους.

Η Αριστερά…σκούριασε επικινδύνως

Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης Σύριζα συντάχθηκαν με τους
«εργαζόμενους» της El Dorando και έδειξαν ποιος κάνει κουμάντο

Αναμενόμενη ήταν η σύρραξη που θα γινόταν μεταξύ των κατοίκων που αντιδρούν στην ξένη επένδυση που συνεχίζει να καταστρέφει των τόπο τους και των εργαζομένων της El Dorando που για πρώτη φορά βγήκαν με τσαμπουκά να προστατέψουν την περιουσία του αφεντικού.
Η προγραμματισμένη πορεία των κατοίκων και πολιτών που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους έφθασε στο Χοντρό Δέντρο και εκεί τους περίμενε μια ωραία έκπληξη. Τα κρατικά όργανα καταστολής (που φυλάσσουν για άγνωστο ακόμα λόγο ιδιωτική επιχείρηση) μαζί με τους εργαζόμενους μεταλλωρύχους είχαν δημιουργήσει ένα ανθρώπινο φράγμα για να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές στις εγκαταστάσεις του «εθνικής σημασίας» έργου.

Ο «ευνουχισμός» του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Μηλάκας
Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η σύμπτωση: την ίδια στιγμή που οι ελληνικές κυριακάτικες εφημερίδες «έπαιζαν» σενάρια εκλογών οι Financial Times  σε μακροσκελές τους ρεπορτάζ καλλιεργούσαν την ιδέα της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, η πίεση για στροφή  στον «ρεαλισμό» κλιμακώνεται…
Τι ακριβώς σημαίνει  αυτού του τύπου «ρεαλισμός» το γνωρίζει η ελληνική κοινωνία από τους προηγούμενους. Οι  Παπανδρέου- Παπαδήμος- Σαμαράς- Βενιζέλος υπηρέτησαν άλλωστε με αυταπάρνηση τις «ρεαλιστικές» συνταγές του ΔΝΤ  των Ευρωπαίων δανειστών και των εγχώριων λαμόγιων με τα γνωστά αποτελέσματα.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΜΑΪΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ!!!

Στα πλευρά του λαού...

Wonder Jlaw 3 
sibilla-gr

Οδηγός επιβίωσης για όσους δεν είναι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών

Του Κώστα Εφήμερου
Το σύντομο ιστορικό της πρόσφατης σύγκρουσης έχει ως εξής: Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών την καταβολή του φόρου του 2% που προβλέπει ο νόμος για τις συχνότητες (Ν.2328/95 ) για τα έτη 2011 έως και 2014 (χρήσεις 2010 έως 2013). Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι φόροι που θα έπρεπε να έχουν καταβάλει τα κανάλια αναλυτικά και ανά έτος χρήσης.

1941: ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΘΕΣΜΟΥΣ"

Νίκος Μέντζας
6 Απριλίου 1941. Στις 5:15 τα ξημερώματα ξεκινάει η επιχείρηση “Μαρίτα”, η επίθεση δηλαδή των γερμανικών στρατευμάτων εναντίον της Ελλάδας. Η επιχείρηση απέβλεπε, μεταξύ άλλων, στην κάλυψη των νώτων για την επιχείρηση “Μπαρμπαρόσα” εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης και τον αμεσότερο εφοδιασμό των δυνάμεων του Ρόμελ στην Βόρεια Αφρική. Οι Έλληνες καλούνται αυτή τη φορά να αντιταχθούν στη ναζιστική μηχανή του Τρίτου Ράιχ που εισβάλει στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί είχαν υποσχεθεί στους Βούλγαρους την Δυτική Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Ως αντάλλαγμα, οι τελευταίοι θα επέτρεπαν την ελεύθερη διέλευση μέσα από την Βουλγαρία για το πέρασμα στην Ελλάδα.

Τεχνικές αμνησίας

Τελευταία μαθαίνουμε όλο και συχνότερα για τα κρεματόρια της γνώσης, που στήνουν οι τζιχαντιστές, καίγοντας βιβλιοθήκες, καταστρέφοντας μνημεία αρχαίας τέχνης και φιμώνοντας κάθε διαφορετική φωνή με τον απόλυτα ωμό τρόπο∙ τον φόνο. Απ’ την άλλη πλευρά, γάλλοι επιστήμονες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τεχνητές, δηλαδή ψεύτικες, αναμνήσεις στο μυαλό κοιμισμένων ποντικιών. Οι πρώτοι βίαιοι κι απάνθρωποι, οι δεύτεροι ανθρωπιστές, καθότι έτσι ισχυρίζονται ότι μπορούν να θεραπεύσουν τραυματικές αναμνήσεις.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


ο βασιλιας της μοναξιας

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ;


Προβοκατόρικο αντιΚΚΕ κατασκεύασμα


Ένα αντιΚΚΕ προβοκατόρικο κατασκεύασμα σε στυλ αφίσας κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Εδώ δεν μιλάμε για κριτική ή και πολεμική στις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ αλλά για ένα γκεμπελίστικο δημιούργημα και μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει και σε ιστότοπους που παρουσιάζονται με αριστερό προσανατολισμό.

Την άποψη του ΚΚΕ γ’ αυτό το θέμα εκτός των άλλων την έχουμε ακούσει και από τον βουλευτή του κόμματος Νίκο Μωραϊτη. Οι ιδιοκτήτες των καναλιών πρέπει να πληρώσουν όσα οφείλουν στο κράτος, αλλά σύμφωνα με το στέλεχος του ΚΚΕ ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί σε μια διαμάχη καλαναρχών –συγκυβέρνησης γιατί θα αποπροσανατολιστεί από το κύριο που είναι η οργάνωση των αγώνων του αφού σήμερα έχουμε επέκταση του μνημονίου με την παράλληλη εφαρμογή νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.
 
Βαθυ Κοκκινο

Δείτε σε γράφημα τί έχει και τί δεν έχει ο ΜπόμπολαςΠολλοί αναρωτιούνται τί έχει και τί δεν έχει ο Γιώργος Μπόμπολας. Ο «Jo Di» έφτιαξε ένα κατατοπιστικότατο γράφημα. 
Δικτυο Σπαρτακος

Τα Παιδιά της Συγνώμης

Αν ο Βαγγέλης τραβούσε μαχαίρι θα είχε την τύχη της Μαρίας. Αν η Μαρία δεν τραβούσε μαχαίρι πιθανότατα να είχε το τέλος που είχε ο Βαγγέλης. Τα δύο αυτά «κορόιδα» της παρέας, της κοινωνίας ή αμύνονται ή μένουν για πάντα τα κορόιδα της ζωής.
Συγκλονισμένη η κοινωνία παρακολουθούσε το θρίλερ Γιακουμάκη, συγκλονισμένη πάλι η κοινωνία παρακολουθεί το θρίλερ Κουσίδη. Σε αμυντική θέση οι «λεβέντες» που έκαναν καψόνια στον Βαγγέλη που υποστηρίζουν ότι «μια πλάκα ήταν», σε αμυντική θέση και οι «κοπελιές» που τραυματίστηκαν από τα μαχαίρια της Μαρίας. Κερδισμένοι και στις δύο ιστορίες είναι οι επιτιθέμενοι.