#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Το φουκαρά το Σήφη ...

Γράφει ο mitsos175.
Νεκρός εντοπίστηκε ο κροκόδειλος του φράγματος των Ποταμών, στο Ρέθυμνο. Ο Σήφης, όπως τον είχαν βαφτίσει οι ντόπιοι, δεν άντεξε το κρύο που επικρατούσε στην περιοχή και δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Το φουκαρά το Σήφη. Δεν άντεξε το χειμώνα και πέθανε. Τη γλύτωσε από τους κυνηγούς, από τους δημοσιογράφους, και πήγε από το κρύο. Α ρε Σήφη, σε καταλαβαίνω. Κι εμείς στην πολυκατοικία ξεπαγιάσαμε για άλλη μια χρονιά. Που λεφτά για πετρέλαιο. Θα μας λείψεις. Εσύ ήσουν εντάξει ερπετό, δεν πείραζες κανένα.

Γιατί η κυβερνώσα αριστερά είναι ικανή για τα χειρότερα;


Δημήτρης Καζάκης
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» του κ. Τσίπρα δεν έχει ξεφύγει στο ελάχιστο από τα μέτρα και τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από το επικαιροποιημένο μνημόνιο του Απρίλη 2014. Εφαρμόζει, ή έστω επιδιώκει να εφαρμόσει τα μέτρα και τις ρυθμίσεις που δεν κατόρθωσε, ή δεν τόλμησαν να εφαρμόσει στην πράξη η συγκυβέρνηση των δοσιλόγων.
Όμως το χειρότερο δεν είναι αυτό. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επιδίωξη του είναι να υπογράψει ένα Contract – όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος στην επιστολή του προς την Μέρκελ στις 15 Μαρτίου – «ανάκαμψης και ανάπτυξης της Ελλάδας» με τους Θεσμούς. Πού ακούστηκε κράτος να υπογράφει ένα τέτοιο Συμβόλαιο (Contract); Που ακούστηκε κυβέρνηση να θέλει να παραδώσει το σύνολο των πόρων και των μέσων ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας της σε ξένα κέντρα, τους Θεσμούς;

F.E.M.A: Η μυστική κυβέρνηση

Harry V. Martin
Το Μάρτη του 2002 ο Μπους ανήγγειλε τη σύσταση μιας σκιώδους κυβέρνησης που θα αναλάμβανε την εξουσία σε περίπτωση που οι συνθήκες του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» θα έκαναν αδύνατη τη λειτουργία τής μέχρι τότε κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα μια «μυστική κυβέρνηση» υπάρχει από την εποχή της προεδρίας του Ρόναλντ Ρέηγκαν.
Πρόκειται για μια μυστική οργάνωση που επανειλημμένα είχαν προσπαθήσει να την φέρουν στο προσκήνιο με διάφορα προσχήματα (όπως για παράδειγμα αυτό της καταπολέμηση των ναρκωτικών). Ο συγγραφέας του άρθρου, που δημοσιεύουμε εδώ, Harry V. Martin, από το 1995 επισημαίνει τις έκτακτες εξουσίες που ήδη είχαν δοθεί και τους στόχους που υπήρχαν. Μέσα από τον μανδύα της θεσμικής λειτουργίας της δημοκρατίας γίνονται τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του κράτους. Κι όταν αυτά δεν μπορούν να επεκταθούν τότε αναλαμβάνουν οι τρομοκρατικές του υπηρεσίες με διάφορα προσχήματα.

Το Χθες και το Σήμερα του αναρχικού χώρου. Για ένα καλύτερο Αύριο

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - OΙ "ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ" ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΝΤΙΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΙ "ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ
Γράφει ο Βασίλης Φαναράκης
Αυτό είναι ένα κείμενο που ήθελα να γράψω εδώ και καιρό...πολύ πριν ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση. Σκέψεις που τριγυρίζουν στο μυαλό μου ήδη απ τη τραγωδία της 5ης Μαΐου 2010 (τραγωδίας όχι μόνο για όσους δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ εκείνη την αποφράδα ημέρα- ανάμεσά τους κι ένα αγέννητο βρέφος-αλλά και για το ίδιο το λαϊκό κίνημα κατά του Μνημονίου).

Καταρχάς ας μου επιτραπούν δυο πράματα: μια ιστορική αναδρομή και μια προσωπική σημείωση...

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»!

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Με το πρόσχημα της ουκρανικής κρίσης, ο αριθμός των αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται.

Στον ευρωπαϊκό τομέα, το εύρος δυνάμεων απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία, είναι πέντε φορές περισσότερο από ό, τι κατά την πρώτη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Με το πρόσχημα της προστασίας της Α.Ευρώπης από το «ρωσική επιθετικότητα» πάνω από εκατό άρματα έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Λετονία.

Ας γίνουμε λοιπόν Βενεζουέλα!

 
Πέτρος Αργυρίου
Όσο περνάνε οι μέρες το είναι πολύ νωρίς γερνάει ραγδαία και τους μόνους καρπούς που δίνει είναι αυτοί της πρόωρης γεροντικής κυβερνητικής ανημποριάς:
Λίγα πράγματα φανερώνουν στο εσωτερικό της χώρας ότι έχει υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης. Οι μηχανισμοί ανήκουν σε αυτούς που ανήκουν πάντα: στους ολιγάρχες.
Μετά από τις πρώτες δίκες παρωδίες και τις αθωώσεις Αναστασιάδη Παπακωνσταντίνου τις οποίες η κυβέρνηση παρακολουθούσε αμήχανη, έρχονται κι άλλα νέα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Το Παρακράτος των Βρυξελλών

Σουλτάνης Γρ.
Οι εκβιασμοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τις απείθαρχες χώρες της ευρωζώνης που δεν τηρούν ή προτίθενται να μην τηρήσουν το γράμμα των ευρωπαϊκών συνθηκών, επιβεβαιώνουν την κοινή διαπίστωση της κυριαρχίας του χρηματιστικού κεφαλαίου στο υπερεθνικό μόρφωμα της ΕΕ.

Η Ελλάδα μεταξύ Σκύλλας και Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ich bin Grieche - German TV (ZDF) Τρόικα στην Ταβέρνα