#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Το σκίτσο της «Αυγής» για τον Μανώλη Γλέζο

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου
 

Δε θέλει μόνο αρετή και τόλμη η ελευθερία...


Δεν πιστεύω να περίμενε κανείς σοβαρός άνθρωπος να βγάλει κανένα συμπέρασμα από την έκθεση ιδεών, που πριν λίγες ώρες πέρασε στην πολιτική μας ιστορία ως e-mail Βαρουφάκη

Οι προθέσεις της κυβέρνησης, εφόσον είναι αγαθές, είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί μέσα στις επόμενες δεκαέξι εβδομάδες κι όχι στις επόμενες λίγες ώρες –κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητα του πολιτικού μασάζ που επιχειρούν οι λογής-λογής πρόθυμοι θεράποντες της κυβέρνησης από τη μια ή την αυστηρότητα που επιδεικνύουν οι αξιοσέβαστοι κήνσορές της από την άλλη. 

H ΝΟΒΟΡΩΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!


του Γεβγκένι Βάλλενμπεργκ, πολιτοφύλακα στη Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «Φάντασμα»
http://www.krasnoe-soprotivlenie.org/?p=385
Η λαϊκή απελευθερωτική πάλη για τη Νοβορωσία στο Ντονμπάς, στην πιο καυτή της φάση – αυτή του γενικευμένου πολέμου -, περιλαμβάνει ένα φάσμα από τις πιο ποικίλες ιδεολογικές αποχρώσεις. Θα φαινόταν ότι οι χθεσινοί «εχθροί» του εμφυλίου πολέμου του 1917-21 αντιμετωπίζουν πλάι-πλάι το θάνατο στις μάχες ενάντια στη χούντα και υπέρ της Νοβορωσίας. Όλο και πιο συχνά με ρωτάνε οι συναγωνιστές μου για την πολιτική μου τοποθέτηση σε αυτόν τον πόλεμο, με κατηγορούν για «υπέρμετρο χρωματισμό» ή «δηλητηρίαση» από την υπερδύναμη (имперством).

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ

 Διονύσης Τσακνής

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Αγαπητέ Αλέξη
Δεν ανήκω στους κακόπιστους. Φιλύποπτος -λόγω και ηλικίας ίσως- μπορεί. Ανυποψίαστος ποτέ. Στο δίλημμα αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, απαντώ συνήθως, καλά πληροφορημένος αισιόδοξος και αφήνω πάντοτε το χρόνο ή τη ζωή που θα ‘λεγε κι ο Χαρίλαος να αποδείξει αν και κατά πόσο οι ελπίδες κι οι προσδοκίες δικαιώνονται ή αν μένουν φρούδες και ανεκπλήρωτες.
Ο πήχυς, μπήκε ψηλά και σε μια περίπτωση διάψευσης, η πτώση γίνεται πιο επώδυνη. Πτώση που αφορά στη συλλογική απογοήτευση και στην επαναδιατύπωση μιας επικίνδυνης γενίκευσης: «Δε βαριέσαι, όλοι ίδιοι είναι».

Η τρόικα (συγγνώμην, οι θεσμοί) είναι οι αρχισυντάκτες της λίστας μεταρρυθμίσεων που τους πρότεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;


  Σταυρος Μαυρουδεας
Οι «υπερήφανες» διαπραγματεύσεις τελικά υπερήφανα εξευτελίζονται όταν δεν έχεις την διάθεση και τα κότσια ούτε καν να συγκρουστείς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, μετά την επονείδιστη υποταγή της στο ιερατείο της ΕΕ στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, είχε την υποχρέωση να καταθέσει μέσα σε ασφυκτικά περιθώρια (μέχρι την Δευτέρα 23/2/2015) την λίστα των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων (συγγνώμην αλλά αυτό το «θεσμοί» δεν είναι εύηχο) που προτίθεται να υλοποιήσει.