#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Αριστερά έτσι όπως φεύγουμε ή όπως ερχόμαστε;

(Προειδοποίηση προς πιθανούς αναγνώστες: Είναι μεγάλο το κείμενο)
 
γραφει ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
Από ό,τι ακούω και διαβάζω στα πλαίσια της κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει η απαίτηση μέσα σε ένα μήνα που βρίσκεται στην κυβέρνηση να είχε ήδη: διαλύσει τα ΜΑΤ, κλείσει τις Αμυγδαλέζες, δημιουργήσει τις υποδομές και τις συνθήκες υποδοχής με αξιοπρέπεια για όσους επιστρέψουν από αυτές τις κολάσεις, προχωρήσει στο διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, εξετάσει όλες τις υποθέσεις για τις ευθύνες μνημονίων, εξετάσει όλες τις υποθέσεις σκανδάλων, ψηφίσει ολόκληρο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, βγει από το ευρώ, δημιουργήσει δραχμή και πάρα πολλά άλλα.

Πολεμάμε και τραγουδάμε…

72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
23 Φλεβάρη 1943. «Με το σούροπο η ιδρυτική σύσκεψη είχε τελειώσει. Σε ένα δωμάτιο του ίδιου σπιτιού είχε συνέλθει κιόλας η Α” Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΠΟΝ. Οι αντιπρόσωποι δυο δυο γλιστρούσαν από το σπίτι στην πολιτεία. Η βροχή που είχε αρχίσει από το χτεσινό απόγευμα, απόψε σταμάτησε. Κατά τη δύση ο ήλιος είχε μια καλοκαιριάτικη φωτεινάδα. Ετούτο το βράδυ ο φοιτητής αντάμωσε τους πρώτους ΕΠΟΝονίτες, τους μίλησε γι” αυτό το ξεκίνημα.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΟΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Δυστυχώς, παρά τους φανφαρόνικους πανηγυρισμούς, η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση, δεν υπήρξε τίποτε περισσότερο παρά μια εθελούσια αιχμαλωσία. Η μάχη για την Ελλάδα επί της ουσίας δε δόθηκε ποτέ...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Και δε δόθηκε, γιατί η Ελλάδα από αυτή τη μάχη είχε ήδη παραιτηθεί προεκλογικά, από τη στιγμή που η κυβέρνηση σύρθηκε εμφανώς στη λογική της «μη διασάλευσης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας». Στην ίδια λογική δηλαδή πάνω στην οποία κινήθηκαν και οι προηγούμενοι, για να εμφανίσουν ως αναγκαίο μονόδρομο την ταπεινωτική παράδοση της χώρας.

"Αν η Ελλάδα επιτεθεί μας τα παίρνει όλα"

Με αφορμή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που βρέθηκε για μια ακόμη φορά στη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα επαναδημοσιεύουμε συνέντευξη του Albrecht Ritschl στο Spiegel.
Για το ελληνικό χρέος μίλησε ο Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία.
Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρεος στο έξαλλα Ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αφτιά του.

Αριστεροί εξουσιαστές ανοίξτε τα μάτια σας!

 Αν δεν βλέπετε τίποτε, είναι επειδή για πολύ καιρό εθελοτυφλούσατε 
και τελικά τυφλωθήκατε στ’ αλήθεια
Καλά ρε πούροι αριστεροί που θα ‘λεγε κι ο Στάθης (αφορά και αυτόν το παρόν). Ο λαός, λαός είναι, απαίδευτος κι ευκολόπιστος. Άμα του τάξεις, σου τάζει. Σ’ έχει για θεό. Έτσι πάει η ζωή του, από τάμα σε τάμα, από θεό σε θεό, μέχρι να πεθάνει. Ποτέ δεν βγαίνουν τα τάματα, πάει με τον καημό.
Εσείς όμως; Ειδικοί ορνιθολόγοι καμώνεστε ότι είστε. Έβαλε ο κόρακας πορτοκαλιά μύτη, παράστησε τον κότσυφα κι εσείς εκστασιαστήκατε από το κελάηδημα;
Περνάει ο αρχηγός σας απ’ όλο το φάσμα του ψέματος, από τη διαγραφή στο κούρεμα, από το κούρεμα στην απομείωση κι από κει με γέφυρα στο μνημόνιο κι εσείς τον συγκρίνετε με τον Κλάρα;

Μην ακούτε τι σας λένε, διαβάστε τι υπογράψανε και φρίξτε!

Δημήτρης Καζάκης
Περιεχόμενα
 1. Η χούντα της ενημέρωσης χειρότερη παρά ποτέ…
 2. Ευχαριστούμε τους Έλληνες που υπομένουν όσα τους κάνουμε!
 3. «Θεσμοί» αντί για «τρόικα»
 4. Η Παράταση της δανειακής και των δεσμεύσεών της.
 5. Π. Παυλόπουλος: συνταγματική εκτροπή, αλλά την ψηφίζω…
 6. Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η δανειακή
 7. Δ. Παπαδημούλης: Μας δίνουν δάνειο για να ξοφλήσουµε άλλο δάνειο…
 8. Π. Καμμένος: Η δανειακή ταφόπλακα της εθνικής ανεξαρτησίας…
 9. Ένας ιδιαίτερα διδακτικός για σήμερα διάλογος Καμμένου-Παυλόπουλου
 10. «Τρέχουσα διευθέτηση» αντί για «υφιστάμενο μνημόνιο»
 11. Θωράκιση της δανειακής σε βάρος της χώρας και του λαού.
 12. Νέο πρόγραμμα «μεταρρυθμιστικών μέτρων», συνέχεια του μνημόνιου…
 13. Πάμε για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρέος για τον λαό…
 14. Παραμένουν οι ξένοι επιτηρητές και επίτροποι…
 15. Το χρέος κρίνεται βιώσιμο…
 16. Η Ελλάδα εγγυάται τη βιωσιμότητα του χρέους με πρωτογενή πλεονάσματα…
 17. Η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να μην ακυρώσει τίποτε απ’ όσα έγιναν…
 18. Η Ελλάδα συνεχίζει από κει που σταμάτησε πριν τις εκλογές…

Γλέζος, αυτός ο άτιμος

Η κυβερνητική απάντηση στην επιστολή Γλέζου αποδεικνύει ότι όποιος τολμά να μιλήσει εναντίον, τότε τα «κίτρινα μελάνια» παίρνουν φωτιά διά χειρός και στόματος. Τόλμησαν χωρίς καμία ντροπή να χαρακτηρίσουν έναν άνθρωπο που ασχολείται μάχιμα με την πολιτική από το 1939 ότι δεν είναι καλά πληροφορημένος για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τους δανειστές.
«Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού«.
Αφαίρεσαν από την απάντηση ότι ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι απλώς ένας παππούς σε καφενείο, αλλά Ευρωβουλευτής. Όταν ένας Ευρωβουλευτής κρίνει ευρωπαϊκές συμφωνίες αυτό σημαίνει ότι είναι ο καλύτερα πληροφορημένος από οποιονδήποτε βρίσκεται στην Βουλή, αλλά και στο κυβερνητικό επιτελείο της χώρας.  

Πέντε ερωτήματα απαιτούν απάντηση

Kώστας Λαπαβίτσας 

Η συμφωνία του Γιούρογκρουπ δεν έχει ολοκληρωθεί, εν μέρει γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες ‘μεταρρυθμίσεις’ θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση σήμερα (Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου) και ποιες από αυτές θα γίνουν δεκτές. Όσοι όμως έχουμε εκλεγεί στη βάση του προγράμματος του Σύριζα και θεωρούμε τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης ως δέσμευση που έχουμε αναλάβει προς τον ελληνικό λαό, έχουμε βαθιές ανησυχίες. Είναι υποχρέωσή μας να τις καταγράψουμε.


Συμφωνία Πολιτικής Αυτοκτονίας

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές στο Eurogroup της 20/2, δεν αποτελεί μόνο θρίαμβο των δανειστών και ταπεινωτική ήττα-υποταγή της ελληνικής πλευράς. Επιπλέον, σηματοδοτεί την ήττα της ευρωπαϊκής αριστεράς, που λόγω των ιδεοληψιών της αδυνατεί να εκπροσωπήσει τον κοινωνικό ριζοσπαστισμό και το συνακόλουθο πατριωτισμό που γεννά το ολοκληρωτικό μόρφωμα της ΕΕ.

Καμιά θυσία για το ευρώ. Έξω από το ευρώ την ΕΕ τώρα!


Γράφει ο Κ.   Αγραφιώτης
Το Eurogroup της Δευτέρας 16 Φλεβάρη ήρθε ως συνέχεια προηγούμενης συνεδρίασης του την περασμένη εβδομάδα, καθώς και της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Η εικόνα που μετέδωσε η συνέντευξη των ευρωπαίων αξιωματούχων και του ΔΝΤ είναι εικόνα ολοκληρωτικής αντίθεσης, εικόνα καμιάς δυνατότητας συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Βρυξελλών, εικόνα ρήξης.
Εδώ ανακύπτουν ορισμένα, εύλογα ερωτήματα.

Ανατροπή της συμφωνίας υποταγής με λαϊκή αντεπίθεση

 Βαρύτατες αρνητικές συνέπειες από τη συμφωνία κυβέρνησης – ΕΕ

του Παναγιώτη Μαυροειδή
Δεν θα χρειαστεί να παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνει επώδυνα κατανοητό ότι η συνυπογραφή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της απόφασης του Γιούρογκρουπ της Παρασκευής αποτελεί μια πράξη πλήρους παράδοσης με τεράστιες οικονομικές, κοινωνικές αλλά και πολιτικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία. Η συμφωνία (αναλυτική κριτική στη σελ. 5) έχει τέσσερεις θεμελιώδεις πολιτικές συνεπαγωγές μακράς διάρκειας και στρατηγικής σημασίας.

Ας κρατήσουμε κάποιες δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη

Διαβάζοντας την συνέντευξη που έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εφημερίδα Realnews αυθόρμητα αναρωτιέσαι: Μήπως δεν υπέπεσε στην αντίληψη του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης το κείμενο της συμφωνίας του Eurogroup που υπέγραψε η κυβέρνηση στις 20/2/15; Φυσικά η διαπραγμάτευση είναι ακόμα σε εξέλιξη και δεν γνωρίζουμε τι άλλο θα δούμε.

Οταν οι ναζιστές Γερμανοί έβαζαν στην ουρά στα σκέλη ...

Καλό θα είναι κάποιοι να εμπιστεύονται τον λαό και να διδάσκονται από την ιστορία του. Θα τους θυμίσουμε λοιπόν τι συνέβη τέτοιες μέρες πριν από 72 χρόνια.

Η χώρα μας βρίσκεται από την κατοχή των δυνάμεων του άξονα και ο λαός της λιμοκτονεί. Την ίδια στιγμή μετά τις τεράστιες απώλειες που είχε επιφέρει ο Κόκκινος Στρατός στις χιτλερικές δυνάμεις με αποκορύφωμα την νίκη του στην μάχη του Στάλιγκραντ, τα γερμανικά στρατεύματα χρειαζόταν επειγόντως νέες δυνάμεις. Να υπάρξουν δηλαδή γερμανοτσολιάδες από κατακτημένα κράτη ή να αποδεσμευτούν Γερμανοί που μέχρι τότε δεν ήταν στα πολεμικά μέτωπα αλλά απασχολούταν στα μετόπισθεν δουλεύοντας σαν εργάτες σε Γερμανικά εργοστάσια, ειδικά κατασκευής πολεμικού υλικού.

Λίγη σημασία έχει αν είσαι ή αν φαίνεσαι Χίτλερ. Θα σε πολεμήσουν ως Χίτλερ

Του Κώστα Βαξεβάνη
 Κάθε φορά που κάποιος γερμανός αξιωματούχος λέει πως η Γερμανία δεν έχει υποχρέωση να απολογείται για τη ναζιστική Γερμανία, σκέφτομαι μήπως και η Ελλάδα δεν χρωστάει όσα δανείστηκαν οι ελληνικές χούντες και οι άχρηστες κυβερνήσεις της.

Η Γερμανία παλεύει τελικώς να ξεφύγει από το ναζιστικό παρελθόν ή απλώς να μην απολογείται γι αυτό; Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς συλήβδην τους Γερμανούς για όσα συνέβησαν στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και από την άλλη να θεωρείς πως όσα έγιναν και γίνονται σήμερα έχουν μια ιστορική ασυνέχεια.