#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Ισπανία… ανέκαμψε! Ο λαός κοιμάται στους δρόμους

Η φωτογραφία γίνεται viral στο Twitter την Πέμπτη και από εκεί την αναδημοσιεύουμε. Είναι μια εικόνα χίλιες λέξεις για το κατά πόσο η Ισπανία του υποτακτικού του Βερολίνου, Ραχόι, βγήκε από την κρίση, όπως μας λένε…

Ιδού το ισπανικό success story! Άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες, άστεγοι αναζητούν προστασία να κοιμηθούν στους υπόγειους αυτοκινητοδρόμους.

Η αίτηση επέκτασης της δανειακής σύμβασης ισοδυναμεί με συνταγματική εκτροπή και πράξη εσχάτης προδοσίας

Δημήτρης Καζάκης
Την Δεύτερα ο πρόεδρος του Eurogroup έστειλε τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά, λέγοντας ότι οι δανειστές απαιτούν πρώτα απ’ όλα αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος (μνημονίου). Όπως είπε ο Ντάισελμπλουμ «το πρώτο βήμα θα είναι η επέκταση και το επόμενο βήμα είναι να μιλήσουμε για το περιεχόμενο του προγράμματος, αλλά όχι το ανάποδο.»

Τουσέν: Ακυρώστε το χρέος με λογιστικό έλεγχο


ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και διαιώνιση της αιμοδοσίας για το ληστρικό χρέος

Παναγιώτης Μαυροειδής
Η πρόστυχη πρόκληση των δυναστών της ΕΕ, των τοκογλύφων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, δεν βρίσκει την απάντηση που της αρμόζει από μεριάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό παρά τις εκφρασμένες διαθέσεις στον ελληνικό λαό, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, στις προσβολές και την τρομοκρατική κινδυνολογία.
Μετά από ένα αποπροσανατολιστικό παιχνίδι με τις λέξεις και τις φράσεις,
η ελληνική κυβέρνηση, υπέβαλε επίσημα τελικά αίτηση για την παράταση ισχύος του ισχύοντος «προγράμματος βοήθειας» («master financial assistance facility agreement», πόσα ονόματα πια!), για έξι μήνες, έως ότου συμφωνηθεί νέο «πρόγραμμα».

Η σκλαβιά του χρέους


Analyst Team
Θα προτιμούσαμε να βλέπαμε τις μεγάλες διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς επίσης στο εξωτερικό, μπροστά από όλες τις γερμανικές πρεσβείες του πλανήτη – με αίτημα την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας
«Το να δανείζεσαι, δεν είναι πολύ καλύτερο από το να ζητιανεύεις. Όπως το να δανείζεις με τόκο, δεν είναι πολύ καλύτερο από το να κλέβεις» (G. Lessing).

Η χαμένη τιμή τής ΕυρώπηςΑρης Σκιαδόπουλος
Σε μια Ευρώπη που σέβεται τις Αρχές τού Διαφωτισμού μια χώρα επιδεικνύει με συμπεριφορά και κανόνες ζούγκλας την ηγεμονία της.
Μια δράκα γερμανικών επιχειρήσεων,στο πλαίσιο τής ανάπτυξης προσπαθούν να εξοντώσουν τούς αντιπάλους τους με απώτερο στόχο να κατακτήσουν το μεγαλύτερο μερίδιο τής αγοράς και να εξασφαλίσουν συγκριτικό πλεονέκτημα πού θα τούς φέρει σε θέση οικονομικής υπεροχής.

Ανοιχτή πληγή οι γερμανικές αποζημιώσεις

Της Ειρήνης Μητροπούλου 
«Reparationen? Nein και πάλι nein!». Αυτή είναι η κοφτή γερμανική απάντηση σε κάθε αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, στη Ρωσία και σε όποιον άλλον θέσει ζήτημα χρηματικής επανόρθωσης για τις απέραντες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι ναζί στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί τα 162 δισ. ευρώ για τα οποία μιλάει η Αθήνα είναι ψίχουλα μπροστά στα 3-4 τρισ. ευρώ στα οποία υπολογίζουν ρώσοι βουλευτές τις αξιώσεις της χώρας για όσα υπέστη στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».

Η σημαδεμένη τράπουλα της διαπραγμάτευσης

του Νίκου Ιγγλέση
Στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός αποφάσισε να γυρίσει σελίδα. Τα μνημονιακά κόμματα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και όλο το οικονομικό και μιντιακό πλέγμα που τους στήριζε, ηττήθηκαν. Στις 26 Ιανουαρίου, μετά πέντε χρόνια εθνικής υποδούλωσης, οικονομικής καταστροφής και κοινωνικών ερειπίων, η πρώτη αντι-μνημονιακή κυβέρνηση συνασπισμού (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ανέλαβε τις τύχες της χώρας.

Ο Τσίπρας είναι ο Αντίχριστος

«Στην 21η πρώτη μέρα διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε όλα: ικανά στελέχη, πρωτόγνωρη μαζική αποδοχή ακόμη και διαδηλώσεις στήριξης του. Την 22η σαν ηλίθιο χαρτόμουτρο πήγε και τράβηξε από 21 και κάηκε»
Πέτρος Αργυρίου 
Από το 2012 το λέγαν δημοσιεύματα ψεκασμένων του εξωτερικού και όχι μόνο και μεις οι «ορθολογιστές» γελούσαμε: Το γράψαν και την προηγούμενη βδομάδα: «Ο Αλέξης Τσίπρας πληρεί πολλά από τα κριτήρια για τον Αντίχριστο»

Το αίτημα ευθανασίας της χώρας μας

Δημοσιεύουμε προς κρίση του κάθε καλόπιστου αναγνώστη το πλήρες κείμενο της Αίτησης -την οποία αρνιόταν να καταθέσει επιζητώντας "γέφυρες"- που κατέθεσε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργού της των οικονομικών Βαρουφάκη προς το eurogroup, με την οποία ζητά την παράταση της υπάρχουσας Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (MFA). Τα έντονα γράμματα δικά μας. Επισημαίνουμε μόνο ότι το μνημόνιο έγινε συμβόλαιο και η τρόικα... θεσμοί.

Τέτοιο κατάπτυστο κείμενο υποτέλειας και εθελοδουλίας πραγματικά εκπλήσσει και τον πλέον υποψιασμένο και εξ αρχής επιφυλακτικό απέναντι στη νέα -πλέον φερόμενη ως ελληνική- κυβέρνηση!

Τι άνθρωποι είστε εσείς;


Αριστερόδουλοι


Είτε με μνημόνιο, είτε με επέκταση, είτε με παράταση, οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν νόμοι του ελληνικού κράτους ήρθαν για να μείνουν. Ήδη εκτελούνται με βαθιά πίστη από την νέα κυβέρνηση αποδεικνύοντας την ρήση των οικονομικών κυβερνητικών προσώπων ότι με το 70% των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση είναι σύμφωνη.
Αυτή την στιγμή περιμένουμε την καινούρια συμφωνία για το αν θα μπουν νέα μέτρα στην «δανειακή επέκταση» του κυρίου Βαρουφάκη, που θα έχουν ως θύματα και πάλι τους Έλληνες. Και όταν λήξει αυτός ο χρόνος και πάρουμε την δόση των δανεικών, μία νέα συμφωνία έρχεται στα μέσα του καλοκαιριού για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτε.

Η Ελλάδα ζητά νέο Μνημόνιο

Το περιβόητο γραπτό αίτημα του Βαρουφάκη για την επέκταση του 6μηνου δανεισμού στην Ελλάδα ήταν μια απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα.
Η κυβέρνηση τελικά αναγνωρίζει το χρέος της και τις μνημονιακές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές γράφοντας ότι «οι ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές και δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας ώστε να αποφευχθούν τεχνικά εμπόδια στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστοτικής Διευκόλυνσης (Master Facility Agreement) την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική αναφορικά με το χρηματοοικονομικό και διαδικαστικό της περιεχόμενο»

Το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης, πράξη εσχάτης προδοσίας

 Αντί καταγγελίας της δανειακής σύμβασης,
Αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης,η ελληνική κυβέρνηση

Η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης»
Η αναφορά στην πορεία της «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης» αποδεικνύει για άλλη μία φορά αυτό που βέβαια ήδη γνωρίζουμε. Ότι η χώρα απλώς επιτηρείται από την κυβέρνηση, η διακυβέρνησή της έχει περάσει σε υπερεθνικά κέντρα, ενώ η ελληνική βουλή παίζει έναν διακοσμητικό ρόλο ακόμα και σε θέματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας.
Ακόμα και με μια απλή ανάγνωση μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα. Και μάλιστα σε ποιο σημείο κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, αφού στο άρθρο 4 παράγραφος 1β αναφέρεται ότι:

Τζίμης Πανούσης & Γιάννης Αγγελάκας παίρνουν θέση στα γεγονότα