#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Προετοιμάστε τον λαό για την επίθεση που έρχεται

Όχι δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους ο πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης, αναφορικά με το επαναδιαπραγματευτικό σόου. Τη λογική όμως για να σταθμίσουμε το περιεχόμενο και τη δυναμική των χειρισμών προφανώς και τη διαθέτουμε, και όλα δείχνουν πως είμαστε αντιμέτωποι σε μια σειρά από δεδομένα που δυστυχώς δεν εμπνέουν καμία απολύτως αισιοδοξία...

Tου Κ. Κυριακόπουλου
Η κυβέρνηση δείχνει να αυτοπαγιδεύτηκε στα φοβικά σύνδρομα που εξέπεμψε το στρατόπεδο των δωσιλόγων, και φαίνεται πως προσαρμόζει τους χειρισμούς της σε στρογγυλεμένες γωνιές προκειμένου να αποφύγει την αντιπαράθεση που «θα έριχνε τη χώρα στα βράχια».

Για πολλούς αυτό ενδεχομένως να ήταν μη αναμενόμενο. Στην ουσία όμως ήταν ένα απόλυτα χορογραφημένο και βολικό άλλοθι, που απλά διευκόλυνε αυτή τη διαδικασία προαποφασισμένης μεταστροφής, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα και την κοινωνία για την αποδοχή της.

Ο ενδέκατος βώλος

Οποιοδήποτε πεντάχρονο παιδί ξέρει πως αν βάλεις 10 βώλους σ' ένα κουτί, μπορείς να πάρεις πίσω μόνο 10 βώλους. Όσο και να το επιθυμεί κανείς, να το φαντάζεται, να το ονειρεύεται ή να προσεύχεται, δεν πρόκειται να πάρει 11 βώλους μέσα απ' αυτό το κουτί. Ο λόγος είναι απλός: Ο ενδέκατος βώλος δεν υπάρχει! Δεν υπήρχε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ. Συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση για τον ενδέκατο βώλο είναι προϊόν φαντασίας. Ο ενδέκατος βώλος είναι φαντασία.

Το σκληρότερο ναρκωτικό είναι η εξουσία

Του Λεύτερη Χαραλαμπόπουλου «Unfollow»
Αντί προλόγου, μια σημείωση: Οι αναγνώστες ενός περιοδικού, πόσο μάλλον μίας από τις στήλες του, προφανώς δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχει το (υποψιασμένο) κοινό, που χαρακτηρίζεται από τη δεκτικότητα και το ανοιχτό μυαλό όταν διαβάζει, υπάρχουν οι αναγνώστες που βρίσκονται στην αντίπερα (από τη δική μας) όχθη και ασκούν εξουσία, αλλά και οι μεγαλοδημοσιογράφοι που συνήθως διαβάζουν, παρότι θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα.

Η Αυτοκτονία της Ταυτότητας


Περπάτησαν σε δρόμους που δεν ήταν χαραγμένοι ούτε στον χάρτη, ανάμεσα σε λύκους και σε κρυμμένες νάρκες. Πέρασαν μερόνυχτα μέσα στο κρύο, συνάντησαν στον δρόμο τους νεκρά σώματα, κρύφτηκαν από ελεγκτές και αστυνόμους. Ρίσκαραν την ζωή τους, για κάτι διαφορετικό. Ο Δρόμος αυτός, που έχει την δική του ιστορία, είναι ένας δρόμος ανείπωτος, άγνωστος, αδικημένος και απροσδιόριστος. Η Οδύσσεια ενός παράνομου μετανάστη δεν έχει καταγραφεί στα βιβλία λογοτεχνίας, ούτε και στα βιβλία Ποινικού Δικαίου. Ο Δρόμος ενός «λαθρομετανάστη» είναι το άβατον του λεκανοπεδίου της Σύγχρονης Δυτικής Ηθικής.

Απόδειξη αυτού: ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ (Δυτική Διάλεκτος) – ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ (Διάλεκτος από Μνήμης), ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (Διάλεκτος - Πλαστελίνη)

Συγκεντρώσεις υπέρ της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο – Κυριακή 15 Φεβρουαρίου


Νέες συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα και τους Έλληνες θα γίνουν σε όλη την Ευρώπη -αλλά και στην Νέα Υόρκη και στην Βραζιλία- την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Ο Jo Di έφτιαξε τον χάρτη των συγκεντρώσεων στην Ευρώπη.

Εμείς θα πάμε.

 

Τα μνημόνια και τα Ευρωδιατάγματα καταργούνται στα Οδογράγματα


Πέντε χρόνια διαδοχικών μνημονίων, βίαιης φτωχοποίησης, κοινωνικής ερημοποίησης και άγριας ταξικής επίθεσης του κεφαλαίου εναντίον του κόσμου της εργασίας έδειξαν ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: μια ιμπεριαλιστική και αντιδραστική λυκοσυμμαχία που δεν διστάζει να πατάει επί πτωμάτων για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών. Δεν είναι κάποιο ιστορικό ατύχημα είναι η ίδια η φύση της ΕΕ, και οποιαδήποτε πρόταση πως μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο μπορεί να κερδηθεί ένας “καλοπροαίρετος” συμβιβασμός και μια συναίνεση με τους “εταίρους” προς όφελος των προλεταριακών-λαϊκών συμφερόντων σπέρνει αυταπάτες και εφησυχασμό. Οι λύκοι δεν γίνονται αρνάκια με τις διαπραγματεύσεις.

Ενάντια στην κόλαση των χρυσορυχείων