#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

"Εθνική υπόθεση κι όχι μικροκομματική ιστορία οι οφειλές"

«Οι Διστομίτες θα αποφασίσουν τον προσφορότερο τρόπο εκτέλεσης της ιστορικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για τις αποζημιώσεις των θυμάτων και των οικογενειών τους για τη "Σφαγή του Διστόμου" από τη στιγμή που ο υπουργός Δικαιοσύνης ενεργοποιήσει τη σχετική απόφαση, αλλά το μείζον δεν είναι αυτό…
Το μείζον είναι να κατανοήσουμε όλοι μας ότι πρόκειται για εθνική υπόθεση και όχι μικροκομματική ιστορία όλο το πλέγμα των γερμανικών οφειλών». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, η νομικός Χριστίνα Σταμούλη, εκπρόσωπος νομικά των οικογενειών του Διστόμου και κόρη του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη, ο οποίος αγωνίστηκε πολιτικά και νομικά για την υπόθεση της "Σφαγής του Διστόμου".

ΟΙ ΗΠΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ


ΣΠΕΚΧΑΡΝΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

FORTUNE: Η ΣΚΛΗΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα δήλωσε στο περιοδικό «Fortune» πως «οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κοιτάζουν τα δέντρα και χάνουν το δάσος». Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του περιοδικού, Κρις Μάθιους, σε δηλώσεις του σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος» και πως αν η Ευρώπη συνεχίσει να την αντιμετωπίζει με σκληρό τρόπο θα την οδηγήσει μακριά από τη σφαίρα επιρροής της Δύσης.

ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΜΟΡΦΗ ΠΑΤΡΟΝΑ


ο βασιλιας της μοναξιας

Η Γερμανική τηλεόραση δέχεται ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει τα "πολεμικά χρέη" (βιντεο)

3 Μαρτίου 2015 - Γερμανικό κανάλι ZDF ενημερωτική εκπομπή FRONTAL21 βράδυ 21.00 ώρα δεύτερο θέμα της εκπομπής ) Deutsche Kriegsschulden bei Griechenland = Γερμανικά πολεμικά χρέη προς την Ελλάδα.

Αναλύεται το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού αναγκαστικού δανείου της Ελλάδος προς την Γερμανία που δεν πληρώθηκε.

Μιλούν και νομικοί που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να τα ζητήσει παρόλο που η επίσημη γερμανική κυβέρνηση δεν δέχεται να το συζητήσει.

Η «περίπτωση» ΕΡΤ και η διάλυση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ευρώπη

Συντάκτης: Κατερίνα Σαρικάκη*

Η «περίπτωση» ΕΡΤ επιστρέφει στην κοινοβουλευτική δημόσια σφαίρα,
 ώστε να αποφασιστεί, δημοκρατικά, το νομικό πλαίσιο που θα διέπει την επαναλειτουργία της. Ομως το «πρόβλημα» ΕΡΤ προέκυψε από την έλλειψη δημοκρατικότητας, τόσο στην παύση της λειτουργίας της όσο και στην αντικατάστασή της από έναν φορέα χωρίς τα βασικά στοιχεία ή αξίες του ζητούμενου δημόσιου χαρακτήρα. Η «περίπτωση» ΕΡΤ συμβολίζει την κατάρρευση των Θεσμών που καλούνται να προστατεύσουν και να εγγυηθούν ελάχιστα θεμελιώδη δικαιώματα στην εξάσκηση της ιδιότητας του πολίτη.

«Να γιατί νικηθήκαν οι ισλαμοφασίστες στο Κομπάνι»

Η φωτογραφία που παραθέτουμε κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με την σημείωση «Να γιατί νικηθήκαν οι ισλαμοφασίστες στο Κομπάνι».

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ανταπόκριση που έκανε από το Κομπάνι ο Τάκης Χαλδαίος, εργαζόμενος στο ΚΕΘΕΑ και δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς».

Jeffrey Sacks: Ο “άλλος” σύμβουλος του Βαρουφάκη

Μετά τις… συμβουλευτικές φιλίες με την Lazard, σκάει η βόμβα και για έναν ακόμα σύμβουλο του Βαρουφάκη τον οικονομολόγο Jeffrey Sacks
Είναι όλα αυτά στα οποία αντιτίθεται η Naomi Klein στη θεωρία και βιβλίο της «το Δόγμα του Σοκ».

Και όμως, το περίεργο είναι ότι και οι δυο, είναι πιστοί της εκκλησίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης -Ατζέντα 21! Απίστευτο; Της ατζέντας που είναι ντυμένη στα πράσινα και προσποιείται την οικολόγο και κρατά κόκκινη σημαία για δήθεν εξάλειψη της φτώχειας.

Εκλογές στην Κούβα…


Κούβα: εκεί που οι εκλογές δεν είναι της πλάκας
Στις 24 Απρίλη 2015 στην Κούβα διεξάγονται οι τοπικές εκλογές, οι οποίες γίνονται κάθε 2,5 χρόνια. Υπάρχουν και στη χώρα μας αυτοί που χαμογελούν ειρωνικά στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων, ακόμα και σήμερα που το πολιτικό σύστημα και ο κοινοβουλευτισμός τους, βιώνει τον απόλυτο εκφυλισμό διεκπεραιώνοντας τις λογιστικές εργασίες των δανειστών και λοιπών εταίρων.
Ας τους αφήσουμε να το γλεντήσουν , και ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την εκλογική διαδικασία μιας χώρας που δεν είναι της πλάκας και οι άνθρωποι εκεί δεν ψηφίζουν για πλάκα.