#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΟΣΑ ΕΧΩ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΝΩ, ΝΑ ΓΕΥΤΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


Βρετανία και ΕΕ οι ένοχοι για την Ουκρανική κρίση

Έκθεση κόλαφος της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία έκαναν «καταστροφικά» λάθη στο τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την ουκρανική κρίση, στην οποία εισήλθαν «σαν υπνοβάτες», επισημαίνει έκθεση κόλαφος βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Οι επικρίσεις της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων διατυπώνονται τη στιγμή που η εκεχειρία μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία απειλείται από πολλές παραβιάσεις.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα τις λιτότητα

Οι αναφορές μας συστηματικά τα τελευταία 3 χρόνια αναδείκνυαν τις συνέπειες των απάνθρωπων πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονταν στον πληθυσμό, όπως τις διαπιστώναμε καθημερινά με τους ασθενείς μας, τόσο στο τομέα της υγείας αλλά και σε τομείς όπως της διατροφής, της θέρμανσης, της ηλεκτροδότησης ή της ύδρευσης.
Ειδικά στο τομέα της υγείας που υπηρετούμε ως κοινωνικό ιατρείο, έχουμε παλέψει πολύ σκληρά, όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο για να επιλύσουμε προβλήματα υγείας ασθενών αλλά και για να αναδείξουμε τις ελλείψεις στην αντιμετώπισή τους από την επίσημη πολιτεία.

Σαν σήμερα δημοσιεύεται το Κομμουνιστικό Μανιφέστο


Σαν σήμερα, στις 21 Φεβρουαρίου του 1848, δημοσιεύεται το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Γράφτηκε από τους Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς και ήταν παραγγελία της Κομμουνιστικής Λίγκας, ενόψει του συνεδρίου της στο Λονδίνο.

Στα ελληνικά μεταφράστηκε μόλις το 1908, από τον Κωνσταντίνο Χατζόπουλο και δημοσιεύθηκε τότε σε συνέχειες στην εφημερίδα «Ο Εργάτης» του Βόλου υπό τον τίτλο «Προκήρυξη του Κοινωνιστικού Κόμματος».

Η κυβέρνηση υποκύπτει στις απαιτήσεις του ευρω-ιερατείου


Σταύρος Μαυρουδέας
Η κοινή δήλωση του Eurogroup της 20/22/01, η συνέντευξης των εκπροσώπων του Eurogroup ης τρόικας των δανειστών αλλά ακόμη και τα υπολανθάνοντα πίσω από την συνέντευξη Βαρουφάκη και το non-paper του Μαξίμου (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231387426 ) δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ υποκύπτει στις απαιτήσεις του ιερατείου της ΕΕ για ουσιαστική παράταση του Μνημονίου. Η υποχώρηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για ακόμη μεγαλύτερες υποχωρήσεις στο άμεσο μέλλον.

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε τους αριστερούς βουλευτές να καταψηφίσουν στη Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία!

Σκληρή ανακοίνωση κατά της χθεσινής διαπραγμάτευσης στο Eurogroup εξέδωσε η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία στο Eurogroup. «Συνιστά υποταγή της κυβέρνησης στον εκβιασμό της τρόικας. Η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση – όχι απλά της «δανειακής σύμβασης» – αλλά όπως αναφέρεται ρητά, του «προγράμματος, δηλαδή του Μνημονίου», τονίζει η ανακοίνωση.

Οι 50 αποχρώσεις μιας συμφωνίας γκρι


Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
1. Η συμφωνία είναι ετεροβαρής και συνιστά υποχώρηση. Δεν υπάρχουν περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης εντός μας τακτικής που απομακρύνεται από το «καμία θυσία για τα ευρώ».
1.β. Όχι τυχαία, ο Π. Κρούγκμαν αναρωτήθηκε «Τι περιθώρια κινήσεων έχει μια ελληνική κυβέρνηση, εάν δεν είναι προετοιμασμένη να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη;»

2. Τα «κέρδη» από τη συμφωνία είναι λίγα.
Το σημαντικότερο κέρδος είναι ο χρόνος που κερδίζει η κυβέρνηση. Και στη πολιτική και στην οικονομία ο χρόνος κοστίζει ακριβά.

Αδούλωτη Δαμασκός... Αδέσποτος Λαός!Γη και ύδωρ!
Θρίαμβος!

Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι που θεμελιώνει την επόμενη ταφόπλακά μας, πανηγυρίζουμε.

Πανηγυρίσαμε για την είσοδο μας στο Ευρώ. Και θαφτήκαμε μέσα σε αυτό.

Πανηγυρίσαμε για την ανάληψη των Ολυμπιακών. Ο τάφος μας έγινε βαθύτερος.

Τώρα πανηγυρίζουμε για την αίσια αρχή της δάνειας διαπραγμάτευσης. Λαός πανηγυρτζίδων, για τα πανηγύρια.

Αποδέχθηκε τους όρους Σόιμπλε και των δανειστών η ελληνική πλευρά


Δημήτρης Καζάκης
Ο Τσίπρας λίγο πριν τη σύνοδο δήλωνε στο Reuters: «Είμαι βέβαιος ότι το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης με τους όρους που την συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή» http://www.reuters.com/article/2015/02/20/us-eurozone-greece-idUSKBN0LO0O620150220
Η ελληνική πλευρά ολοκλήρωσε την κατά κράτος υποχώρησή της μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών, αποδεχόμενη και το συνοδευτικό πρόγραμμα διάσωσης μαζί με την παράταση της δανειακής σύμβασης για 4 μήνες.

Εμπρός πίσω

 
Έφθασε η στιγμή που Σόιμπλε και Αριστερά συμφωνούν
Καμία σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις δεν έχουν όσα συμφωνήθηκαν στο Γιουρογκρούπ και αυτό έκανε την “αριστερή πλατφόρμα” του Σύριζα να αντιδρά για την παράταση χωρίς μνημονιακά μέτρα  αλλά με καθαρά μνημονιακές θέσεις. Οι “αντάρτες” του Σύριζα διαπιστώνουν ότι όχι μόνο δεν ήρθε η ανατροπή αλλά η κυβέρνηση έκανε πλήρη οπισθοχώρηση με το αίτημα Βαρουφάκη που έγινε δεκτό από τους εταίρους.

Kατάργηση μνημονίων, δανειακής σύμβασης, χωρίς καταγγελία

Αναδημοσίευση άρθρου του Γιώργου Κατρούγκαλου που δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2012 στο tvxs. Μια απλή σύγκριση με τις σημερινές εξελίξεις είναι αναπόφευκτη και γεννά σοβαρά ερωτηματικά. 
Του Γιώργου Κατρούγκαλου
Προφανώς το πρόβλημα της εξόδου από την κρίση δεν είναι νομικό, ούτε καν κυρίως οικονομικό. Είναι βαθύτατα πολιτικό. Από τη νομική άποψη, όμως, που παρουσιάζεται εδώ, τα πράγματα είναι απλά:
– Τα μνημόνια καθ’ εαυτά δεν αποτελούν διεθνείς συμβάσεις. Συνεπώς από αυτά δεν απορρέουν διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ούτε η εφαρμοστική τους νομοθεσία έχει τυπική ισχύ ανώτερη από τον κοινό νόμο.

Κωνσταντοπούλου: Δρομολογούμε Λογιστικό Έλεγχο Του Χρέους

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «έχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους».
Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το Κοινοβούλιο θα τιμήσει την ανάγκη του ελληνικού λαού να μάθει για το χρέος.

Eπιχείρηση Πανδώρα

Η κατάσταση στην Ισπανία δε διαφέρει σημαντικά από αυτή που εξελίσσεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Με την ανεργία να κυμαίνεται τον περασμένο Ιανουάριο στο 23,7% του εργατικού δυναμικού, που σημαίνει 4,5 εκατομμύρια άνεργες/ους, και τον κατώτερο μισθό στα 485 ευρώ, το κράτος βγάζει κάθε όπλο απ’ τη φαρέτρα του ώστε να αντιμετωπίσει τις διεκδικήσεις και τους ριζοσπαστικούς αγώνες που αναδύονται μέσα απ’ την όξυνση των κοινωνικών και οικονομικών αντιθέσεων.

Δηλαδή, για να καταλάβουμε... ζητούσαμε χρήματα του μνημονίου χωρίς μνημόνιο και τώρα πήραμε μνημόνιο χωρίς χρήματα;


Η ΨΥΧΗ ΚΙ Η ΛΟΓΙΚΗ...

Από τι στιγμή που θα γεννηθούμε, σε κάθε βήμα μας, υπάρχει ένας πόλεμος που συμβαίνει μέσα μας σε ότι και να κάνουμε. Υπάρχει ο κόσμος που είναι ήδη έτοιμος , ένα σύνολο που μας παρουσιάζεται στο πιάτο και μας διατάζει να ακολουθήσουμε τις εντολές του. Είναι αυτό που θα μας υποβάλλουν όλοι οι άλλοι να κάνουμε για να είμαστε ένα ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. Δίπλα, βαδίζει αυτό που, όπως συνηθίζουμε να το ονομάζουμε, η ψυχή , μας προστάζει.  Ολη μας μας η ζωή συγκρούεται ασταμάτητα σ'αυτό το σιωπηλό πόλεμο. Είμαστε μία μονάδα του πρέπει και την ίδια στιγμή είμαστε μια μονάδα του θέλω.

Άρχισε η ανάπτυξη! Η φύτευση αμπελιών για κρασί στα χωράφια μας δεν επιτρέπεται αν δεν πάρουμε άδεια

Θα εκριζώνονται οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που φυτεύτηκαν σε αμπελοτεμάχια χωρίς δικαίωμα φύτευσης !!!

Άρχισε η ανάπτυξη! Η φύτευση αμπελιών για κρασί στα χωράφια μας δεν επιτρέπεται αν δεν πάρουμε άδεια.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανήκουμε δεν μπορούμε πλέον να φυτεύουμε ό,τι εμείς θέλουμε. Επιβάλουν όρους στο τι και πόσο θα φυτεύουμε στα χωράφια μας.

Ελλάδα-Ουκρανία συμμαχία

Ξεπέρασε το όριο της απλής διπλωματίας ο κύριος Κοτζιάς.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης στην επίσκεψή του στο Κίεβο υποσχέθηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να περιθάλψει Ουκρανούς ασθενείς και να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια.

Αμερικανοί διαχειριστές της κληρονομιάς μας

Γιάννης Λαζάρου
Οι εθνοπατέρες μας όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι δεν διάβαζαν τα μνημόνια όταν τα υπέγραφαν. Το σίγουρο είναι πως και να τα διάβαζαν θα τα υπέγραφαν πάλι με τα τέσσερα. Τα ντοκουμέντα που ακολουθούν είναι επίσημα έγγραφα της Ελληνικής δημοκρατίας. Κανένας δεν αντέδρασε ούτε από τους μνημονιακούς, αλλά και από τους λεγόμενους αντιμνημονιακούς. Κανένας δεν αντέδρασε γι αυτό που δήθεν υπερηφανεύονται και το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, ως τάχα απόγονοι και διαχειριστές της Ελληνικής κληρονομιάς.

ΤΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΒΥΣΣΟΣ


Τεμαχισμός της χώρας με «αθώους» νόμους

Γιάννης Λαζάρου
Η ελληνική κυβέρνηση απλουστεύει τα πράγματα όχι για τους πολίτες που πληρώνουν φόρους αλλά για όποιον θέλει να αλωνίζει στην Ελλάδα κατέχοντας ελληνικό έδαφος με την βούλα του κράτους. Στις 8 Αυγούστου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4179 που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο σύμφωνα με τον οποίο δίνεται στον οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει στον ελληνικό τουρισμό από δάση και ακτές μέχρι προστατευόμενες περιοχές αλλά και ολόκληρους αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους.

Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά του ευρώ το ταχύτερο δυνατό

Δημήτρης Καζάκης
  1. H ευρωζώνη και η επιχείρηση διάσωσης των συστημικών τραπεζών οδήγησαν την Ελλάδα στην χειρότερη ύφεση που υπέστη ποτέ στην οικονομία της. Μια ύφεση που σχεδόν είναι όσο βαθιά ήταν και η Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ στο μεσοπόλεμο, αλλά ακόμη πιο παρατεταμένη.

Σε λίγο θα ανακοινωθεί και επίσημα η αντικατάσταση του γύψου με ...πλαστικό "ευέλικτο" νάρθηκα


Σε λίγο θα ανακοινωθεί η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και η "ευέλικτη" εφαρμογή του "προγράμματος".
Η διαρκής ροή ή ..διαρροή πληροφοριών, δημιουργούν μία συνισταμένη των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης αφήνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς, ανάλογα με το πού πρόσκεινται και τι εξυπηρετούν να δημιουργήσουν τις δικές τους "υποσυνιστώσες".

Αφιερωμενη σε : ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ δολοφονων Φασιστων και σε νοικοκυραιους Ελληνες, που επιμενουν ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ και ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ και να μας ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ!


Ο «κόκκινος» στρατός ελευθέρωσε χθες και το Τσερνούχινο Černuhino. Η Σοβιετική σημαία κυματίζει στο Δημαρχείο. Συγκινημένοι οι κάτοικοι. (Video)

 Ο «κόκκινος» στρατός ελευθέρωσε το Τσερνούχινο (Černuhino) 19.02.2015 Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Η Σοβιετική σημαία κυματίζει στο Δημαρχείο. Συγκινημένοι οι κάτοικοι.
Οι ντόπιοι συνάντησαν τον στρατό των εθνικών μαχητών της πολιτοφυλακής με λόγια ευγνωμοσύνης. Στρατός συνεχίζει να περιορίζει τα σύνορα της λεκάνης του Debaltsevskogo. Σήμερα, υπό τον πλήρη έλεγχο της πολιτοφυλακής ήταν το Τσερνούχινο, αφού οι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού έφυγαν ατάκτως από την περιοχή.