#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο «ορνιθώνας» της Βουλής ακύρωσε την ψήφο του λαού


Για άλλη μια φορά: Αποθέωση του κοινοβουλευτικού κρετινισμού…
Η ΑΠΑΤΗ του κοινοβουλευτικού κρετινισμού: Ο ελληνικός λαός ψήφισε αντιμνημονιακά και αντιδεξιά, αλλά η Βουλή «ψήφισε» ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ και ΔΕΞΙΑ!!!
Η πρώτη μεγάλη και κοινοβουλευτικά επικυρωμένη καταστρατήγηση της λαϊκής βούλησης.

Η βαριά καρδιά του αυτοεξευτελισμένου

Είχα ξαναγράψει προεκλογικά ότι με τον τρόπο που επιλέγονται οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων (είχα επικεντρωθεί στον Σύριζα), εξασφαλίζεται μία πολύτιμη για την ηγεσία του κόμματος συνθήκη. Το ότι έχουν ήδη βαφτιστεί στον αυτοεξευτελισμό από πριν να μπουν στη Βουλή, έχοντας ήδη αποδεχτεί να σταθούν εμπρός στις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές κομματικών παραγόντων και να δηλώσουν την επιθυμία τους να γίνουν βουλευτές (διαθεσιμότητα το λένε για να μην καρφώνονται).

Όταν αυτοεξευτελιστείς μια φορά, δεν σταματάς εκεί. Μετά όλα σου φαίνονται πολύ πιο εύκολα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήρθε η ώρα να χάσω κι άλλους φίλους, αυτήν την φορά από την άλλη μεριά...

του Σταύρου Κατσούλη
Παρακάτω παραθέτω τα κρίσιμα σημεία του σχεδίου της Δανειακής Σύμβασης. Αυτήν την σύμβαση, η κυβέρνηση αποδέχεται και θέλει να παρατείνει:
3) «Η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία της οποίας είναι ή ενδέχεται να καταστούν δικαιούχοι, όσον αφορά στα ίδια ή τα περιουσιακά τους στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Δεύτερη Τροποποιητική Σύμβαση συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, της ασυλίας έναντι αγωγής , δικαστικής ή άλλης εντολής , από κατάσχεση, σύλληψη ή ασφαλιστικά μέτρα πριν την έκδοση δικαστικής απόφασης και από την εκτέλεση και επιβολή εις βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων, στο βαθμό που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό δίκαιο».
4) «Ούτε ο Εγγυητής ούτε οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο απολαύει ασυλίας για λόγους εθνικής κυριαρχίας ή άλλως από δικαιοδοσία, κατάσχεση - είτε πριν είτε μετά τη δικαστική απόφαση - ή εκτέλεση σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία αφορά τη Δεύτερη Τροποποιητική Σύμβαση».

Στις 28 του μήνα, τελειώνουμε

Για άλλη μια φορά οι Ευρωπαίοι αμόλησαν τα δημοσιογραφικά τους επιτελεία να τρομάξουν τους Έλληνες αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί τους όρους των δανειστών και εταίρων.
Στο Νο1 της δημοσιογραφικής πληρωμένης δημοσιογραφίας έρχεται το γνωστό στους Έλληνες από το παρελθόν Focus με τον απειλητικό τίτλο :«Στις 28 τα μεσάνυχτα, τέλος», μία φράση που χρησιμοποίησε ο κύριος Σόιμπλε με την ολοκλήρωση του τελευταίου Γιουρογκρούπ.

Πουσταράδες γιωργάκη, σαμαρά, βενιζέλο: Άστεγος κάηκε στη προσπάθεια του να ζεσταθεί...

Η κατάντια να πεθαίνουν άνθρωποι στον 21ο αιώνα από το κρύο... είναι έργο των μνημονίων σας κι αν σας προφυλάξει ο Τσίπρας, θα 'ναι κι αυτός δωσίλογος!

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άστεγος στην περιοχή του Γηροκομείου, ο οποίος στην προσπάθεια του να ζεσταθεί, κάηκε ζωντανός.

Κι οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι!
Αυτή είναι η "ελεύθερη" οικονομία, ο καπιταλισμός... γερμανοτσογλάνια των μνημονίων!
sibilla-gr

...πούτσες μπλε


Απελευθερώνεται το Ντεμπάλτσεβο (βίντεο+φωτογραφίες)

Σχεδόν ελεύθερη πρέπει να θεωρείται η κωμόπολη-κόμβος του Ντεμπάλτσεβο στο Ντονμπάς καθώς ακόμα και μεγάλα διεθνή πρακτορεία μιλούν για 80% ή 90% έλεγχό της από τα στρατεύματα των Λαϊκών Δημοκρατιών.
Το Ντεμπάλτσεβο αποτελεί οδικό και σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ των πρωτευουσών των δύο Λαϊκών Δημοκρατιών (Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ) κι η κατοχή του απ’ τον ουκρανικό στρατό αποτελούσε αγκάθι για τις Λαϊκές Δημοκρατίες.

Η επιλογή Παυλόπουλου είναι άνοιγμα στο «συνταγματικό τόξο» για συγκυβέρνηση

Δημήτρης Καζάκης
Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα με την αιτιολογία ότι «χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και ευρύτατης αποδοχής. Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να είναι ο Πρόεδρος που θα βοηθήσει αποφασιστικά στη δύσκολη αυτή συγκυρία με το κύρος του.»
Τι σηματοδοτεί αυτή η επιλογή;

ΠτΔ


του Γιάννη Μακριδάκη
 
Όταν έχεις πίσω σου μία περίοδο αγανάκτησης ως αξιωματική αντιπολίτευση μνημονιακών κυβερνήσεων που καταστρατήγησαν το Σύνταγμα και είχαν Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο οποίος όχι μόνον δεν αντέδρασε ποτέ αλλά υπέγραψε και 40 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για να υποβοηθήσει την αντισυνταγματική διακυβέρνηση, ούτε δικαιούσαι, ως σύριζα, να προτείνεις Προκόπη Παυλόπουλο, ούτε δικαιούσαι, ως οπαδός συριζαίος, να δικαιολογείσαι ότι η θέση του ΠτΔ είναι διακοσμητική.

ΦαρσοκωμωδίαΠρος συγκυβέρνηση: Άλλο στρατηγήματα κι άλλο τεχνάσματα


Με αφορμή την πρόταση για Πάκη:
«… Ζητάμε τ’ ακατόρθωτο. Αυτό ακριβώς για το οποίο δεσμευτήκατε.
Δεν είναι φυσικά όλα τόσα μαύρα όσο τα περιγράφω. Αλλά η χώρα δεν αντέχει να ζει άλλο στις πενήντα αποχρώσεις του γκρι. Δεν έχει νόημα να σας συγκρίνουμε με το παρελθόν. Η σύγκριση αυτή θα είναι προκλητικά υπέρ σας. Αλλά έχει νόημα να σας κρίνουμε με βάση το τι πρέπει να γίνει στο εγγύς μέλλον και το πόσο από το ενεργό παρελθόν θα μπορέσετε να αποδομήσετε για να μπορέσει να υπάρξει κάποιο μέλλον να ζήσουμε…»

Πέτρος Αργυρίου
Περνάν οι μέρες μάλλον άγονα.
Μετά τις πρώτες μέρες εντυπωσιασμού, περιμένουμε κάποιο σημείο ότι το θαύμα έρχεται. Και εισπράττουμε συχνά το αντίθετο.
Λένε ότι είναι πολύ νωρίς. Συμφωνώ. Αλλά ο κίνδυνος του να είναι σύντομα πολύ αργά υπερσκελίζει κατά πολύ τη δικαιολογία του ότι τώρα είναι πολύ νωρίς.

Η μεγάλη ευρωπαϊκή «μας οικογένεια»

Όταν ο Μέτερνιχ έλεγε πως οι «οι λαοί είναι σαν μικρά παιδιά  ή σαν γυναίκες που πιστεύουν στα φαντάσματα», στήριζε, με ακόμη ένα αξίωμα, την αναγκαιότητα της σκληρής μοναρχικής ηγεμονίας και το τσάκισμα κάθε λαϊκού, εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, με δεδομένο ότι οι λαοί είναι ανώριμες, ανήμπορες κι ανόητες μάζες.

Οι μεταμορφώσεις του πολίτη-πελάτη


Φανέρωσε μου την μάσκα που κρύβεις κάτω από την μάσκα που φοράς.
 (Τρύπες, δια στόματος Γιάννη Αγγελάκα)

Μιας και διανύουμε τις μέρες που οι μεταμορφώσεις ευνοούνται αμετρίαστα, παρατηρούμε τόσο ταχείες αλλαγές προσωπείων, που λαμβάνουν χώρα σε διάστημα μικρότερο κι από τον κύκλο της αποκριάς. Τα μεταλλαγμένα του πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσωτερικού, με την αμίμητη αριστοτεχνία τους στις πολιτικές μασκαράτες, κάνουν τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου να μοιάζουν με έκθετη φυλλάδα της πεντάρας στο πρωινό ανεμοβρόχι. Ο εχθρός, το ξέραμε, ήταν εκτός τειχών.

Μεμονωμένο περιστατικό

(Για όσους δεν καταλαβαίνουν το σχόλιο του Jo Di, να θυμίσω πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν υπουργός Εσωτερικών τον Δεκέμβριο του 2008 στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, και είχε δηλώσει πως η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν «ένα μεμονωμένο περιστατικό». Φυσικά, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έξαλλος με τον Προκόπη Παυλόπουλο.)
 

O ευρωλιγούρης


O ευρωλιγούρης. Αρσενικό γένος, από τις λέξεις ευρώ (Ευρώπη γκόμενα του Δία) και λιγούρης.

Συνώνυμα ευρωγλείφτης, ευρώδουλος, ευρωλάγνος, μπαστουνόβλαχος της Ευρώπης. Αυτός που είναι ικανός να πουλήσει και την μάνα του για να τον σέρνει το άρμα της Ευρώπης σαν άλλον Έκτορα.

Ο ευρωλιγούρης συναντάται συνήθως στη γωνιά της Νοτιανατολικής Ευρώπης που...
κάποτε λεγόταν Ελλάδα.

Προκόψαμε

by To Skouliki Tom
Εξαιρετική κρίνεται η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού κρίνοντας από τα αντανακλαστικά του όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης χτυπούσε σε ζωντανή μετάδοση τη Λιάνα Κανέλλη, ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι γεννημένος για τη θέση.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας για ΠτΔ άργησε αρκετές μέρες, γιατί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανάμεσα σε μια μπουκαμβίλια κι έναν βασιλικό που έχει ο Λαφαζάνης σπίτι του αλλά τελικά επικράτησε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου που δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Ποτίζεται μόνος του.