#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ


Η συμφωνία σε απλά ελληνικά

Σταύρος Χριστακόπουλος
«Οι Έλληνες σίγουρα θα έχουν μία δυσκολία να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους».Με αυτήν τη χαιρέκακη – και γερμανικής κατανάλωσης – ατάκα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπάθησε να πει στο εσωτερικό της χώρας του, από τη Βουλή της οποίας θα πρέπει να ψηφιστεί η νέα τετράμηνη συμφωνία – γέφυρα για την Ελλάδα, ότι είναι ο μεγάλος νικητής στην αναμέτρηση με τη χώρα των «τεμπέληδων» και «μπαταχτσήδων» του Νότου και την εξτρεμιστική και αυθάδη κυβέρνησή της.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Χαστούκι στο κύρος της κυβέρνησης ο προχθεσινός κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ», όπως και ο κεντρικός τίτλος του χωριστού οικονομικού τμήματος της ίδιας εφημερίδας, όπως και το κύριο άρθρο, όπως και τα ρεπορτάζ της. «Ελλάδα: Η κυβέρνηση Τσίπρα υποτάσσεται στις απαιτήσεις των Βρυξελλών» διαλαλούσε η «Μοντ» από την πρώτη της σελίδα. «Ο Τσίπρας ξεχνάει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για να ικανοποιήσει τις Βρυξέλλες» διατυμπάνιζε η πρώτη οικονομική σελίδα.

Η Ελλάδα, η Γερμανία και η Συμφωνία 2+4


Μάνος Τριανταφύλλου
Δεν υπάρχει πιθανότητα να δεχθεί η Γερμανία να δώσει ούτε τσακιστή δεκάρα για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις στη χώρα μας δια της διπλωματικής οδού και των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα ανέρχεται το συνολικό ποσό που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον Β’ ΠΠ στο αστρονομικό ύψος των 1.200 δισ  ευρώ.

Slate: «Ιδού οι φοροφυγάδες σας κύριε Βαρουφάκη…»

Τα 2.062 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ παραμένουν ανέγγιχτα κι ανέλεγκτα στα συρτάρια του ΣΔΟΕ, η κυβέρνηση ζητά εναγωνίως 7 δις από διαφυγόντες φόρους για να κλείσει «τρύπες» και χρηματοδοτικό κενό, κι ο πλανήτης ανακαλύπτει ξανά εμβρόντητος το μοναδικό, μικρό θαύμα της ελληνικής φοροδιαφυγής.

Η Ελλάδα υπέγραψε να μην ελαφρυνθεί το χρέος

Ως κόμματα της αντιπολίτευσης υποσχόταν όχι απλά ελάφρυνση του χρέους αλλά ακόμα και πλήρης διαγραφή του. Όμως η ελληνική συγκυβέρνηση με την συμφωνία Βαρουφάκη κατάφερε τα εντελώς αντίθετα. Με μία υπογραφή για παράταση έληξε το δικαίωμα για κούρεμα του επιβεβλημένου χρέους της Ελλάδας.
Το Νοέμβριο 2012 είχε επιτευχθεί συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους στο Γιουρογκρούπ, η οποία έπαψε να ισχύει από την στιγμή που υπογράφηκε η Συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης. Οι πρώτοι που «τρίβουν» τα χέρια τους με την απίστευτη αυτή παραχώρηση από την ελληνική πλευρά είναι οι Γερμανοί. Το Βερολίνο στέλνει χαιρετίσματα στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας:

ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ!!

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
Από τον Μάη του 2010, όταν ο θρυλικός πλέον ποδηλάτης, υπέγραφε την βρωμερή και πρώτη στην Παγκόσμια Ιστορία Σύμβαση "Δαμειακής Διευκόλυνσης" που στό άρθρο 14παρ.5 εκχωρούσε "άνευ όρων και αμετάκλητα την Ασυλία λόγω άσκησης Εθνικής Κυριαρχίας" και στην συνέχεια ερχόντουσαν κατά κύμματα στο "Κυνοβούλιο" και ψηφίζονταν από τίς διάφορες κατά περίπτωση Ληστοσυμμορίες τα Θρυλικά Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, Κοντοπρόθεσμα, μακρυπρόθεσμα, κουτσοπρόθεσμα και διάφορα άλλα ταιριαστά που έφερναν την καταστροφή στον τόπο μας και τη Γενοκτονία στον Ελληνικό Λαό, καθιερώθηκε να τούς αποκαλούμε ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ, και πολύ σωστά!

Από ήρωας ζητιάνος και παραγωγός μπαρούφας

Ο πιστός εκτελεστής των εντολών της ΕΕ και όψιμος σωτήρας, δηλώνει ανερυθρίαστα:
«Ο κόσμος δεν θέλει χρήματα και δουλειές, θέλει αξιοπρέπεια»
«Ελπίζω ότι η ΕΚΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει το Μάρτιο»
Τώρα που η ΕΕ γύρισε την κρίση από οικονομική σε ανθρωπιστική, γίνεται λογικό και το παράλογο από τα όργανά της τύπου Βαρουφάκη. Η δουλειά δεν είναι απαραίτητη, θα σου δίνει αξιοπρέπεια η παρέα του Βαρουφάκη σιτίζοντας την επιβίωση των προσκυνημένων, αρκεί να μην σηκώνουν κεφάλι.

Η εγκληματική συμμορία

Ο στυγνός εκβιασμός εκλεγμένων υπουργών, η υποκατάσταση των κοινοβουλίων όσον αφορά τη νομοθεσία, καθώς επίσης η διαπλοκή με την εγχώρια ελίτ, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της δραστηριοποίησης της Τρόικας στις χώρες της Ευρωζώνης
Με βάση τις έρευνες που διεξήχθηκαν από μία γερμανική τηλεοπτική εκπομπή, με τον τίτλο κατανοεί κανείς πολλές από τις εγκληματικές ενέργειες ενός καταστροφικού μηχανισμού, τον οποίο έχει την ανευθυνότητα να αποκαλεί η σημερινή κυβέρνηση «Θεσμό» – ισχυριζόμενη πως πρόκειται για μία θεσμοθετημένη Αρχή της Ευρώπης, όταν όλοι γνωρίζουν πως συμμετέχει το ΔΝΤ, το οποίο φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την αποστολή που του είχε ανατεθεί από τη σύσκεψη του Breton Woods (ανάλυση).

Φτιάχνουν σύνορα εντός της Ελλάδας

Η κατάργηση του Καλλικράτη θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Βούτσης, ανακοίνωσε ότι ο Καλλικράτης θα καταργηθεί και ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν σε άλλο πλαίσιο. Άλλο πλαίσιο όμως, θα έχει και η νέα χωροθέτηση των Δήμων. Με πλάγιο τρόπο και με επιχείρημα μια πιο δημοκρατική αυτοδιοίκηση, η ελληνική συγκυβέρνηση χαράζει νέα σύνορα μέσα στην Ελλάδα.

ΞΟΥΛΙΔΟΥ: ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Την πρόθεση της να ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίου εξέφρασε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου. “Ασφαλώς. Καμία αντίρρηση και κανέναν ενδοιασμό” είπε χαρακτηριστικά στο Βήμα Fm, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

ΤΣΙΠΡΑΣ


Επέκταση δανειακής συνθήκης χρέους και μνημονίου με 265 ψήφους υπέρ;

Παναγιώτης Μαυροειδής

Περίεργα πράγματα αυτές τις μέρες…
Ρώτησαν τον Νίκο Φίλη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Διευθυντή της ΑΥΓΗΣ, σε τηλεοπτική εκπομπή:
‘’Τι έγινε τελικά στην κοινοβουλευτική ομάδα; Υπήρξαν πολλές
διαφωνίες στη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup;’’
Και η απάντηση:
‘’Κάτι λίγοι ήταν. Δεν μετρήσαμε…’’
Μετά όμως έρχονται και άλλες ερωτήσεις σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:
‘’Θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία;’’
‘’Δεν ξέρουμε, θα σας πούμε αργότερα’’, απαντάει η κυβέρνηση. ‘’Πάντως, υποχρεωμένοι δεν είμαστε…’’

Πρόταση Νόμου της ΚΟ του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων

 
Π Ρ Ο Σ   Τ Η    Β Ο Υ Λ Η Τ Ω Ν Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Στην Πρόταση Νόμου

«ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» 

Α. Επί της αρχής

Το ΚΚΕ συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για μια ακόμη φορά καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στην Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εν συνεχεία.

Επεισόδια και συγκρούσεις με ΜΑΤ στην (πρώτη μετεκλογική) πορεία εναντίον του Μνημονίου...

Ειρωνία της τύχης, ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν μπροστάρης στα κινήματα των Εξαρχείων απαιτώντας να διαλυθούν τα ΜΑΤ -προεκλογική δέσμευσή του- και σήμερα ενημερωνόταν από τα ΜΑΤ για την αντιμετώπιση των πρώην συντρόφων του...

Από το "PRESS-GR"
Η πρώτη "αντικρατική" πορεία εναντίον του Μνημονίου έλαβε χώρα σήμερα το βράδυ από αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Ο άνθρωπος δεν είναι «πόρος», κε Βαρουφάκη

Γιώργος Χαλιμούρδας
Είτε το θέλουμε είτε όχι, τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός, είναι ξεκάθαρα και δεν χωρούν αμφισβήτηση… αρκεί να μην είσαι τυφλός, να μη φοράς ροζουλί γυαλιά, να το λέει η ψυχή σου, να υπάρχει φιλότιμο και πάνω από όλα να σκέφτεσαι με το μυαλό σου, να έχεις καθαρό και ανοιχτό μυαλό. Γιατί όπως και να το δούμε, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία επανάσταση, δεν υπάρχει κανένα κούρεμα, δεν υπάρχει λογιστικός έλεγχος του χρέους, δεν υπάρχει κανένα προμελετημένο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, δεν υπάρχει καμία συνενοχή του εγχώριου και διεθνούς κυκλώματος τοκογλυφίας με προεξέχουσα τη Γερμανική ηγεσία και την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη που απομυζά το αίμα του ελληνικού λαού μέρα με τη μέρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ αδέρφια δεν υπάρχει καμιά φασιστική ολοκληρωτική λογική που διέπει την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.. «Εξάλλου μας αγαπάνε οι Γερμανοί. Σαν φίλοι ήρθανε» [1].

Ιδρύεται η πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα»

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας Διαγραφή του Χρέους Τώρα.
Ήδη προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, έχουν υπογράψει το αρχικό κείμενο κάλεσμα το οποίο θα διαμορφωθεί στη συνέλευση.
Η πρωτοβουλία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Ερήμην και σε βάρος του λαού οι συμφωνίες της κυβέρνησης με δανειστές
Ανοιχτή εκδήλωση – ιδρυτική συνέλευση στις 4 Μαρτίου

Πλήρη υποταγή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους πιστωτές σηματοδοτεί η απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ) στις 20 Φεβρουαρίου.

Τζιχαντιστές καταστρέφουν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μοσούλης (Βίντεο)

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το «Ισλαμικό Κράτος», άνδρες καταστρέφουν με βαριοπούλες, σφυριά και τρυπάνια αρχαιότητες ανεκτίμητης αξίας που προέρχονταν από το Μουσείο στη Μοσούλη.
Η καταστροφή έρχεται μετά από την εισβολή τζιχαντιστών στην βιβλιοθήκη της Μοσούλης και το κάψιμο χιλιάδων σπάνιων χειρογράφων και παπύρων.
Ορισμένες από τις αρχαιότητες, που προέρχονταν από Μουσείο στη Μοσούλη, πόλη την οποία το ΙΚ κατέλαβε τον Ιούνιο, χρονολογούνται από τον 7ο αλλά και τον 9ο αιώνα π.Χ.

Εχεις μπλούζα με κουκούλα; Εφτά χρόνια φυλακή!

 Αφροδίτη Τζιαντζή - "Εφημερίδα των Συντακτών"
«Το νομικά επιλήψιμο είναι οι παράνομες πράξεις, όχι ο ρουχισμός των ανθρώπων ή τα μέτρα προστασίας τους από τα χημικά. Ακόμη και στις διαρρήξεις δεν ποινικοποιούνται, λ.χ. τα γάντια! Ο “κουκουλονόμος”, για τους λόγους που λέτε, θα καταργηθεί». Ετσι απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου στο προεκλογικό ντιμπέιτ της «Εφ.Συν.» (16/1/2015) στην ερώτηση αν θα καταργηθεί ο κουκουλονόμος και οι «τυφλές» και αυθαίρετες συλλήψεις σε κινητοποιήσεις.

Για τη Συμφωνία Παράτασης του Μνημονίου και το ΣΥΡΙΖΑ

Γρηγόρης Σουλτάνης
Μετά την απεχθή συμφωνία με τους δανειστές, η λίστα των μεταρρυθμίσεων που υποβλήθηκε από την ελλ. Κυβέρνηση στο Eurogroup, έρχεται να αποδείξει την παράταση του μνημονιακού προγράμματος και τη στροφή 180 μοιρών που συντελέστηκε μεταξύ των προεκλογικών υποσχέσεων και των μετεκλογικών πολιτικών της κυβέρνησης.
Αυτά άλλωστε επιβεβαιώνει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι «Δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ προκαταβολικά» αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα οι όροι του τρέχοντος προγράμματος.

Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι…

Ενας μόνο μήνας ήταν αρκετός για να αρχίσει να γίνεται ορατή η μεγάλη ανατροπή που έχει ήδη ξεκινήσει από την επομένη των εκλογών. Μόνο που η ανατροπή δεν αφορά την υφιστάμενη πολιτική κατάσταση, αλλά την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση με κατάργηση των μνημονίων και της τρόικας, κατάργηση όλων των νόμων που γεννούν λιτότητα, ανεργία, φτώχεια, αυτό που λένε «ανθρωπιστική κρίση».

Nα ποιά κυβέρνηση και πότε έδωσε τα κόκκινα δάνεια

Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Σε λογιστικό έλεγχο του χρέους προχωράει η Βουλή αλλά από το 2009 και μετά! Δώρον άδωρον, αφού το χρέος άρχισε να αυξάνει απο τη μεταπολίτευση (1973) και μετά. Στο ανωτέρω γράφημα φαίνεται ότι το χρέος αυξήθηκε υπερβολικά απο το 2001 και μετά. Τα 8 χρόνια που δεν θέλει η Βουλή να ελέγξει κρύβουν το «θησαυρό» ή ένα μεγάλο μέρος απο το «θησαυρό».

Αριστερός καραμανλισμός;

Σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν κανόνες. Θεωρητικά, κάθε παίκτης ξέρει τους νόμους του παιχνιδιού και αυτό του δίνει μια ισότητα. Μπορεί να κερδίσει ή να χάσει, όσο και οι άλλοι συμπαίκτες του. Εκτός αν υπάρχει κάποια απάτη, που ανατρέπει τους νόμους του παιχνιδιού. Αλλά αυτό θεωρείται αθέμιτο.
Εντούτοις, στις υπόλοιπες ανθρώπινες σχέσεις, και σε αυτές βάζω όλες τις συναλλαγές των ανθρώπων, από τον περιπτερά της γειτονιάς μας μέχρι τις υπερεθνικές σχέσεις μεταξύ κρατών, η απάτη θεωρείται θεμιτή.

‘Υψωμα Ελλάδα

Simple Man
Πάλι θα χάσουμε. Το προαίσθημα της ήττας είναι το πρώτο που έρχεται πριν η ίδια η ήττα μπει θριαμβεύτρια στην αλωμένη πόλη. Δεν έχει σημασία που δεν κουβαλήσαμε όπλο και δεν ακούσαμε ήχο σφαίρας να περνάει δίπλα από το κεφάλι μας, εμείς πολεμήσαμε. 
Δεν έχει καμία σημασία που δεν θα γραφούν ένδοξες ιστορίες για μας τους Έλληνες της πρώτης και δεύτερης 10ετίας του 21ου αιώνα. Δεν έχει σημασία που δεν έχουμε εμφανή ίχνη καταπόνησης στο κορμί μας, ούτε που δεν τραγουδούμε θούριους όλοι μαζί πριν την κάθε μάχη, εμείς πολεμήσαμε.

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

του Νίκου Ιγγλέση
Το ανακοινωθέν του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, που συνυπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, βάζει τέλος στις αυταπάτες πολλών στελεχών της νέας κυβέρνησης, αλλά και μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, που πίστεψαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει λύση του ελληνικού δράματος μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Σκέψεις ενός Πολίτη

 Κείμενο που λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο

Φάνης Ξουργιάς
Εμπρός για μιά Ελλάδα με μιά γενικευμένη νέα Σεισάχθεια αλλά Σόλωνα! *
Bank Run τώρα!
Πάρτε τα όποια λεφτά σας από τις τράπεζες τώρα. Είναι το ελάχιστο και πιό συνετό για όλους μας, τούτη την ώρα από όποια πλευρά και να το δούμε. Ας τους δώσουμε μόνοι μας το τελειωτικό χτύπημα.
Ας ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας από την αρχή με πολύ δουλειά πάνω στην καμμένη γή μας, με αμέτρητες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες και ας αρχίσουμε να παράγουμε, βασισμένοι στην δύναμη της θέλησης και της αξιοπρέπειά μας!

«Πάμε σε νέο μνημόνιο που θα το λέμε συμφωνία «

Δήλωση σοκ Αν.Υπουργού οικονομιικών


Αυτή είναι η Συρία! Γι' αυτό παραμένει Αδούλωτη κι Αδέσποτη!

Η Μάνα έχασε το γιο της από τους μισθοφόρους-τρομοκράτες της "πολιτισμένης" δύσης...
Πήρε το όπλο του νεκρού παιδιού της, φόρεσε τη στολή του Αραβικού στρατού της Συρίας και κατατάχθηκε εθελόντρια, πολεμάει στην πρώτη γραμμή τους εισβολείς, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών, υπερασπίζεται την πατρίδα της στη μνήμη του παιδιού της...