#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Βγάλτην έξω να την μετρήσουμε

Του Γιάννη Λαζάρου 
Το μόνο που δεν έκαναν στην Βουλή ήταν να τις “βγάλουν” έξω για να τις μετρήσουν. Τις αξιοπρέπειές τους ντε, μην ταράζεστε. Όσο πιο κοντή την έχεις τόσο περισσότερο θα ασχολούνται μαζί σου ΜΜΕ και ψηφολάγνοι. Στους καφενέδες δεν θα πλακώνονται οι οπαδοί για το κόμμα αλλά για το ποιος αρχηγός την έχει πιο κοντή. Μόνο, που μετά τα τελευταία και σ’ αυτό είναι ισόπαλοι μεταξύ τους, είναι όλοι ίδιοι.

Αν θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι εκπροσωπεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων τότε τα στάνταρ του είναι λιλιπούτεια. Από την διαπραγμάτευση περάσαμε στον συμβιβασμό. “Τον έντιμο συμβιβασμό”, όπως είπε με νεύρο από το βήμα της Βουλής.

Οικονομικός εγκληματίας ο Ελληνικός λαός

 Κυβέρνηση και ΟΟΣΑ θεωρούν ως μόνο υπεύθυνο 
της καταστροφής την Δημοκρατία

Ξενοφώντας Ερμείδης
Κοινή γραμμή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και της ελληνικής κυβέρνησης για το ποιος φταίει που η Ελλάδα έχει καταστραφεί. Η αρχή έγινε από τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανγκέλ Γκουρία, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Solle 24 ore», ο οποίος ξελάσπωσε την Τρόικα για τις όποιες ευθύνες έχει για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

To Facebook θα σε παρακολουθεί στον αιώνα τον άπαντα

 To Facebook «παρακολουθεί τους πάντες πάντα»
Παρακολουθεί και χρήστες που έχουν αποσυνδεθεί από την υπηρεσία 
Το Facebook παρακολουθεί τη συμπεριφορά χρηστών που δεν έχουν καν λογαριασμό στο Facebook, χρηστών που έχουν αποσυνδεθεί από την υπηρεσία, ακόμα και χρηστών που έχουν ζητήσει επισήμως να μην παρακολουθούνται, αποκαλύπτει βελγική έκθεση.
Το Facebook, από την πλευρά του, απορρίπτει τις καταγγελίες και κάνει λόγο για «ανακρίβειες». H έκθεση, αναφέρει ο Guardian, συντάχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Λουβέν και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών.

Ανεφάρμοστο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εντός της ευρωζώνης

Το άρθρο αυτό μου στάλθηκε από την φίλη εκπαιδευτικό κ. Κική Χρονάκη-Αλεξάκη. Την Ευχαριστώ πολύ.Η κορύφωση της κρίσης, που για πολλοστή φορά βιώνει τις τελευταίες αυτές εβδομάδες ο ελληνικός λαός, επαναφέρει στο προσκήνιο το συνονθύλευμα των κοινών χαρακτηριστικών, που αποτυπώνονται σε όλες τις προηγούμενες κρίσεις.
Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Δηλαδή, εκβιασμοί, απειλές για GREXIT, επαναλαμβανόμενη απαίτηση για δήθεν μεταρρυθμίσεις που στην πραγματικότητα αποτελούν στυγνή αφαίμαξη του δημόσιου πλούτου, μεμψίμοιρη αναγνώριση ότι επιτύχαμε «κάτι λίγα, αλλά ποτέ αρκετά γιατί είμαστε ανίκανοι», συντονισμένες ενέργειες εκφοβισμού μας, δηλώσεις ιθυνόντων της ευρωζώνης για την πρόκληση πανικού, που καταλήγει σε μαζική έξοδο κεφαλαίων από την Ελλάδα κ.ο.κ.

1η Απριλίου 1955 – 1η Απριλίου 2015: Από την ΕΟΚΑ και την Αυτοδιάθεση-Ένωση στη Διζωνική – Δικοινοτική Ομοσπονδία


του Λευτέρη Ριζά
Σήμερα κλείνουν 60 χρόνια από την έναρξη του αγώνα των Κυπρίων αδελφών για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και την απόκτηση της Αυτοδιάθεσης τους, με στόχο βέβαια την Ένωση τους με τους υπόλοιπους Έλληνες αδελφούς τους. Ένας αγώνας που διεξήγαγε η ΕΟΚΑ – υπό τον Γεώργιο Γρίβα (Διγενή) – και στήριξε η Εθναρχία και ο κυπριακός λαός. Ένας αγώνας που δεν έτυχε της ενεργού στήριξης της επίσημης αριστεράς της Κύπρου – του ΑΚΕΛ – με αστεία λογική κι επιχειρήματα, ενώ έτυχε της υποστήριξης του ελληνικού λαού και της αριστεράς του (ΚΚΕ).

Το τέλος του Φρανσουά Ολάντ

Πέτρος Αργυρίου
Τι κι αν ο Ολάντ πήρε μερικές ανάσες δημοφιλίας με το να παρουσιαστεί ως ο εθνικός εραστής μέσω της περιπέτειας του με γνωστή ηθοποιό πέρσι και με το να παρουσιαστεί ως εθνικό σύμβολο με την τρομοκρατική ενέργεια στη Charlie Hebdo φέτος.

Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι αυτές οι μικρές ανάσες δεν θα μπορούσαν να σώσουν τον πολιτικά ασθματικό και πιο αντιδημοφιλή Γάλλο πρόεδρο όλων των εποχών.

Επείγουσα Έκκληση Συγκέντρωσης ΥπογραφώνΣυλλογος Κορδατος

Προς τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία μας καλεί να στηρίξουμε τον αγώνα της απέναντι στην αυξανόμενη αμερικανική ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και που αποτελεί προμήνυμα πιθανών πολύ αρνητικών εξελίξεων. Το παρακάτω κείμενο χρειάζεται όσες περισσότερες υπογραφές είναι δυνατόν. Όσοι θέλετε να βοηθήσετε στείλτε μας το όνομα σας ώστε να προστεθεί στον κατάλογο των ονομάτων στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση syllogosgk@gmail.com

Παρακαλούμε επίσης να προωθήσετε το κείμενο ο καθένας στις δικές του επαφές ώστε να είμαστε όσο γίνεται πιο αποτελεσματικοί και να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότερες υπογραφές.