#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης για την πρωτοβουλία διαγραφής του χρέους


Καστοριάδης – Ποια Ευρώπη; Ποιες απειλές; Ποια υπεράσπιση;…

«Ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος και είναι παντού στα σίδερα» έγραψε ο Ρουσσώ. Όχι, κανένας φυσικός νόμος ή θεϊκή βούληση δεν κάνει τον άνθρωπο να γεννιέται ελεύθερος (ή μη ελεύθερος). Αν όμως είναι, πράγματι, σχεδόν παντού στα σίδερα, είναι γιατί γεννιέται ανάμεσα σε σίδερα πού είναι έτοιμα να τον υποδεχτούν —και πού τον κάνουν έτσι ώστε να μη ζητάει άλλο από το να τα δεχτεί.

Το Κόσοβο αδειάζει

Περίπου 40.000 πρώην κάτοικοι Κοσόβου έχουν ζητήσει άσυλο σε Γερμανία και Ουγγαρία σε διάστημα ενός εξαμήνου
Η έβδομη επέτειος από τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, στις 17 Φεβρουαρίου του 2008, έχει βρει το Κόσοβο αντιμέτωπο με μαζική μετανάστευση. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Κοσσυφοπέδιο αδειάζει

«Ένα πρωί, οι δύο καλύτεροί μου σερβιτόροι με ενημέρωσαν ότι παραιτούνται. Το ίδιο βράδυ έπαιρναν τον αυτοκινητόδρομο του Βελιγραδίου για τη Γερμανία. Μου είπαν ότι δανείστηκαν χρήματα από συγγενείς τους που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό και ότι θα αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Έπαιρναν έναν καλό μισθό. Αλλά προσβλήθηκαν από τον ιό της εξόδου»...

Σενάρια προκαλούμενου τρόμου

Αντα Ψαρρά - "Εφημερίδα Συντακτών"  
Η σκηνή από μόνη της τα έλεγε όλα. Την ώρα που στο κεντρικό δελτίο του Mega της Δευτέρας η Όλγα Τρέμη, με αυστηρό ύφος και με πλήρη αποδοχή του κατηγορητηρίου της Aντιτρομοκρατικής, κατακεραύνωνε το 22χρονο κορίτσι που εμφανιζόταν κουκουλωμένο υπό τους ήχους επιβλητικής μουσικής περίπου σαν ο Νο1 εγκληματίας αυτής της χώρας, ο πολίτης αναρωτιόταν ποιος είναι ο ένοχος και ποιος ο αθώος.

Μένος ανθρωποφαγικό

Γράφει η Ε. Χ.
Τόσο μένος ανθρωποφαγικό για τους μόνιμους υπάλληλους της ΔΕΗ που πάλεψαν και κέρδισαν αυτά τα 6ευρω τις εργάσιμες μέρες!

Όλοι αυτοί που από χθες βγαίνουν πνέοντας τα μένεα για τη νίκη ενός κλάδου εργαζομένων (ναι είναι κάποιοι λαμόγια, ναι κάποιοι είναι διορισμένοι με το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων) δεν τους βλέπω να γράφουν τίποτα για τον αγώνα των εργαζομένων στην coca cola ή για το δικαστήριο που έριξε στα μαλακά τους ιδιοκτήτες της ΒΙΟΜΕ, για την απαίτηση συλλογικών συμβάσεων και τον αγώνα των εργαζομένων στη vodafon και στη wind.

Παράθυρο που επιτρέπει χρεοκοπία έχει ανοίξει στο QE η ΕΚΤ

Του Νίκου Κωτσικόπουλου
Έχοντας φροντίσει να διευκολύνεται ακόμα και η χρεοκοπία χώρας της Ευρωζώνης, επιτρέποντας αναδιάρθρωση χρέους, η ΕΚΤ μπορεί πια να αγοράζει κρατικά ομόλογα ή ενυπόθηκα ομολογιακά δάνεια από τις αγορές, για τους επόμενους 18 μήνες.

Η τελευταία θα πρέπει να πάρει ανανέωση του προγράμματος δανεισμού ELA την ώρα που δικαιολογημένα ζητάει να επιτραπεί πάλι η δυνατότητα δανεισμού- εξαίρεση (με τίτλους που κατέχουν οι τράπεζες), απευθείας από την ΕΚΤ, όπως ίσχυε πριν τις εκλογές.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα που επενδύει στον θάνατο χωρών

Μύρισαν αίμα και έρχονται. Μάσκα έχουν την ανασυγκρότηση 
της Ελλάδας και πλάτη την ίδια την ελληνική κυβέρνηση
Οι μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) δεν θυμήθηκαν ξαφνικά ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Στις 25 Νοέμβριου 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά κάλεσε την ΕΤΑΑ (ERBD) να έρθει στην Ελλάδα αφού είναι μία από τις δικαιούχες χώρες αυτής της περίεργης Τράπεζας. Στις 2 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση Τσίπρα επιβεβαίωσε το κάλεσμα της προηγούμενης κυβέρνησης. Η ΕΤΑΑ απάντησε θετικά στην κυβέρνηση Τσίπρα και ξεκινάνε το έργο ανασυγκρότησης δίνοντας 500 εκατ. ευρώ για επενδυτικά δάνεια.