#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Το Αγγλικό Δίκαιο

Ενοχικό Δίκαιο, Γενικό Μέρος [έκδοση 1999, σελίδες 234-237, πλαγιάριθμοι 22-27]. α) Αγγλικό δίκαιο: Το αγγλικό δίκαιο αντιμετωπίζει κάθε συμβατική υποχρέωση ως περίπτωση εγγυοδοτικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία ο οφειλέτης ευθύνεται για κάθε παράβαση της (breach of contract). Αυτό εξηγεί πολλές διαφορές σε σχέση με τα ηπειρωτικά δίκαια. Έτσι, στο αγγλικό δίκαιο είναι αδιάφορη η μορφή της εκάστοτε παράβασης της ενοχής (π.χ. αδυναμία, υπερημερία, πλημμελής εκπλήρωση), καθώς κάθε περίπτωση μη εκπλήρωσης αντιμετωπίζεται ως παράβαση όσων υποσχέθηκε ο οφειλέτης.   

Πανούσης προς αστυνομικούς: "Αποφεύγετε βία και χημικά στις διαδηλώσεις"

Βρε Πανούση ξέρεις κανέναν να έκοψε το κάπνισμα
 διαβάζοντας την ένδειξη πάνω στο πακέτο...

Ευρωπαϊκή Ένωση – Η μεγαλύτερη απάτη απ’ όλες…

Η Ευρωπαική Ένωση είναι, επιεικώς, η μεγαλύτερη εξαπάτηση των λαών της Ευρώπης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η λαμπερή εμφάνιση με αστέρια, τα μεγάλα κτήρια, συμφωνίες του Μπετόβεν, τόνοι ρητορικής περί αξιών, δημοκρατίας, πολιτισμού, τα γαλλικά (ότι πεις στα γαλλικά ακούγεται ωραίο),  κτλ δεν είναι παρά η σάλτσα με την οποία εξαπατά ακόμα και κομμάτι του ίδιου της του εαυτού. Το δαιδαλώδες σύστημα διακυβέρνησης προσφέρει παντελής άγνοια για το ποιος κάνει κουμάντο, από που προέρχονται οι διάφορες αποφάσεις που οι Ευρωβουλευτές ψηφίζουν με την ντουζίνα χωρίς πολλοί να μην έχουν ιδέα τι ψήφισαν αφού τα ίδια τα ψηφίσματα είναι επενδυμένα με ένα καταπληκτικό μείγμα καφκικού λαβύρινθου και news-speak που εννοούν άλλο από αυτό που λένε. Όταν π.χ. ψηφίζουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων ψηφίζουν για το δικαίωμα των εργοδοτών να κάνουν τους εργαζόμενους παιχνίδι τους.

το παζάρι…

πάντα θα σε στήνουν στον τοίχο, απλά διαφέρει το όπλο

Χθες, από την Ερμού κι από το ύψος της Αγίας Σοφίας, ξεκίνησα για να βγω στο Βαρδάρη και στα στενά πίσω από τον ΟΤΕ, εκεί όπου είχα παρκάρει το αυτοκίνητο. Είχα χρόνια να περάσω απ’ το γιουσουρούμ όπως το λέγαμε παλιά. Το είδα σαν ευκαιρία.
 -
Πέρασα στα στενά πάνω απ’ την Ερμού να ξαναθυμηθώ την εποχή που ψάχναμε στα στοκατζίδικα για φτηνά και μόρτικα. Απογοητεύτηκα. Ελάχιστη κίνηση. Κάτι περίεργοι τύποι που διάβαζαν τα ραβασάκια στα βοτανάδικα ψάχνοντας το φάρμακο για την φαλάκρα.
-

Μη λέτε ψέματα: ο τερματισμός της λιτότητας μέσα στην Ευρωζώνη είναι αδύνατος

Συνέντευξη του Γκρεγκ Πάλαστ
Ο Γκρεγκ Πάλαστ, ανανωρισμένος στον τομέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας και συγγραφέας, εξηγεί γιατί πιστεύει πως ο Σύριζα δεν μπορεί να εφαρμόσει το οικονομικό του πρόγραμμα εφόσον είναι η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη και γιατί το ευρώ βλάπτει την ελληνική οικονομία. Η συνέντευξη έγινε στα τέλη Ιανουαρίου του 2015 και διατηρεί τη συνάφειά της, επειδή εκφράζει τις απόψεις του Πάλαστ για τις θέσεις του Σύριζα, το πώς θα έπρεπε να αντιδράσει στις απαιτήσεις της τρόικας και ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν για την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης της εξόδου από το ευρώ. Μιλά επίσης για το ρόλο της Goldman Sachs στη διαιωνιζόμενη ελληνική οικονομική κρίση και για τη Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συνεργασία (TTIP) που βρίσκεται στα σκαριά. 

Κοινωνικά αντανακλαστικά και εργατική αλληλεγγύη

"Εκδοχή"
Σε όλη την ιστορική διαδρομή του εργατικού κινήματος, όταν οι εργαζόμενοι κάποιου κλάδου πετύχαιναν βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής τους, λειτουργούσαν πιλοτικά για ανάλογες διεκδικήσεις και από τους άλλους εργαζόμενους. Γι” αυτό και προπολεμικά στην Ελλάδα το σύνολο των εργαζομένων ήταν αλληλέγγυο στους καπνεργάτες και τους σιδηροδρομικούς (που χάρη στη συνδικαλιστική τους οργάνωση και τους αγώνες τους είχαν εξασφαλίσει καλύτερους όρους σε σχέση με την πλειονότητα των άλλων εργαζομένων), γι” αυτό αργότερα η αλληλεγγύη προς τους οικοδόμους, πολύ μετά προς τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κ.λπ.

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Πλανώνται όσοι νομίζουν πως μπορεί να επιτευχθεί πραγματική αλλαγή εντός της ευρωζώνης, τονίζει σε άρθρο του στον Guardian ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. Προτείνει αλλαγή στρατηγικής στις διαπραγματεύσεις του Ιουνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η στρατηγική της επίτευξης ριζικών αλλαγών εντός του ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της, τονίζει σε άρθρο του στον Guardian o βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας.

Μετά το ΣΥΡΙΖΑ τι;;;;

Του Οθωνα Κουμαρέλλα
Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να απαντά με απόλυτο τρόπο στο δίλλημα συμβιβασμός, ή ρήξη και έτσι δίνει ο ίδιος ένα οριστικό τέλος στις αυταπάτες, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για όλες εκείνες τις δυνάμεις που εξ αρχής έθεταν τα ζητήματα σε ορθολογική βάση και υπέρ των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και της χώρας.
Ενδεχομένως είναι για κάποιους νωρίς ακόμα για οριστικά συμπεράσματα, αλλά η ταχύτητα «προσαρμογής» του ΣΥΡΙΖΑ στη μνημονιακή πραγματικότητα εκπλήσσει. Όπως και η δικαιολογία που άρχισε να ακούγεται ολοένα και πιο δυνατά, ότι, τάχα, η εντολή που έλαβε ήταν να παραμείνουμε πάσει θυσία στο ευρώ, αφού έτσι θέλει το 80% του κόσμου.

«Το μνημόνιο δεν έχει ημερομηνία λήξης», λένε οι δανειστές

Με αφοπλιστική κυνικότητα και ιμπεριαλιστική αλαζονεία οι τεχνοκράτες του EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), παραβιάζοντας την παράδοση των τριών τελευταίων εβδομάδων που ήθελε τους μηχανισμούς της ΕΕ και το ΔΝΤ να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τη λέξη «μνημόνιο», σε σημερινή του ανακοίνωση – παρέμβαση προς την κυβέρνηση αναφέρει ότι το μνημόνιο όχι μόνο δεν τέλειωσε στις 25 Ιανουαρίου αλλά μάλιστα «δεν έχει ημερομηνία λήξης».