#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

ΕΛΕ-υθεριά ή θάνατος


Πέτρος Αργυρίου
Τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά καλά καθώς όχι μόνο θα έχει τη συνδρομή διεθνών προσωπικοτήτων με εμπειρία στο πεδίο αλλά παράλληλα αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη και η προσφορά για συνδρομή από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής και την Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στάθηκε πάντα στο ύψος των περιστάσεων γνωμοδοτώντας ανεξάρτητα από την κυρίαρχη πολιτική βούληση των τελευταίων φρικτών ετών, η οποία συστηματικά το παραγκώνιζε.

«Αντίσταση» αριστερής… επαιτείας...

 του Γιώργου Δελαστίκ
Σιγά μη δεν πληρώσει η κυβέρνηση Τσίπρα τη δόση στο ΔΝΤ τη Μεγάλη Πέμπτη!

Με βάση τη λογική που κινείται η κυβέρνηση, θα ήταν
αδιανόητο να μην πληρώσει, ορμώμενη πρωτίστως από πολιτικούς λόγους. Όλος ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι οι Γερμανοί είναι αυτοί που στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία για να «σπάσουν» τον Τσίπρα και να τον υποχρεώσουν να γίνει πιόνι τους που θα εκτελεί τυφλά τις εντολές τους, προτού απαλλαγούν από αυτόν και την κυβέρνησή του, αφού όμως πρώτα τον έχουν εξευτελίσει στα μάτια όλων των Ευρωπαίων.

Οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης ενθαρρύνουν την αδιαλλαξία των πιστωτών

Λεωνιδας Βατικιωτης
Στη δίνη μιας διαπραγμάτευσης που όσο συνεχίζεται τόσο περισσότερο η κυβέρνηση υποχωρεί και τόσο περισσότερο μεγαλώνουν οι απαιτήσεις των δανειστών με αποτέλεσμα το κενό να μεγαλώνει, κι όχι να κλείνει όπως θα αναμενόταν, μοιάζει να βυθίζεται η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο τα αναχώματα στους εκβιασμούς που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση μέσω των Ευκλ. Τσακαλώτου και Γ. Βαρουφάκη που την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο της ρήξης κι αυτή την εβδομάδα μέσω των Π. Σκουρλέτη και Ν. Βούτση που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ της Πέμπτης 9 Απριλίου αν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις αδυνατίζουν και δεν ισχυροποιούν την θέση της κυβέρνησης καθώς «καίνε», άδοξα μάλιστα, το ισχυρότερο χαρτί που έχει στη διάθεσή της∙ αυτό της στάσης πληρωμών. Το χαρτί αυτό καίγεται γιατί αποδεικνύεται πως η χρήση του είναι καθαρά και μόνο διαπραγματευτική, χωρίς να συνοδεύεται από μια γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με τους δανειστές.

Ο κόσμος γερνάει

Οι νέοι δεν είστε διαμορφωμένοι ακόμα. Προικισμένοι μπορεί να είστε, ελπιδοφόροι – όσοι είναι, δεν είναι όλοι. Από τους νέους θα βγούνε κι οι βασανιστές και οι φασίστες και οι προοδευτικοί και οι έξυπνοι και οι καλλιτέχνες και τα νούμερα. […]Προσωπικά δίνω προσοχή σε αυτούς που κολακεύουν τους νέους. Πρέπει να είστε πάρα πολύ καχύποπτοι. Αυτοί που σας κολακεύουν κάτι θέλουν να σας πάρουν. Κάτι θέλουν να σας αρπάξουν. Μη μασάτε. Η κολακεία των νέων υποκρύπτει πάντα κάτι ύποπτο. Η νέα γενιά ναι, είναι ελπίδα, αλλά αφήστε τη να πάρει το δρόμο της, δεν χρειάζεται ούτε καθοδήγηση ούτε γλείψιμο.  Διονύσης Χαριτόπουλος, αποσπάσματα από συνέντευξη στις 17.4.2008.

Ο ελλαδικός χώρος γερνάει. Όχι μόνο επειδή έχουν απομείνει ως επί το πλείστον οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοί της, φορείς μιας άλλης εποχής, άλλης νοοτροπίας∙ όχι μόνο γιατί κάποιος που βρίσκεται πιο κοντά στο κατώφλι του θανάτου πιο εύκολα ρέπει στον κακώς εννοούμενο συντηρητισμό και γιατί, καθώς λένε, «δεν μπορείς να μάθεις σε παλιό γαϊδούρι καινούρια περπατησιά». Γερνάει και για τον ίδιο λόγο που γερνάει ο υπόλοιπος κόσμος: γιατί οι νεαρής ηλικίας κάτοικοί της συμπεριφέρονται ως γέροι.

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση ή θα κάνει τομές και ανατροπές ή δεν θα έχει μέλλον

«Η κυβέρνηση μας, ή θα είναι μια κυβέρνηση των μεγάλων τομών και προοδευτικών ανατροπών, ή δεν θα έχει μέλλον» δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ενώ στο δίλημμα για «ρήξη, ή συμβιβασμό» απαντά ότι καμία συμφωνία και κανένας συμβιβασμός δεν πρέπει να ακυρώσει, να αλλοιώσει και να βάλει στο «ψυγείο» τις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, η οποία τώρα οφείλει να προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων της.

Είναι οι ίδιοι που καύλωναν από την πολλή Δημοκρατία αρκεί να ήταν μαντρωμένη και βιτσιόζα πίσω από κάγκελα

Μάριος Διονέλης - "Δρόμος της Αριστεράς"

 «Εισβολή»

Touς βλέπω να σκυλιάζουν με την «εισβολή των αντιεξουσιαστών» στη Βουλή. Φωνάζουν νυχθημερόν στα παράθυρα για τα ατιμασμένα ιερά σκαλοπάτια του περιστυλίου. Που προορίζονται μόνο για να κάνουν δηλώσεις οι προσερχόμενοι εθνοπατέρες και όχι για τα πανό και τα τρικάκια των «άπλυτων». Είναι οι ίδιοι που κατάπιαν μια χαρά τον υιό Μπαλτάκου που πλάκωνε στα χαστούκια τους Χρυσαυγίτες ΜΕΣΑ στη Βουλή. Είναι οι ίδιοι που ανέχτηκαν το θεσμό της Βουλής να τον καταπατούν με νομοσχέδια εκατονιάδων σελίδων που περνούν σε μια νύχτα. Είναι οι ίδιοι που καύλωναν από την πολλή Δημοκρατία αρκεί να ήταν μαντρωμένη και βιτσιόζα πίσω από κάγκελα.

Η Αριστερά του Τίποτα

Tου Χρήστου Λάσκου
Η Αριστερά του Τίποτα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τιποτένιοι οι περισσότεροι από τους συριζαίους. Αυτό μας διαμήνυσε ο υπουργός δημόσιας τάξης, με βαρυσήμαντη παρέμβασή του από το πρωτοσέλιδο της ναυαρχίδας του προοδευτικού τύπου της χώρας μας. Για το καλό του λαού και του τόπου, όπως με σαφήνεια εξήγησε.
Η επίσημη τοποθέτηση από μέρους μας ήταν κλασσικό παράδειγμα στάσης, που δυσκολεύεται να διακρίνει το πτύειν από το βρέχειν. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτήν, «οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν».
Προφανώς αφορούν τη Λότα Κοντίνουα και το Φαραμπούτο Μαρτί!

"Αγορά όπλων στην Ελλάδα ίση με το μισό ΑΕΠ"

Με απόντα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνεχίζεται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η εκδήλωση για την συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους ("Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους") που δρομολογείται με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα, αύριο και θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Τρίτη με συνέντευξη Τύπου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Όλα τα μέλη του ΔΝΤ γνώριζαν πως το δάνειο προς την Ελλάδα είχε σκοπό να σώσει τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και όχι την Ελλάδα»Στείλε το και αλλού... 

απεραντο γαλαζιο

Αυταπάτες για φορολόγηση πλούτου εντός ΕΕ

του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Αυταπάτες σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα για τη δυνατότητα κάλυψης των ταμειακών αναγκών του κράτους μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής του κεφαλαίου εντός των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρεί να σπείρει η κυβέρνηση. Παρότι κάθε σχετική της εξαγγελία προσκρούει σχεδόν αυτόματα στο ασφυκτικό πλαίσιο των κανονισμών της ευρωζώνης επιμένει σε αυτού του είδους τη ρητορική, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο της Αυγής την Παρασκευή με τίτλο «Λεφτά υπάρχουν» και αναφορές σε φορολόγηση των καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες, σε πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας.

ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ

«Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματά του…». Αυτό είπε ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα…. στηλιτεύοντας την επίσκεψη της βουλευτίνας στον Κουφοντίνα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λαμίας.
Μπράβο του, καλά έκανε το παλικάρι και εξέφρασε τη διαμαρτυρία του. Κι επειδή όταν έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Κυριακάκης, ρωτώντας τον Κώστα Μπακογιάννη γιατί ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση και δεν μιλάει για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς, εισέπραξε την απάντηση: «Απαγορευτικά βγάζει μόνο το λιμεναρχείο. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει λογοκρισία. Και φυσικά μιλάω για θέματα που μας αφορούν όλους και την Περιφέρεια, όπως οι φυλακές Δομοκού», θα εκμεταλλευτώ την απουσία απαγορευτικού για να πω κι εγώ πέντε πράγματα.

Το διπλό νόμισμα με όποια μορφή, ισοδυναμει με την «Τελική Λύση» για τους Έλληνες

Η διπλή κυκλοφορία νομίσματος μας ταλαιπωρεί από την αρχαιότητα. Ο Αριστοφάνης στους Βάτραχους (στίχοι 720-723) βάζει το χορό να λέει: «Πολλές φορές η πόλη μας έπαθε τα ίδια με τους καλούς της πολίτες, ό,τι έχει πάθει και με τα παλιά νομίσματα σε σχέση με τα νέα. Τα παλιά και γνήσια και γνωστά και τιμημένα και ολοκάθαρα κομμένα ηχούν κουδουνιστά και σ’ όλους έχουν πέραση, Έλληνες και ξένους, μα εμείς τα αποφεύγουμε, ζητάμε τα μπρούτζινα τα κομμένα προχτές, πεταχτά και πρόχειρα.» Κάθε φορά που ήθελε η Αθήνα να υποτιμήσει τις χρυσές δραχμές της, έκοβε μπρούτζινες ευτελούς αξίας και τις έθετε σε παράλληλη κυκλοφορία για τις εσωτερικές συναλλαγές. Από τότε μέχρι σήμερα τα ίδια και τα ίδια.
Δημήτρης Καζάκης
O Ambrose Evans-Pritchard της Βρετανικής Telegraph την Πέμπτη, 2/4 (http://www.telegraph.co.uk/…/Greece-draws-up-drachma-plans-…) έγραψε: «Η Ελλάδα χαράζει δραστικά σχέδια για την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας και την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος για να πληρώσουν τους λογαριασμούς, εκτός εάν η ευρωζώνη λάβει μέτρα για να εκτονώσει την κρίση που σιγοβράζει και μαλακώσει τα αιτήματά της.»