#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Να ποιοι κέρδισαν από την δήθεν διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης

Δημήτρης Καζάκης
Τρελά κέρδη ανακοίνωσε το Bloomberg (25/2) για όσους αγόρασαν και κράτησαν τα ελληνικά ομόλογα όλο τον πορηγούμενο μήνα. Οι κάτοχοι αυτοί των ομολόγων αμείφθηκαν με 11% απόδοση κατά μέσο όρο, η υψηλότερη στον κόσμο.
Ποιοι κέρδησαν; Όσοι στοιχιμάτησαν ότι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ανατρέψει τα μνημόνια, ούτε να οδηγήσει σε διαγραφή του χρέους, ή σε έξοδο από το ευρώ. Αυτοί αγόρασαν πάμφθηνα ελληνικά ομόλογα όταν αυτά βρίσκονταν στο ναδίρ, λόγω των εικονικών «εντάσεων» που υπήρχαν ανάμεσα σε Ευρωπαίους και ΣΥΡΙΖΑ. Την εποχή δηλαδή που κ. Τσίπρας μίλαγε προεκλογικά για σκληρή διαπραγμάτευση, για τέλος των μνημονίων κοκ.

Βόμβες Μηλιού: Η κυβέρνηση επιλέγει να παρουσιάζει την προφανή υποχώρηση ως νίκη

Στην "τεχνική επέκταση" του υφιστάμενου Προγράμματος, το οποίο για επικοινωνιακούς λόγους η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε, να μετονομαστεί σε 'υφιστάμενο διακανονισμό", ώστε να γίνει δυνατή η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναφέρονται μεταξύ άλλων οι Σπύρος Λαπατσιώρας, Γιάννης Μηλιός και Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος.
Στο κείμενό τους, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του υπεύθυνου για θέματα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιού, γίνεται αναφορά στην επιλογή της κυβέρνησης να παρουσιάζει την προφανή υποχώρησή της στο Eurogroup ως νίκη, γεγονός που αποτελεί "κακό σημάδι για τη συνέχεια, επειδή δείχνει ότι περισσότερο ενδιαφέρεται για την επικοινωνία παρά για την ουσία".

Καληνύχτα Ελπίδα, καληνύχτα Αξιοπρέπεια, καληνύχτα Άλεξ boy


Δεν χρειαζόταν να είσαι προφήτης για να ξέρεις ότι τελικά η κατοχή στην Ελλάδα θα παραμείνει ακόμα και με το τελευταίο χαρτί του συστήματος που ήταν η επιλογή της «πρώτης φοράς αριστερά». Όσοι δεν έχουν κομματικά σελοφάν διαφόρων χρωμάτων να καλύπτουν τα μάτια τους στα πραγματικά γεγονότα, έχουν μεγαλύτερη αντοχή στην αλήθεια.
Ο λαός έδρασε στον πανικό μην χάσει κι άλλα. Όχι από την σακούλα που φυλάει την αξιοπρέπεια, αλλά από το προσωπικό του θησαυροφυλάκιο.

Ζώμεν γαρ ου ως θέλομεν, αλλ´ ως δυνάμεθα

Κι αν το ρηθέν υπό του Μενάνδρου αφορούσε την τρέχουσα πολιτική, θα το μεταφράζαμε ότι πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Το γνωρίζουν και οι κότες. Πάμε παρακάτω…

Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε τα χαστούκια του. Το φιλόδοξο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» πέρασε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ούτε το μνημόνιο έγινε χίλια κομμάτια, ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις σταμάτησαν. Οι υποσχέσεις έγιναν από τη μια στιγμή στην άλλη γράμμα νεκρό. Και παλεύει τώρα, μπας κι εξασφαλίσει τα ελάχιστα. Μια σχετική ανακούφιση της μεσαίας τάξης από τη βαριά φορολογία, μια κάποια ανακούφιση από τα κόκκινα δάνεια, μια κάποια χαλάρωση έτσι ώστε ν ασκήσει μια πιο αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

Πουλάνε κι αυτά που δεν πούλησαν οι προηγούμενοι


Μέσω της λίστας Βαρουφάκη, η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει όλη την εθνική περιουσία και κρατά τον ρόλο κομπάρσου για τα μάτια του λαού.
Τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και τα εργατικά μπορούν να προωθηθούν με διάφορους νομικίστικους όρους για να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουν οι δανειστές έτσι ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να ευχαριστεί συγχρόνως τα αφτιά του ελληνικού λαού.
Όμως σε αυτό που δεν μπαίνει καμία αλλοίωση, διότι πρόκειται για τον πλούτο της χώρας, των πολιτών και των επόμενων γενεών Ελλήνων, είναι τα μέτρα που αφορούν τις κρατικοποιήσεις.

Ο Ιούλιος θα είναι γερμανικός

Οι γερμανικές εφημερίδες στηριζόμενες στις εκτιμήσεις γερμανών αξιωματούχων γράφουν ότι μετά την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα καινούργιο πακέτο «βοήθειας» ύψους 20 δις.
Στην χθεσινή συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών μπήκε το θέμα της νέας χρηματοδότησης της Ελλαδας. Παράλληλα,γερμανικές εφημέριδες αναφέρονται σε στοιχεία εκθέσεων γερμανικών ινστιτούτων, σύμφωνα με τα οποία, η Ελλάδα έχει ήδη ένα χρηματοδοτικό κενό 30-40 δις ευρώ.

Φοβού τους... ελεύθερους

Γράψε τέλος σε ό,τι νόμιζες ότι ήξερες και προπάντων σε αυτό που νόμιζες ότι ήσουν ικανός να κάνεις. Το σύστημα σε χαρακτήρισε δεινόσαυρο. Δεν έχει σημασία η ηλικία που κουβαλά ο καθένας μας, αλλά ούτε και η οποιαδήποτε εξειδίκευση έχει. Άλλαξαν όλα τριγύρω εκτός από εμάς τους ίδιους. Δεν ταιριάζουμε στη νέα εποχή, στη νέα τάξη πραγμάτων, στα νέα που εισέβαλαν στην χώρα. Δεν είναι τα καινούργια παπούτσια που μάς “χτυπάνε”, είναι τα πόδια μας πολύ μεγάλα για να χωρέσουν σε αυτά. Έτσι, ή θα τα φοράμε κουτσαίνοντας μέχρι να μάς χώσουν στην κάσα ή θα αυτοακρωτηριάσουμε τα πόδια μας μπαίνοντας στην ομάδα αναπήρων του νέου κόσμου που έχει αρχίσει. Αυτός ο κόσμος δεν επιτρέπει ξυπόλητους. Τελεία και παύλα.

Το σεξ και η πολιτική. (Μόνο για ενήλικες)

Γράφει ο mitsos175.
Η εξουσία είναι αφροδισιακή. Σήμερα θα αναλύσουμε από μια άλλη σκοπιά τη σχέση εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου. Γιατί οι πολιτικοί έχουν βίτσια και θέλουν να τα βγάλουν πάνω μας;

Πρώτα απ όλα στο σεξ θα μιλήσουμε για τη φαντασίωση. Όποιος κομπλεξικός βγαίνει πάνω, νομίζει πως το σκουληκάκι του έχει γίνει βόας. Το να έχει κάποιος αυτή την αντίληψη δεν θα ήταν τόσο κακό, αν δεν έβλεπε όλους εμάς ως φουσκωτές κούκλες. Δηλαδή αν δεν μας πήδαγε από τις μπάντες πολλάκις ημερησίως.

Πάντως του Βελουχιώτη πιο λίγο του πήρε να διώξει τους ναζί απ' όσο μας παίρνει εμάς να διώξουμε 5-10 χαρτογιακάδες...


Νεοφιλελευθερισμός με ανθρώπινο προσωπείο

Πέτρος Αργυρίου
Τα χείριστα αναβλήθηκαν: Μετά την υποχώρησή μας οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να μας πάνε σε ξαφνικό θάνατο ή ακόμη χειρότερα να μας επιβάλλουν ακόμη σκληρότερες και απολύτως εξευτελιστικές απαιτήσεις τους. Δεν το καναν. Όχι ακόμη. Και αυτό γιατί ο θάνατος μας θα τους είναι επώδυνος. Η συνθηκολόγηση μας ήταν ήδη αρκετά ντροπιαστική για εμάς και ικανοποιητική για αυτούς: Προς το παρόν.
Κι έτσι δεχτήκαν τη λίστα Βαρουφάκη.
Περί τίνος όμως πρόκειται;

Επειδή Φούστα σημαίνει αλληλεγγύη― #OzgecanAslan

Οι Τούρκοι το είχαν ξανακάνει- είχαν πάει στο σχολείο με φουστίτσες όταν η όλο και πιο καταπιεστική κυβέρνησή τους προσπάθησε να επέμβει στο ντύσιμο των συμμαθητριών τους. Τώρα τις ξαναφόρεσαν σαββατόβραδο για να διαμαρτυρηθούν για τη βία που υφίστανται οι γυναίκες. Πολλές διαδηλώτριες ζωγράφισαν στα πρόσωπά τους κόκκινα δάκρυα και σημάδια σφαίρας, ενώ οι άνδρες εμφανίστηκαν με φούστες στις πορείες και στη διαδικτυακή διαμαρτυρία.

Συγκλονίζει ολόκληρη την χώρα το άκουσμα της τραγικής είδησης στην Χαλκίδα, με την διπλή αυτοκτονία της 63χρονης μητέρας και του 27χρονου γιου της.


Όλα συνέβησαν, λίγο μετά τις 9 το πρωί στο κέντρο της Χαλκίδας. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ένοικο της πολυκατοικίας τους, που ανέφερε ότι πήδηξαν στον ακάλυπτο από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου όπου διέμεναν η τραγική μάνα πρώτα και στη συνέχεια ο γιος της. Η 63χρονη γυναίκα σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο 27χρονος γιος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.