#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΔΙΩΧΝΟΥΝ MCDONALDS ΚΑΙ COCA COLA ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Άρχισε η Ρωσία την αντεπίθεση σε αμερικανικές εταιρείες μετά τις κυρώσεις που της έχουν επιβάλει.
Μια γενική πολιτική  μπαίνει σε εφαρμογή προκειμένου να δώσουν ένα μάθημα στις εταιρίες που ανήκουν σε χώρες που δυσκολεύουν την Ρωσία οικονομικά μετά τις κυρώσεις που της υπέβαλαν.
Ο πρώην αρχίατρος της υπηρεσίας υγιεινής της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νυν βοηθός του Πρωθυπουργού Γκενάντι Ονίσσενκο,  δήλωσε  ότι τα «McDonalds» και η «Coca-Cola» διεξάγουν πραγματικό πόλεμο ενάντια στους Ρώσους στην οικονομία τους και στην υγεία τους.

Οι τράπεζες επιδοτούνται από το ευρωσύστημα για να κερδοσκοπούν

Του Δημήτρη Καζάκη
Πάνω από 86,6 δις ευρώ άντλησαν οι εγχώριες τράπεζες μέσα στον Ιανουάριο του 2015 από το ευρωσύστημα, σύμφωνα με την Συνοπτική Λογιστική Κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος Ιανουαρίου. Έναντι 54,4 δις ευρώ τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο 2014. Με την εγγύηση τίτλων του δημοσίου και τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων.

Η Χώρα σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Χωρίς να υποτιμώ καθόλου τις καλές προθέσεις του πρωθυπουργού και σχεδόν όλης της κυβέρνησης, χωρίς να παραγνωρίζω τη λαϊκή δίψα για λίγη «εθνική» αξιοπρέπεια, δεν μπορώ να αγνοήσω και την ατμόσφαιρα μιας συλλογικής αυταπάτης, ψευδαισθήσεων, υποκρισίας, αλληλοεξαπάτησης, εθελοτυφλίας και ομαδικής υστερίας

Του Αναγνώστη Λασκαράτου 
Η Ελλάδα είχε μετά τον εμφύλιο μια απόλυτα στρεβλή αντίληψη για τον πατριωτισμό. Την επέβαλε η Δεξιά που κουβαλούσε τις ενοχές του δωσιλογισμού, της λιποταξίας, της δειλίας, της ατομικής διάσωσης.
Οι άνεμοι της κοινωνικής και πολιτικής αδράνειας διαιώνισαν την κατάσταση και την μετέφεραν ισχυρή μέχρι σήμερα. Το μοντέλο του φυγόστρατου και φοροφυγά υπερπατριώτη των γηπέδων έχει επιβληθεί.

J59 ο Τυραννοκτόνος

Ο Δημήτρης Τσαφέντας ήταν μιγάς. Δεν τον δέχτηκε ποτέ ούτε το κίνημα των Μαύρων του Μαντέλα (επειδή, ακριβώς, ήταν μιγάς) και ίσως γι αυτό να ξεχάστηκε από τους πάντες.
Ο ίδιος ο Μαντέλα ειρωνεύτηκε και υποτίμησε την πράξη του “μπάσταρδου” Τσαφέντα, θεωρώντας μόνο τη δική του στάση ζωής (αναμένοντας να πέσει από μόνος του ο εχθρός) ως υπόδειγμα αντίστασης στο Απαρτχάιντ.

Φάτε τους πλούσιους
Παύλος Μεθενίτης
Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας (του 2014), περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι τα έβγαλαν πέρα το 2011 με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα. Ο ίδιος φορέας διαπιστώνει πως το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων σε πολλές χώρες, ειδικά του αναπτυσσόμενου κόσμου, διευρύνεται. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, μ” άλλα λόγια, και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Ο Δ. Καζάκης στην εκπομπή Reporter της Ελληνικής Τηλεόρασης του Λονδίνου (vid)

Η Ελληνική Τηλεόραση του Λονδίνου σε συνεργασία με το www.eobserver.co.uk παρουσιάζουν την εκπομπή "Reporter". Πρώτο θέμα, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Καλεσμένος της εκπομπής είναι και o οικονομολόγος-αναλυτής και ιδρυτικό μέλος του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου,Δημήτρη Kαζάκης.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο ΑΝΤΥΠΑΣ [ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ]


6 Μαρτη 1910


Βίντεο! Oλόκληρη η ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας "Διαγραφή του Χρέους Τώρα"

Η ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας "Διαγραφή του Χρέους Τώρα", οι εισηγήσεις και αρχικές τοποθετήσεις, ερωτήσεις-απαντήσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων (Αθήνα, 4.3.2015)

Συντονιστής: Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος)
0:10:55 Λεωνίδας Βατικιώτης (δημοσιογράφος, οικονομολόγος)
0:21:25 Νίκος Ιγγλέσης (δημοσιογράφος, συγγραφέας)
0:37:50 Δημήτρης Μπελαντής (δικηγόρος, συνδικαλιστής)
0:50:15 Πάνος Παπανικολάου (γιατρός, συνδικαλιστής)
1:07:35 Γιώργος Πετρόπουλος (δημοσιογράφος, ιστορικός)
1:24:30 Ερωτήσεις - απαντήσεις
1:38:25 Τοποθέτηση Ναταλί Γλέζου εκπρ. Πανελλαδικού Μετώπου Πλατειών
1:42:50 Τοποθέτηση Γιάννη Σηφακάκη (στέλεχος ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
1:45:10 Τοποθέτηση Παύλου Αντωνόπουλου (μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ)
1:53:00 Τοποθέτηση Όθωνα Κουμαρέλα (εκπρ. ΕΠΑΜ)
Χαιρετισμός στο 0:03:30 από τον Θέμη Μπαλασόπουλο (πρόεδρο ΠΟΕ ΟΤΑ)
1:55:20 κλείσιμο της συνέλευσης (Λεωνίδας Βατικιώτης)

https://cancelgreekdebtnow.wordpress.com/
https://www.facebook.com/CancelGreekDebtNow

Η τρύπια καραβάνα της Αξιοπρέπειας

Του Γιάννη Λαζάρου 
Πρώτα βάζουμε το τσιρότο στην πληγή και μετά όταν η πληγή θα έχει κακοφορμίσει πλήρως τότε καθαρίζουμε το τραύμα. Αυτή είναι η σειρά με την οποία η κυβέρνηση θέλει να λύσει τα προβλήματα των πολιτών. 
Το να καλύψεις την εξαθλίωση Ελλήνων από τον πόλεμο που δέχθηκαν μέσω επιδομάτων, κουπονιών τροφής και κάρτας απόρου για νοσηλευτική ή φαρμακευτική βοήθεια, είναι μία παράταση αναξιοπρέπειας, η οποία έρχεται παράλληλα με την παράταση δανειακής σύμβασης. Δεν γίνεται 2,500,000 Ελλήνων να ήταν τόσο άχρηστοι, τόσο λαμόγια, τόσο καιροσκόποι που να έφθασαν στο σημείο φτώχειας εξαιτίας της εισβολής των οικονομικών δολοφόνων του πλανήτη που ήρθαν να τους εξυγιάνουν. 

Οι μέρες της ανεμελιάς σας είναι μετρημένες

by To Skouliki Tom
Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες την επικαιρότητα, η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι εξαρετικά να καταλάβω τί ακριβώς συμβαίνει και πού ακριβώς το πάει η Κυβέρνηση.
Όχι σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα. Σε όλους τους τομείς.
Το γεγονός ότι καταφέρνω – όπως και πολλοί άλλοι μπλόγκερς – να βγάζω καθημερινά ένα κείμενο είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Απορώ τί βρίσκω και γράφω. Μπράβο μου!

Ο Βασίλης Βιλιάρδος για το σήμερα και το αύριο της χώρας