#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Η κομπραδόρικη παρασιτική αστική τάξη... σε αριθμούς (Βίντεο)

Η κομπραδόρικη παρασιτική αστική τάξη –που θα έλεγε και ο Νίκος Ζαχαριάδης- μέσα από τους αριθμούς που παρέθεσε σήμερα στην βουλή ο υπουργός αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.
Φυσικά δεν μπορεί να μιλάμε για αποκαλύψεις  «βόμβες» -όπως τιτλοφορείται το βίντεο που παραθέτουμε -αφού οι μίζες και η διαφθορά είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλισμού.

Δάνεια ύψους 722 εκατ. ευρώ πήγαν σε μόλις 3 οικογένειες για… 4 επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης

Του Νίκου Θεοδωρόπουλου
Η «βαριά» βιομηχανία της ενημέρωσης της χώρας βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης καθώς μοιάζει με ακυβέρνητο αεροπλάνο που πέφτει και του απομένουν μόλις μερικά μέτρα πριν από την πρόσκρουση.
Τα ηχηρά ονόματα της ενημέρωσης όπως ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη , η Πήγασος Εκδοτική και η Καθημερινή και στον τομέα της τηλεοπτικής ενημέρωσης το MEGA , o ΣΚΑΙ , ο ΑΝΤ1 , ο Alpha TV βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού καθώς η ετήσια διαφημιστική δαπάνη συρρικνώνεται από τον έναν χρόνο στον άλλο.
Η αγορά της ενημέρωσης μετρά στο ενεργητικό της δύο σκληρές απώλειες όπως τον τηλεοπτικό σταθμό Alter στέλνοντας στην ανεργία 800 άτομα ενώ το «κανόνι» προς τις τράπεζες κοστολογήθηκε σε 500 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ : OΙ ΛΕΞΕΙΣ, ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΒΥΣΣΟΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ*
Οι ιδιωτικοποιήσεις ως στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού ήδη από τη δεκαετία του ’80 δεν ήταν παρά η αναζήτηση διεξόδου από την κρίση υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου.

Η λέξη με­ταρ­ρύθ­μι­ση κυ­ριαρ­χεί στην ει­δη­σε­ο­γρα­φία και στον δη­μό­σιο πο­λι­τι­κό λόγο των τε­λευ­ταί­ων ετών. «Με­ταρ­ρυθ­μί­σεις» ονο­μά­στη­κε το σύ­νο­λο των μνη­μο­νια­κών πο­λι­τι­κών που έχουν δια­λύ­σει βα­σι­κές υπο­δο­μές του κρά­τους, έχουν κα­ταρ­γή­σει στοι­χειώ­δη κοι­νω­νι­κά δι­καιώ­μα­τα κι έχουν απα­ξιώ­σει το σύ­νο­λο των αξιών και των πε­ριου­σια­κών στοι­χεί­ων, δη­μό­σιων και ιδιω­τι­κών, κι­νη­τών και ακι­νή­των, υλι­κών και άυλων.

Ποιός ειναι o τρομοκράτης;


sibilla-gr

Συγκλονιστική κίνηση Ρώσου αξιωματικού κατά την επίσκεψη στα Καλάβρυτα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ζούμε την απαρχή του Γ' ΠΠ!

 ggiken

Δείτε, ακούστε, διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας για το μέγεθος του σκανδάλου των 49,4 δις ευρώ swapΔημήτρης Καζάκης
Μην ξεχνάτε αυτό που μετά μανίας, με άθλιες και γκεμπελικού τύπου – οι οποίες δείχνουν το ποιόν και το ήθος του άνανδρου ανδρός – επιθέσεις εναντίον μου προσπαθεί να συγκαλύψει ο κ. Χατζηνικολάου και τα σκυβαλά του.

Δηλαδή, το μέγα σκάνδαλο των 49,4 δις ευρώ swap της κυβέρνησης Τσίπρα με φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ξαναλέμε ότι το swap αυτό δεν έχει απλά σχέση με την αρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων από Ασφαλιστικούς Φορείς (ΑΦ), ΝΠΔΔ, ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ, κοκ.

Ελλάδα: Ένας ανέντιμος επαίτης

Ο χρήσιμος ηλίθιος δεν είναι ο κ. Τσίπρας αλλά ο ελληνικός λαός 
που ξεπουλιέται για να παίζουν οι «μεγάλοι» τα παιχνίδια τους

Μαρία Τσολακίδη
Η σκηνοθετημένη ρήξη με τους εταίρους και το άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ρωσία το μόνο που προκαλεί είναι η συνέχιση της αβεβαιότητας του ελληνικού λαού για το δικό του αύριο. Σημαίνει ότι στο παζάρεμα της χώρας πέρα από τους Θεσμούς μπαίνουν και άλλες χώρες να μοιράσουν τον πλούτο της Ελλάδας μόνο και μόνο για να υπάρχει ρευστό που να κινεί την μηχανή των ψήφων και να διατηρεί το πρόσχημα της Δημοκρατίας.
Οι Θεσμοί συνεχίζουν να παίζουν τον σκύλο με την γάτα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις στέλνοντας μηνύματα για μέτρα που πρέπει να παρθούν και άλλα που πρέπει να αφαιρεθούν από την λίστα μεταρρυθμίσεων του κ. Βαρουφάκη.

Η αυτοδιάλυση της πλάνηςΠέτρος Αργυρίου
Πρόχειρο και λογιστικής αντίληψης με την εξαίρεση της πρόβλεψης για σοβαρά προβλήματα υγείας κρίνω το νομοσχέδιο για την «αποσυμφόρηση» των φυλακών η οποία ούτως ή άλλως εκβάλλει στην ευρύτερη κοινωνία.
Και ναι, είναι ή θα έπρεπε να είναι θέσφατο η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους ανεξαιρέτως, πρακτικά όμως υπάρχει μια κατηγορία κρατουμένων που αυτοεξαιρείται από την ομπρέλα αυτή: Είναι εκείνοι οι κρατούμενοι οι οποίοι αποτελούν απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο των συγκρατουμένων τους αλλά και των «σωφρονιστικών υπαλλήλων».

ΤΟ...ΦΑ'Ι' ΣΟΥ ΤΗΝ...TV ΣΟΥ ΚΑΙ...Α'Ι' ΓΑΜΗΣΟΥ !!!


Οι τοίχοι κραυγάζουν ενίοτε μεγάλες αλήθειες, αλήθειες γραμμένες βιαστικά, αλήθειες ανακατεμένες με οργή και αδρεναλίνη. Η τρομοκρατία είναι η παγερή σας καθημερινότητα, διάβασα κάπου και αποφάνθηκα πως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

 Τι είναι αλήθεια οι αναρχικοί; Μην είναι οι ακροβάτες των εγκαταλελειμμένων ονείρων μας; Μην είναι ευαίσθητες ψυχές που δεν άντεξαν την σαπίλα; Μην είναι το παιδί που χάσαμε κατά την ενηλικίωση μας; Όλα αυτά θα έλεγα ότι είναι και ακόμα περισσότερα.

Στο τέλος θα σας οδηγήσουν να ξεπουλήσετε τα πάντα...


sibilla-gr

Οι πολίτες πρέπει να μείνουν στο σκοτάδι μέχρι να τους επιβληθεί η ποινή από τους θεσμούς

Δημήτρης Καζάκης
Φωτιές άναψε στου Μαξίμου η διοχέτευση στα ΜΜΕ, διαμέσου των Financial Times, της 26σέλιδης αναθεωρημένης πρότασης της κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες, σχετικά με τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές προκειμένου να αποδεσμεύσουν την χρηματοδότηση. Είναι από τις ελάχιστες φορές που το Μαξίμου επίσημα εκδίδει ανακοίνωση για να καταδικάσει την διαρροή. Μιλάμε για πανικό, όχι αστεία.

Κι ο λόγος είναι απλός: Δεν υπάρχει καμιά πρόταση μεταρρύθμισης της κυβέρνησης που να μην εντάσσεται στην ολοκλήρωση του επικαιροποιημένου Μνημονίου (Απρίλιος 2014).

ZDF: Τράπεζες, Οικονομία και Ελλάδα